Fitbit Sense: een wellness-forward alternatief voor de Apple Watch

Inhoudsopgave:

Fitbit Sense: een wellness-forward alternatief voor de Apple Watch
Fitbit Sense: een wellness-forward alternatief voor de Apple Watch
Anonim

Bottom Line

De Fitbit Sense combineert de meest geavanceerde fitnessinnovaties met nog meer smartphone-verbonden functies voor 24-uurs gemak en een redelijk ongecompliceerde gebruikerservaring.

Fitbit Sense

Image
Image

Het merk Fitbit is geen onbekende in de wereld van fitness-tracking, maar het concurreert met de nieuwe Fitbit Sense vaardig met de nieuwste smartwatches. Dit is het meest geavanceerde product dat de fabrikant aanbiedt, vooral omdat het meer sensoren bevat dan elke andere smartwatch in zijn assortiment. Deze verzameling hulpmiddelen meet veranderingen in de gezondheid door hartritmes (ECG), zuurstofsaturatie (SPO2), elektrodermale stressreacties (EDA) en schommelingen van de huidtemperatuur te volgen.

The Sense biedt ook handig ingebouwde GPS, ondersteuning voor spraakondersteuning en toegang tot populaire app-integraties zoals Spotify en Starbucks. Alles hangt af van de Fitbit-companion-app die gedetailleerde statistieken en apparaataanpassing biedt voor een smartwatch-ervaring die onmiskenbaar een op gezondheid en welzijn gericht apparaat is dat vooral gebruiksgemak biedt.

Image
Image

Ontwerp: gepolijst en verfijnd

De Fitbit Sense is een stijlvolle smartwatch met een sportief en toch luxe gevoel waarvan de fabrikant zegt dat het "geïnspireerd is door het menselijk lichaam" voor een meer intuïtieve pasvorm. Eersteklas materialen zijn onder meer heavy-duty aluminium en een roestvrijstalen afgeronde ringrand die er aanzienlijk uitziet en aanvoelt. De Sense wordt geleverd met een nieuw ontworpen naadloze infinity-band om de riem netjes op de huid te stoppen en vast te zetten. Zowel kleine als grote opties komen in de doos en zijn zacht en lichtgewicht. Het standaard kleine bandje past om polsen zo klein als 5,5 inch, wat de Sense een geweldige smartwatch maakt voor vrouwen met kleinere polsen.

Als iemand met een kleine pols, die net aan de onderkant van de kleine bandmaat voldoet, vond ik het gemakkelijk om een goede, maar niet perfecte pasvorm te krijgen. Het lage profiel en de soepele textuur van de band verhinderden dat het verstikkend aanvoelde of veel ongemak veroorzaakte, hoewel het soms een beetje zwaar aanvoelde na een hele dag dragen.

Image
Image

Een ander belangrijk aspect van het ontwerp is het AMOLED-display, dat groter is dan alle andere wearables van Fitbit. Het is levendig en gemakkelijk te lezen, maar het reflecterende oppervlak van Corning Gorilla Glass maakt het moeilijk om naar het scherm buiten te kijken. Wat betreft de wijzerplaat zelf, de Fitbit Sense wordt geleverd met vier vooraf geladen wijzerplaten en ruimte voor een vijfde uit de bibliotheek met meer dan 100 opties van de Fitbit-app.

Om te profiteren van zuurstofverzadigingsbewaking, moeten gebruikers de SPO2-wijzerplaat handmatig downloaden van Fitbit. Dit is enigszins raadselachtig, omdat het een verkoopargument is van deze wearable en het zijn eigenlijk alleen Fitbit Premium-abonnees die op de lange termijn het meeste uit de SPO2-bewakingsfunctie halen. Toch is de verscheidenheid aan wijzerplaten aantrekkelijk en is er een mogelijkheid om het uiterlijk aan te passen aan uw voorkeuren of stemming.

Het ontbreken van een fysieke knop zorgt ervoor dat de Sense er luxer uitziet, maar het actief gebruiken ervan was enigszins onhandig, zelfs na enkele dagen dragen/gebruik.

Comfort: gemakkelijk te dragen en over het algemeen gemakkelijk te gebruiken

De Fitbit Sense is voornamelijk afhankelijk van veegbewegingen, hoewel er een knop aan de linkerkant van de wijzerplaat is. Het is helemaal niet voor de hand liggend en is meer een inspringing dan een knop die reageert op korte en lange prompts. Het ontbreken van een fysieke knop zorgt ervoor dat de Sense er luxer uitziet, maar het actief gebruiken ervan was enigszins onhandig, zelfs na enkele dagen dragen / gebruiken. Hoewel de fabrikant aanbeveelt om de duim te gebruiken om met de knop te communiceren, was dat nooit erg succesvol voor mij. Als ik de knop niet op de juiste manier bedekte of indrukte, zou er niets gebeuren en moest ik het opnieuw proberen totdat ik de juiste hoek had.

Gelukkig is er een manier om te veel op de knop te vertrouwen door de prompt voor wekgebaren op het scherm in te schakelen, die wordt bestuurd door de pols omhoog te brengen of het scherm in te stellen op altijd-aan, wat de meest vloeiende ervaring bood, vooral tijdens het sporten, maar de batterij ging sneller leeg. Andere functies, zoals de ECG-metingen en EDA-scans die hartritmes en elektrodermale activiteit meten, waren gemakkelijk te gebruiken en vereisten gewoon het plaatsen van een hand over het metalen frame.

Over het algemeen was het echter gemakkelijk om de Sense de hele dag te dragen en comfortabel mee te slapen. Hoewel ik hem niet heb getest, is deze smartwatch waterbestendig tot 50 meter. Het hield goed stand onder de douche, maar ik vond het het beste om het in de slaapstand te zetten, anders werd het water dat op het scherm sloeg geregistreerd als aanraakprompts.

Image
Image

Prestaties: gedetailleerde wellness-tracking maar inconsistente GPS

De Fitbit Sense schijnt het helderst als het gaat om gezondheids- en welzijnsondersteuning. Maar ik was een beetje onder de indruk van de GPS-nauwkeurigheid voor hardlooptrainingen. Bij meer dan één gelegenheid had ik problemen met het ontvangen van een eerste GPS-signaal. In andere gevallen ving het horloge vrijwel onmiddellijk een GPS-signaal op, hoewel er frequente maar korte onderbrekingen waren.

Zelfs wanneer GPS soepel werkte, in vergelijking met een Garmin Venu, eindigde de Sense altijd iets achter op alle tellingen - van gemiddelde tempometing tot stappentelling, afgelegde afstand en hartslag. Het grootste verschil was tot 30 seconden achter in tempo over een run van 3 mijl, hoewel de hartslag slechts twee slagen achter de Venu lag. In de meeste gevallen was de hartslag een paar slagen hoger en liep het tempo en de afgelegde afstand respectievelijk ongeveer 16 seconden en 0,07 mijl achter.

Alles van dagen van mindfulness, lichaamsbeweging, hartslag in rust, activiteit per uur, slaaptrends, zone-minuten van matige en krachtige cardiovasculaire activiteit en voedselinname biedt een totaalbeeld van hoe het met je gaat en hoe je je voelt week tot week.

Een ander prestatiebelemmering was het reactievermogen van touchscreen-prompts. Zelfs toen ik het scherm tijdens een run op always-on liet staan, ging het proberen om de run te pauzeren en opnieuw te starten niet naadloos. Ik moest vaak meerdere keren op het scherm tikken, wat aanvoelde als te veel gedoe met een simpel start/pauze-commando.

Andere wellnessgegevens zoals slaap, hartslag en stressniveaus zijn allemaal gemakkelijk te zien op het apparaat en in de Fitbit-app. Ik waardeerde vooral de wellness-prompts die Fitbit zo goed doet. Herinneringen om elk uur een paar honderd stappen te zetten en de ECG-, EDA- en meditatie-apps zijn allemaal handige hulpmiddelen om gedurende de dag meer aandacht te besteden aan het algehele welzijn.

Image
Image

Batterij: goed voor iets meer dan zes dagen

Fitbit zegt dat de Sense-batterij meer dan zes dagen meegaat en ik vond dat juist. Ik was in staat om een solide zes volle dagen te krijgen op de eerste lading. Uit de doos, met slechts 15 minuten opladen, was het volledig opgeladen vanaf ongeveer 75 procent, wat overeenkomt met de bewering van het merk dat 12 minuten resulteert in een batterijduur van een dag. Om de levensduur van de batterij te verlengen, liet ik het altijd aan-display uit en na twee volle dagen 24 uur per dag gebruik, inclusief dagelijkse GPS-workouts en ongeveer twee uur muziek streamen via Spotify, was de batterij nog steeds 58 procent sterk.

Het werd pas in het begin van de zevende gebruiksdag kritisch laag (minder dan 10 procent) en in iets meer dan 1,25 uur tot 100 procent opgeladen, wat ook in overeenstemming is met de schatting van het merk over de oplaadtijd.

Software/Belangrijkste kenmerken: Geavanceerde statistieken vereisen Fitbit Premium

Zoals alle Fitbit-wearables, werkt de Fitbit Sense op het Fitbit OS, dat nauw verbonden is met de bijbehorende Fitbit mobiele app. De app is de bron van veel van de functionaliteit op het apparaat zelf, met name het bekijken van alle gedetailleerde trainingsgegevens en gezondheidsstatistieken, het invoeren van betalingsinformatie als u besluit de Fitbit Pay-functie te gebruiken, en u aanmeldt met uw inloggegevens op uw favoriete muziek-app (Deezer, Pandora of Spotify), evenals het downloaden van apps van derden.

Ik merkte dat de toegang tot de app-bibliotheek een beetje buggy was, net als het downloaden van nieuwe wijzerplaten. Dit is vergelijkbaar met de aanvankelijke vertraging die ik ondervond bij het instellen van het apparaat. Het was eenvoudig genoeg om mijn Spotify-account te synchroniseren, maar alleen Deezer- en Pandora-abonnees profiteren van het kunnen downloaden van afspeellijsten naar het horloge. Spotify-gebruikers kunnen de muziek alleen vanaf het horloge bedienen. Hoewel er geen mobiele verbinding is, zijn e-mail-, sms- en app- en systeemmeldingen eenvoudig in te stellen, en Android-gebruikers kunnen ook rechtstreeks op berichten van het apparaat reageren. Alexa-spraakassistentie is beschikbaar voor alle gebruikers van zowel Android- als iOS-besturingssystemen, hoewel ik vond dat het een beetje beperkt was en het beste voor het instellen van tijden en herinneringen.

Image
Image

Maar de ware kracht van het Fitbit-besturingssysteem en de app zijn de fitnessstatistieken die het vastlegt. Alles, van dagen van mindfulness, lichaamsbeweging, hartslag in rust, activiteit per uur, slaaptrends, zoneminuten van matige en krachtige cardiovasculaire activiteit en voedselinname, biedt een totaalbeeld van hoe u zich van week tot week voelt en voelt.

Voor Sense-gebruikers bieden huidtemperatuurmetingen en stressmanagementmetingen in de app extra inzicht, maar het monitoren van langetermijntrends op geavanceerde gegevens die het horloge vastlegt, zoals slaapscores, hartslagvariabiliteit, ademhalingssnelheid en zuurstof verzadiging vereisen allemaal een premium abonnement. Zonder dit kunnen gebruikers niet echt het maximale halen uit de geavanceerde sensoren op deze wearable.

Prijs: de duurste in de Fitbit-reeks

De Fitbit Sense is te koop voor ongeveer $ 330, wat het de duurste wearable van het merk Fitbit maakt. Aangezien het ook de meest geavanceerde is, zelfs ten opzichte van de nieuwe Fitbit Versa 3, weet je dat je beta alt voor de nieuwste innovaties, inclusief de apparaatspecifieke ECG-app. Zelfs als je kiest voor een speciale band, betaal je nog steeds veel minder dan een Apple Watch. Voor Android-gebruikers is er ook meer buy-in-waarde als u liever oproepen en sms-berichten van uw horloge ontvangt en beantwoordt en afspeellijsten opslaat van een van de compatibele streamingmuziekplatforms.

De Fitbit Sense schijnt het helderst als het gaat om gezondheids- en welzijnsondersteuning.

Fitbit Sense vs. Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is een naaste concurrent van de Fitbit Sense. Een snelle blik erop toont de ontwerpovereenkomsten, hoewel de Apple Watch slanker is en wordt geleverd met veel meer bandvariaties, waaronder een naadloze band uit één stuk die uitrekt in plaats van te vertrouwen op gespen. Beide worden geleverd met een ECG-app en deelbare resultaten via PDF.

De Apple Watch Series 6 heeft echter een voorsprong op zuurstofverzadigingsmetingen (SPO2), aangezien de gebruiker op elk moment van de dag een meting kan doen. De Fitbit Sense controleert en genereert alleen een meting na een slaapcyclus (en als u de relevante SPO2-wijzerplaat downloadt).

De Series 6 is ook erg geschikt voor fitness en biedt meer voor iPhone-gebruikers, maar het is duurder uit de poort, beginnend bij bijna $ 400, en zou verder kunnen stijgen als je kiest voor mobiele connectiviteit. Als het echter gaat om de levensduur van de batterij, overtreft de Fitbit Sense ver de batterijcapaciteit van de Apple Watch, die volgens gebruikers maximaal 36 uur is.

De Fitbit Sense is een gestroomlijnde, op wellness gerichte smartwatch voor drukbezette mensen die graag actief blijven en ook graag inbellen met een aantal smartphone-compatibele apps en widgets. Hoewel de nauwkeurigheid van het volgen van activiteiten niet altijd consistent is, is de Sense een betaalbaarder alternatief voor de Apple Watch en spreekt het gebruikers aan in alle besturingssystemen die het meest belang hechten aan geavanceerde gezondheidsinzichten op de lange termijn.

Specs

  • Productnaam Sense
  • Productmerk Fitbit
  • UPC 81138036980
  • Prijs $329.95
  • Gewicht 1,6 oz.
  • Productafmetingen 1,59 x 1,59 x 0,49 inch.
  • Kleur koolstof/grafiet, maanwit/zacht goud
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Android OS 7.0+, iOS 12.2+
  • Platform Fitbit OS
  • Batterijcapaciteit Tot 6 dagen
  • Waterbestendigheid Tot 50 meter
  • Connectiviteit Bluetooth, Wi-Fi

Aanbevolen: