Hoe het batterijpercentage op een iPhone XR te tonen

Inhoudsopgave:

Hoe het batterijpercentage op een iPhone XR te tonen
Hoe het batterijpercentage op een iPhone XR te tonen
Anonim

Wat te weten

  • Veeg vanaf de rechterkant van de inkeping omlaag om het Control Center te openen en het batterijpercentage te bekijken.
  • Je kunt Siri ook vragen: "Wat is het batterijpercentage?"
  • Om een widget toe te voegen, veegt u naar rechts op het startscherm > Bewerken > plusteken > zoek naar Batterijen > selecteer > Widget toevoegen.

Dit artikel laat je zien hoe je het batterijpercentage op een iPhone XR kunt zien. In tegenstelling tot oudere iPhone-modellen wordt het batterijpercentage niet weergegeven op de statusbalk.

Bekijk het batterijpercentage in het controlecentrum

Controleer het batterijpercentage in het Control Center van de iPhone XR (en alle modellen daarna).

  1. Veeg omlaag op het scherm vanuit de rechterbovenhoek.
  2. Het controlecentrum geeft het batterijpercentage weer naast het batterijpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  3. Tik nogmaals op het scherm om het Control Center te verlaten.

Vraag Siri om het batterijpercentage

Siri is de behulpzame stemassistent voor iOS die snel je spraakopdrachten kan beantwoorden.

  1. Druk lang op de zijknop op de telefoon om Siri te activeren.
  2. Gebruik een spraakopdracht zoals "Wat is het batterijpercentage?"
  3. Siri geeft het oplaadpercentage op de batterij weer en zegt het ook hardop.

    Image
    Image

Opmerking:

Als u Siri wilt instellen om een spraakopdracht te ontvangen, gaat u naar Instellingen > Siri & Zoeken > Toggle Luisteren voor "Hey Siri" en/of Druk op de zijknop voor Siri.

Voeg een batterijpercentagewidget toe aan de iPhone XR

Het Control Center is de eenvoudigste manier om het batterijpercentage te bekijken. Maar als je een groter visueel hulpmiddel wilt, voeg dan een widget toe aan het startscherm van de iPhone of de Vandaagweergave. Zorg er eerst voor dat je de iPhone hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger.

Tip:

De stappen om een widget toe te voegen zijn vergelijkbaar voor de weergave Vandaag en het startscherm. Door een widget aan de weergave Vandaag toe te voegen, kunt u alle widgets op één scherm ordenen en het startscherm overzichtelijk houden.

  1. Veeg naar rechts op het startscherm om naar de Today View. te gaan
  2. Ga naar de onderkant van het scherm en selecteer Bewerken.
  3. Selecteer de " +" (Add) links bovenaan.
  4. Typ "batterijen" in de zoekbalk om de widget Batterijen te vinden. Je kunt het ook vinden in de beschikbare widgets als je naar beneden scrolt op het scherm.

    Image
    Image
  5. Kies uit de drie beschikbare Widget-ontwerpen. Met de laatste twee kun je de batterijstatus van je iPhone en alle aangesloten Bluetooth-accessoires weergeven.
  6. Tik op Widget toevoegen.

    Image
    Image

Waar is het batterijpercentage van de iPhone gebleven?

Het batterijpercentage staat altijd op de statusbalk op iPhone 8 of eerdere modellen. De komst van de iPhone XR introduceerde de inkeping voor de camera aan de voorzijde, waardoor het batterijpercentage werd verwijderd als een ruimtebesparende maatregel. Maar je kunt nog steeds de bovenstaande methoden gebruiken om het batterijpercentage in een iPhone XR te zien.

FAQ

    Hoe spaar ik de batterij van een iPhone?

    Tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen, zijn onder meer het uitschakelen van app-verversing op de achtergrond, het kopen van een batterij met verlengde levensduur en het uitschakelen van automatische app-updates. Je kunt ook proberen Voorgestelde apps uit te schakelen, automatische helderheid in te schakelen en de helderheid van het scherm te verminderen.

    Waarom is de batterij van mijn iPhone geel?

    Een geel batterijpictogram geeft aan dat uw iPhone zich in de energiebesparende modus bevindt. De spaarstand verlengt de levensduur van uw batterij; er zijn echter enkele nadelen, waaronder verminderde snelheid, uitgeschakelde app-verversing op de achtergrond en een automatische vergrendeling van 30 seconden. Je kunt Hey Siri ook niet gebruiken.

    Hoe controleer ik de batterijstatus op een iPhone?

    Ga naar Instellingen > Battery > Battery He alth om de batterijstatus te controleren. U ziet de maximale capaciteit van uw iPhone-batterij en u kunt geoptimaliseerd opladen van de batterij inschakelen.

Aanbevolen: