Hoe deel te nemen aan een Twitter-chat

Inhoudsopgave:

Hoe deel te nemen aan een Twitter-chat
Hoe deel te nemen aan een Twitter-chat
Anonim

Twitter-chats zijn openbare gesprekken die gericht zijn op een hashtag, zoals een televisieprogramma, vakantie of nieuwsevenement. Sommige Twitter-chats vinden plaats op bepaalde dagen en specifieke tijden, terwijl andere minder formele lopende gesprekken zijn rond een hashtag. Hier leest u hoe u Twitter-chats kunt vinden, zodat u kunt meedoen en uw gedachten kunt delen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Twitter.com en de mobiele Twitter-app voor iOS en Android.

Image
Image

Hoe vind je Twitter-chats met hashtags

Veel bedrijven en gebruikers maken hashtags om gesprekken op gang te brengen om een tv-programma, een film of een game te promoten. De snelste en gemakkelijkste manier om meer te weten te komen over een Twitter-chat is door te zoeken naar hashtags.

  1. Navigeer naar Twitter.com op je desktop of open de Twitter-app op je iOS- of Android-apparaat.
  2. Gebruik Twitter in een browser, zoek het zoekvak in de rechterbovenhoek van het scherm en voer een zoekterm in die begint met een hashtag. Druk op Enter of Return als u klaar bent. In dit voorbeeld hebben we gezocht naar TheCrown.

    Image
    Image

    Tik in de Twitter-smartphone-app op het vergrootglas om een zoekopdracht te starten.

  3. Je krijgt lopende gesprekken te zien over je zoekonderwerp. Filter de zoekresultaten door categorieën te selecteren zoals Top, Latest, People, Foto's en Videos.

    Image
    Image

Hoe vind je trending Twitter-chats

Een andere manier om Twitter-chats te vinden, is door te kijken wat er trending is. Als je iets vindt dat je interesseert, kun je er gemakkelijk in springen.

  1. Gebruik Twitter in een browser en selecteer Explore in het menu aan de linkerkant.

    Image
    Image

    Tik in de Twitter-smartphone-app op het vergrootglas en tik vervolgens op Trending.

  2. Selecteer Trending in het hoofdmenu om de populaire onderwerpen van de dag te zien, of kies een specifieke categorie, zoals Sport of Amusement. Selecteer een trending onderwerp om in een gesprek te springen.

    Image
    Image

Live Twitter-chats vinden

Live chats bevatten mensen die meedoen om over een bepaald onderwerp te praten. Dit soort Twitter-chats zijn op bepaalde tijden, dus je kunt een aanstaande chat aan je agenda toevoegen.

Als je een live chat wilt vinden, ga je naar het Twitter-chatschema van Twubs, het Twitter-chatschema van TweetReports of de lijst met aankomende chats van ChatSalad, om maar een paar bronnen te noemen.

Third-Twitter Chat Tools

Verschillende Twitter-chattools van derden maken het gemakkelijk om tweetchats te vinden. Enkele van de meest populaire zijn TwChat, TweetReports, tchat.io en Twubs. Deze tools zijn webgebaseerd en worden snel geladen, zelfs in mobiele browsers van smartphones. Deze tools helpen ook bij het vinden van een "live chat", een georganiseerde Twitter-chatset voor een bepaalde datum en tijd.

Sommige van deze tools maken het gemakkelijker om deel te nemen aan tweetchats. tchat.io voegt bijvoorbeeld uw hashtag toe aan het einde van uw samengestelde tweet, dus u hoeft alleen maar op de Tweet-knop op hun site te drukken. Met TweetDeck kun je je Twitter-chatresultaten nog meer filteren of met een simpele klik op individuele tweets reageren. Twubs biedt live scrollende tweets, waardoor je het gevoel hebt deel uit te maken van een live gesprek.

Hoe vind je Twitter-chats met TweetDeck

TweetDeck is een voorbeeld van een tool die het gemakkelijk maakt om de berichten met betrekking tot een hashtag te zien.

  1. Ga naar de TweetDeck-website en log in met je Twitter-account. De eerste keer dat u inlogt, ziet u een kort overzicht van hoe de tool werkt. Selecteer Aan de slag om door te gaan.
  2. Je zou verschillende kolommen moeten zien, zoals Home, Notifications, Messages, en Trending. Selecteer Kolom toevoegen (plusteken) aan de linkerkant om nog een kolom toe te voegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Zoeken.

    Image
    Image
  4. Voer uw zoekcriteria in en druk op Enter.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een nieuwe kolom met de hashtag waarnaar je hebt gezocht. Om te chatten, beantwoordt u een gespreksreeks of start u een nieuwe tweet met de hashtag.

    Image
    Image

    Als je een andere Twitter-gebruiker wilt taggen zodat ze je Tweet zien, voeg je @ toe voor de accountnaam van de gebruiker (bijvoorbeeld @ Jimmy).

Waarom deelnemen aan een Twitter-chat?

Behalve dat het leuk is, zijn Twitter-chats een geweldige manier om jezelf te promoten voor een baan, een werkvoorstel, een product of een artikelquery bij een potentiële redacteur. Het is een uitstekende en goedkope manier om met klanten en vrienden te communiceren.

Als je bijvoorbeeld een evenement wilt promoten, vertel dan aan iedereen die je kent om dezelfde hashtag te gebruiken als je erover praat op sociale media. Op die manier kunnen andere Twitter-gebruikers informatie erover zoeken en deelnemen aan het gesprek.

Aanbevolen: