Hoe Iertutil.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Iertutil.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Hoe Iertutil.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

Iertutil.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het iertutil DLL-bestand.

In sommige gevallen kunnen iertutil.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout.

De iertutil.dll-foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Iertutil.dll Fouten

Image
Image

Er zijn verschillende manieren waarop iertutil.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u iertutil.dll-fouten kunt zien:

  • Iertutil.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat iertutil.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
  • Kan [PATH]\iertutil.dll niet vinden
  • Het bestand iertutil.dll ontbreekt.
  • Explorer.exe- Kan onderdeel niet vinden: deze toepassing kan niet worden gestart omdat iertutil.dll niet is gevonden.
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: iertutil.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw.

Iertutil.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma's, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie.

De context van de iertutil.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Iertutil.dll fouten te herstellen

Download iertutil.dll niet van een "DLL-download"-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als je een kopie van dit bestand nodig hebt, kun je het het beste uit de originele, legitieme bron halen.

  1. Herstel iertutil.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een "ontbrekend" iertutil.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat dit het geval is, maar u de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel.

    Het verwijderen van iertutil.dll ongedaan maken is alleen een slim idee als je zeker weet dat je het bestand zelf hebt verwijderd en dat het goed werkte voordat je dat deed.

    Start Windows in de veilige modus om een van deze stappen uit te voeren als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

  2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige iertutil.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.
  3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.
  4. Kopieer het iertutil.dll-bestand naar C:\Windows\system32\.

    Het idee hier is om een werkkopie van het bestand te vinden en deze in de System32-map te plaatsen. U kunt dit op een aantal manieren doen, maar de eenvoudigste is om ernaar te zoeken in de map C:\Windows\system32\dllcache\.

    Het is mogelijk dat het probleem ervoor zorgt dat Verkenner niet meer werkt, wat betekent dat er geen grafische interface is om mee te werken, zoals het bureaublad, het startmenu, de taakbalk, enz.

    Als dat zo is, kunt u de File > van Taakbeheer gebruiken Run of File > Nieuwe taak menu (selecteer Browse ) om de map \system32\ te controleren om te zien of het bestand echt ontbreekt. Als dit het geval is, controleert u of de map \system32\dllcache\ een kopie heeft. Als dit het geval is, kopieert u het door met de rechtermuisknop te klikken of op het bestand te tikken en ingedrukt te houden en het vervolgens in \system32\. te plakken

    Image
    Image

    Als u het bestand daar niet kunt vinden, kopieert u het van een werkende computer naar een flashstation en kopieert u het DLL-bestand van het flashstation naar de map C:\Windows\system32\. Nogmaals, als Verkenner niet werkt, kunt u Taakbeheer gebruiken om te kopiëren en plakken.

    Als Bestandsverkenner zichtbaar is en goed werkt, maar de fouten nog steeds optreden, probeer dan een bestandszoekprogramma zoals Alles te gebruiken om snel alle bestanden op uw computer te doorzoeken. Kopieer en plak vervolgens het DLL-bestand in de juiste map zoals hierboven vermeld.

  5. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand iertutil.dll kan worden opgenomen in een van die updates.
  6. Repareer uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele iertutil.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versies.
  7. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die iertutil.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen.

    Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan het geheugen of vervang de harde schijf zo snel mogelijk.

  8. Gebruik een gratis registerreiniger om iertutil.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige iertutil.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken.

    We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma's aan. We hebben de optie hier opgenomen als een "laatste redmiddel"-poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

  9. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de iertutil.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn.

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de iertutil.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

  10. Problemen met een hardwareprobleem oplossen als er iertutil.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: