Apple Wallet-hotelsleutels zijn een veilig, zij het onvolmaakt, alternatief voor sleutelkaarten

Inhoudsopgave:

Apple Wallet-hotelsleutels zijn een veilig, zij het onvolmaakt, alternatief voor sleutelkaarten
Apple Wallet-hotelsleutels zijn een veilig, zij het onvolmaakt, alternatief voor sleutelkaarten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Volgens experts bieden digitale sleutels die zijn opgeslagen in Apple Wallet een betere beveiliging dan fysieke sleutelkaarten.
  • Experts zeggen dat het gemakkelijker is om een keycard te dupliceren dan om iemands iPhone te klonen en toegang te krijgen tot hun Apple ID.
  • Apple Wallet-kamersleutels voor alle hotels zijn voorlopig onwaarschijnlijk, aangezien experts erop wijzen dat de kosten te hoog zijn voor kleinere bedrijven.
Image
Image

Het bevestigen van hotelsleutels aan je Apple Wallet is volgens experts een handige en veilige optie, maar geldelijke kosten beperken het ook tot zowel hotels als hun gasten.

Hyatt is van mening dat een digitale hotelsleutel die is opgeslagen in uw Apple Wallet een uiterst veilig en gemakkelijk contactloos alternatief is voor fysieke sleutels en keycards. Het is ook een kleine stap verwijderd van de digitale kamersleutels die al worden aangeboden in de World of Hyatt-app, omdat het dezelfde Near Field Communication (NFC)-technologie gebruikt.

Het is niet onredelijk om twijfels te hebben over de veiligheid van een systeem als dit, maar experts zijn van mening dat, hoewel niet onfeilbaar, Apple Wallet-sleutels zelfs veiliger zijn dan fysieke sleutels. Ze wijzen er echter ook op dat dit gemak en deze veiligheid een behoorlijk hoge prijs kunnen hebben voor alle betrokkenen.

"Het is over het algemeen veiliger om een digitale sleutel te gebruiken omdat iemand het mobiele apparaat zou moeten bemachtigen en compromitteren om illegaal toegang te krijgen tot de hotelkamer", zegt Aubrey Turner, Executive Advisor bij zero trust-beveiligingsbedrijf Ping Identity, in een e-mail naar Lifewire. "Mensen hebben de neiging om hun sleutels achter te laten in de kartonnen kamersleutelhouder die ze bij het inchecken verstrekken, waardoor potentiële dieven het hotelkamernummer kunnen zien en het gemakkelijker wordt om in te breken."

Beter dan kaarten?

Gemak en veiligheid worden aangeprezen als de belangrijkste aspecten bij het bewaren van hotelsleutels in Apple Wallet, en experts zijn het daar grotendeels mee eens. Een kleine fysieke keycard kan gemakkelijker verloren gaan of gestolen worden dan een iPhone, en zoals Turner opmerkte, bevatten veel fysieke kamersleutels ook het kamernummer.

Als je iPhone verloren of gestolen was, zouden dieven de telefoon moeten kunnen ontgrendelen om de sleutel te kunnen gebruiken. Je hebt ook een kans om een ontbrekende iPhone te volgen met de Zoek mijn app-fysieke sleutels zijn over het algemeen niet op dezelfde manier traceerbaar.

Image
Image

"Vergeleken met de traditionele sleutels waarvoor geen extra factoren nodig zijn om te gebruiken, heeft Apple een nieuwe kwaliteit in de horeca aangeboord door gebruikers toegang te verlenen, te verwijderen en te verifiëren", zegt Wojciech Syrkiewicz-Trepiak, Security Engineer bij infrastructuur als code (IaC) bedrijf Spacelift, in een e-mail aan Lifewire: "Bovendien neemt Apple Wallet beveiliging behoorlijk serieus; daarom is de kans op compromittering door derden niet alleen laag, maar bijna onmogelijk omdat er geen bekende manieren zijn om dit te doen dus."

Syrkiewicz-Trepiak wees er ook op dat sommige fysieke keycards die bedoeld zijn voor NFC-sloten gemakkelijk kunnen worden gekopieerd. "Als het klaar is," zei Syrkiewicz-Trepiak, "is de kaart geldig zolang de bestaande kaart actief is in het systeem."

Een digitale sleutel in uw Apple Wallet zal niet dezelfde kwetsbaarheid hebben, hoewel Turner erkende dat het technisch mogelijk is om een telefoon te klonen. Iets dergelijks is echter onwaarschijnlijk omdat het naast het compromitteren van uw Apple ID veel werk vereist.

Menselijke fouten zijn ook iets om rekening mee te houden.

Volgens Turner: "In meer dan 15 jaar reizen heb ik af en toe de sleutel gekregen van een hotelkamer die bezet was, dus ik vermoed dat er voor dit gemak fouten zullen worden gemaakt naarmate de adoptie toeneemt."

Enigszins beperkt in reikwijdte

Dus in algemene zin zijn experts het erover eens dat Apple Wallet een zeer veilig systeem is om te gebruiken voor digitale sleutels. Mark Zisek, Director of Commercial Operations bij hoteltoeleveringsbedrijf Front Desk Supply, heeft echter een andere kijk op de technologie. Het is geen veiligheidsrisico, maar de bruikbaarheid en het gemak zijn meer een financiële kwestie.

Image
Image

"Het upgraden van sloten is duur. Er worden tienduizenden dollars uitgegeven aan het wisselen van slotsystemen, afhankelijk van het hotel", zei Zisek in een e-mail aan Lifewire, "Het Hyatt en de grote hotelmerken kunnen dit bereiken omdat ze waarschijnlijk een deal met de fabrikanten van sloten. Voor onafhankelijke hotels en boetiekhotels zal deze optie duur zijn, en ze hebben misschien niet het personeel om te bepalen hoe de Apple Wallet-kamersleutels het beste kunnen worden geïmplementeerd."

Dan is er nog de kwestie van gewoon een iPhone gebruiken. Contactloze digitale sleutelinvoer met een apparaat dat de meeste mensen bij zich hebben, is sneller en over het algemeen handiger dan een dun stukje plastic. Maar hoe zit het met de momenten dat je geen duur elektronisch apparaat mee wilt slepen?

"Dit geldt met name voor vakantiegangers die misschien naar het zwembad gaan en misschien niet willen dat hun 'sleutelkaart' van $ 1.000 nat wordt of het risico loopt te worden gestolen," merkte Zisek op, "Het is handig voor een zwerm gasten, maar zeker niet voor iedereen."

Aanbevolen: