Hoe een Zoom-vergadering in te stellen en eraan deel te nemen

Inhoudsopgave:

Hoe een Zoom-vergadering in te stellen en eraan deel te nemen
Hoe een Zoom-vergadering in te stellen en eraan deel te nemen
Anonim

Wat te weten

  • Deelnemen aan een vergadering: Open uw e-mailuitnodiging en klik op de verstrekte link, of voer een vergaderings-ID in op de Zoom Deelnemen aan een vergadering-webpagina.
  • Een vergadering hosten: log in op uw Zoom-account, beweeg uw muis over Host een vergadering, kies video-opties en volg de aanwijzingen.
  • Een vergadering plannen: Selecteer in Zoom Een nieuwe vergadering plannen en vul het formulier in. Klik op Kopieer de uitnodiging en stuur de link naar de genodigden.

Dit artikel legt uit hoe je een Zoom-vergadering opzet of een uitnodiging accepteert om deel te nemen aan die van iemand anders, of je nu samenwerkt met collega's in de stad of in het hele land, of je werkt vanuit huis en moet praten aan collega's.

Hoe deel te nemen aan een Zoom-vergadering

Het maakt niet echt uit of je deelneemt aan een Zoom-vergadering vanaf een pc, Mac of mobiel apparaat, of welke browser je gebruikt. Het proces is in alle gevallen in wezen hetzelfde.

  • In de meeste gevallen neemt u deel aan een geplande zoomvergadering via een e-mailuitnodiging. Als je een e-mail hebt, klik dan op de link in het bericht. U wordt gevraagd de Zoom-app te openen of de app te installeren als deze nog niet op uw computer staat. Volg de instructies om het te installeren.
  • Als je geen e-mailuitnodiging met een link hebt, maar iemand je een vergaderings-ID heeft gegeven, open dan een browser en ga naar Zoom's Deelnemen aan een vergadering-pagina. Voer de vergadering-ID in en klik op Deelnemen.

Een Zoom-vergadering hosten

Je eigen vergadering hosten is niet veel ingewikkelder dan eraan deelnemen. Je hebt een gratis Zoom-account nodig en je vergadering is slechts een paar klikken verwijderd.

  1. Als je al een Zoom-account hebt, meld je dan aan. Open anders een browser en ga naar Zoom.us en klik vervolgens op de link bovenaan de webpagina met de tekst Aanmelden, het is Gratis. U kunt ook rechtstreeks naar de aanmeldingspagina gaan.

    Image
    Image
  2. Voltooi het aanmeldingsproces. U moet een e-mailadres invoeren en vervolgens bevestigen dat dit uw e-mailadres is door op de link Account activeren te klikken in een e-mail die Zoom naar u stuurt.

    Image
    Image
  3. Nadat uw e-mailadres is bevestigd, voltooit u het aanmeldingsproces door uw naam in te voeren en een wachtwoord aan te maken.
  4. Zodra je je naam en wachtwoord invoert, zal Zoom je vragen om collega's uit te nodigen. Dit is een optionele stap en u kunt ervoor kiezen dit niet te doen. Klik op Sla deze stap over.
  5. Nadat je een account hebt, ga je naar de Zoom-website en zorg je ervoor dat je bent ingelogd op je account via de link bovenaan de pagina. Beweeg uw muisaanwijzer over Een vergadering hosten en kies Met video aan of Met video uit.

    Image
    Image
  6. Na een moment zou je een prompt moeten zien om de Zoom-app te openen. Als u dat doet, klikt u op Open Zoom.
  7. Als u de prompt niet ziet, moet u mogelijk de app installeren voordat u doorgaat. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door op download & Zoom te klikken en vervolgens de instructies te volgen om de app op uw computer te installeren.

Een Zoom-vergadering plannen

U hoeft uw vergadering niet meteen te starten. Met Zoom kun je een vergadering plannen voor een latere dag of tijd.

  1. Open hiervoor een browser en ga naar Zoom. Klik vervolgens op de link met de tekst Plan een nieuwe vergadering bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  2. Vul het Een vergadering plannen formulier in om een naam, beschrijving, datum en tijd in te stellen, evenals andere details. Wanneer u klaar bent met het instellen van de vergadering, klikt u op Opslaan onderaan de pagina.

    Image
    Image
  3. Klik rechts van Deelnemen aan URL op Kopieer de uitnodiging en plak deze informatie in een e-mailbericht. Gebruik uw favoriete e-mailapp om het bericht te verzenden naar wie u uw vergadering wilt bijwonen.

Wat u moet weten over Zoom

Zoom is de afgelopen jaren enorm populair geworden en is vaak de favoriete tool voor webconferenties. Dat komt omdat het gemakkelijk en in veel situaties volledig gratis te gebruiken is. U hoeft niet te betalen om deel te nemen aan de Zoom-vergadering van iemand anders en in vrijwel elke situatie kunt u ook gratis uw eigen Zoom-vergadering starten.

De enige echte beperkingen op gratis Zoom-vergaderingen zijn de tijd (vergaderingen zijn beperkt tot 40 minuten) en het aantal deelnemers (100 personen of minder).

Aanbevolen: