Instagram heeft binnenkort weer een chronologische feed-optie

Instagram heeft binnenkort weer een chronologische feed-optie
Instagram heeft binnenkort weer een chronologische feed-optie
Anonim

Instagram zal naar verluidt binnenkort de mogelijkheid bieden om terug te gaan naar de tijd dat je berichten in chronologische volgorde zag in plaats van op basis van een algoritme.

Volgens Reuters is het socialemediaplatform van plan om begin volgend jaar een versie van de app met een chronologische feed te lanceren. Adam Mosseri, CEO van Instagram, maakte de aankondiging woensdag tijdens een hoorzitting van het congres en zei dat het bedrijf al maanden aan de optie werkt.

Image
Image

Lifewire nam contact op met Instagram om meer te weten te komen over de chronologische feed, bijvoorbeeld of het een app-update of een geheel aparte app is, maar heeft geen reactie ontvangen.

Op dit moment wordt je Instagram-feed gerangschikt op basis van een combinatie van drie factoren: de inhoud waarin je waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, je relatie met mensen die posten en de tijdigheid van de post. Daarom zie je nog steeds berichten van een paar dagen geleden verschijnen in de eerste paar berichten op je tijdlijn.

Instagram schakelde in 2016 over van een chronologische tijdlijn naar een op algoritmen gebaseerde tijdlijn. In een recente blogpost zei Mosseri dat de nieuwe algoritmemethode is gemaakt omdat "mensen 70% van al hun berichten in Feed misten, inclusief bijna de helft van de berichten van hun naaste connecties."

De aankondiging van een aanstaande chronologische feed-optie is een verrassing, aangezien Instagram in het verleden heeft gezegd dat het niet zou overwegen om een chronologische feed-optie terug te brengen.

Het staat ook in schril contrast met wat eerder dit jaar werd aangekondigd toen Instagram aan het testen was om voorgestelde berichten vóór berichten van mensen die je volgt te plaatsen. Als u de functie als een steunpilaar aan uw feed toevoegt, blijft u in theorie scrollen in plaats van de app te verlaten vanwege een gebrek aan inhoud.

Aanbevolen: