Uitgelekte e-mails tonen potentiële Apple en Microsoft App Store-teamup

Uitgelekte e-mails tonen potentiële Apple en Microsoft App Store-teamup
Uitgelekte e-mails tonen potentiële Apple en Microsoft App Store-teamup
Anonim

Er is cola en er is Pepsi, maar wat zou er gebeuren als deze twee bedrijfsreuzen beste maatjes zouden worden en een soort franken-cola zouden uitbrengen? Dat gebeurde bijna met Microsoft en Apple.

Microsoft sloot bijna een deal met Apple om een hele reeks exclusieve Xbox-games in de App Store uit te brengen, volgens gelekte Apple-e-mails die zijn opgegraven door The Verge. Dit zouden geen uitgeklede mobiele versies van populaire franchises zijn, zoals een match 3 Halo-game of wat dan ook, maar eerder de volledige legitieme releases die op iPhones en iPads draaien.

Image
Image

Hoe is dit mogelijk? Het draait allemaal om het Xbox Cloud Gaming (xCloud) -platform van Microsoft, dat AAA-titels op afstand kan streamen vanaf een serverfarm. Als deze deal was afgerond, had je in theorie Halo Infinite kunnen kopen in de App Store van Apple en het rechtstreeks op je telefoon kunnen spelen zonder dat je een Xbox Game Pass hoefde te kopen.

Volgens e-mails van februari 2020 uitte Lori Wright, hoofd bedrijfsontwikkeling van Microsoft Xbox, echter enige bezorgdheid over de eindgebruikerservaring van een dergelijke stap.

Wright zei dat sommige problemen met de convergentie tot verwarring kunnen leiden bij consumenten en een algehele frustrerende ervaring kunnen veroorzaken in vergelijking met games die op het native platform worden uitgevoerd.

Apple's App Store-richtlijnen kregen uiteindelijk de overhand in deze onderhandelingen, waarbij de gesprekken in september 2020 werden afgebroken. Microsoft zei dat een bijzonder knelpunt was dat Apple wilde dat elke game als een afzonderlijke app zou worden geopend, zonder universeel punt van binnenkomst of enkele paraplu-app.

Xbox Cloud Gaming CVP Kareen Choudry merkte op dat Apple uiteindelijk hun voorstellen voor een Game Pass-achtige app in de App Store verwierp, en dat was dat.

Natuurlijk hebben iPads en iPhones geen-je-weet-knoppen, dus dat zou waarschijnlijk een ander probleem zijn geweest.

Aanbevolen: