Big Mail kan een alternatief zijn voor Big Brother-e-mail

Inhoudsopgave:

Big Mail kan een alternatief zijn voor Big Brother-e-mail
Big Mail kan een alternatief zijn voor Big Brother-e-mail
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De meeste e-maildiensten hebben op de een of andere manier toegang tot uw privégegevens.
  • Big Mail draait op je Mac, iPhone of iPad en deelt niets.
  • E-mailapps worden steeds inventiever.
Image
Image

Big Mail is een opkomende e-mailapp die meer wil zijn dan andere concurrerende e-mailapps die gewoon je e-mail ophalen en archiveren. Het wil privacy en slimme functies bieden.

Big Mail heeft alle slimme verwerking van een cloudservice en alle privacy van een lokale app die alles op je telefoon, iPad of computer doet. En het is gebouwd door één ontwikkelaar, waardoor je je afvraagt waarom grote bedrijven dat niet kunnen. Misschien is het omdat ze dat niet willen?

Ik denk dat mensen beginnen te beseffen dat e-mailservices niet hebben bijgehouden hoe mensen e-mail gebruiken.

"[S]sommige van deze apps hebben bedrijfsmodellen die dit niet toestaan." Big Mail-ontwikkelaar Phillip Caudell vertelde Lifewire via e-mail. "Ze hebben toegang nodig tot je e-mails, zodat ze kunnen zien wat je koopt, waar je naartoe reist, waar je in geïnteresseerd bent, enzovoort, zodat ze die gegevens aan derden kunnen verkopen. de app gratis weggeven omdat ze je gegevens verkopen."

Big Deal

Wanneer Big Mail begin 2021 wordt gelanceerd, zal het draaien op de Mac, de iPhone en de iPad. De app is gebaseerd op iets dat Scenes wordt genoemd, waarin de app de lay-out configureert afhankelijk van het type e-mail dat je aan het lezen bent. Nieuwsbrieven krijgen een schoon, schermvullend uiterlijk, bijvoorbeeld zonder zinloze antwoordknoppen, en in de scène Aankopen worden bonnen gescheiden en worden hun totalen bij elkaar opgeteld om snel een budget te maken.

Big Mail introduceert ook Collecties, die e-mails samen verzamelen in werkruimten. Je kunt gesprekken, bijgevoegde bestanden, recente berichten en de mensen in de verzameling zien.

Image
Image

"Ik denk dat mensen beginnen te beseffen dat e-maildiensten niet hebben bijgehouden hoe mensen e-mail gebruiken", zei Caudell. "Onze inboxen zitten vol met zoveel verschillende dingen: nieuwsbrieven, gesprekken, bonnetjes, enz., maar deze apps behandelen ze allemaal hetzelfde. Wil je je nieuwsbrieven echt [lezen] naast je energierekening?"

Kortom, het is alsof je verschillende apps hebt die je gebruikt, afhankelijk van het soort e-mail dat je bekijkt.

Privacy

Big Mail's benadering van privacy wordt duidelijk gemaakt, precies daar op de hoofdproductpagina: "In tegenstelling tot andere e-mailapps die al uw gevoelige e-mails door hun servers sturen, werken alle functies in Big Mail door lokale verwerking op uw apparaat: we zien nooit uw berichten."

Caudell noemt geen van die "andere e-mailapps", maar ze zijn gemakkelijk te vinden, omdat vrijwel alle e-mailapps je e-mail tot op zekere hoogte verwerken. Gmail is het grootste voorbeeld. Een andere geweldige e-mailapp, Spark van Readdle, slaat uw inloggegevens op zodat deze u pushmeldingen kan sturen. Spike heeft een strikt privacybeleid dat zegt dat het uw gegevens niet verkoopt, maar het slaat ook uw inloggegevens op om toegang te krijgen tot uw e-mail en deze te verwerken. Dat is niet per se slecht, omdat het nodig is om de service te verlenen, maar het is niet echt privé of veilig.

Bestaat privé-e-mail?

Als je een iPad-, iPhone- of Mac-gebruiker bent, kun je gewoon de ingebouwde Mail-app gebruiken - hij lijkt niets raars te doen met je gegevens. Als je een Gmail-gebruiker bent, gebruik dan de officiële Gmail-app, want waarom niet? Google heeft al je e-mail en weet toch alles van je.

Ze hebben toegang nodig tot je e-mails, zodat ze kunnen zien wat je koopt, waar je naartoe reist, waar je in geïnteresseerd bent, enzovoort…

Anders dan dat, zul je de apps zelf moeten onderzoeken, hun privacybeleid goed moeten bekijken en dan moeten beslissen of je er tevreden mee bent. Veel succes, niet alleen is het lucratief om privégegevens te verkopen, het is ook gemakkelijker om geen mooie privé-app te bouwen die autonoom op je apparaten draait.

"[I]t is meestal goedkoper en sneller te ontwikkelen op de server, omdat je de kern van je app niet voor elk ander platform hoeft te schrijven", zegt Caudell. "Maar hoewel het makkelijker is voor de ontwikkelaar, gaat het ten koste van de privacy en veiligheid van de gebruiker."

Aanbevolen: