Instagram's Take a Break-functie heeft nog steeds discipline nodig om te beheren

Inhoudsopgave:

Instagram's Take a Break-functie heeft nog steeds discipline nodig om te beheren
Instagram's Take a Break-functie heeft nog steeds discipline nodig om te beheren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram heeft deze week een nieuwe Take a Break-functie uitgebracht voor alle gebruikers.
  • Gebruikers kunnen de functie in hun instellingen bedienen en de gewenste scrolltijd kiezen voordat er een herinnering verschijnt om een pauze te nemen.
  • De herinneringen zijn nuttig, maar het draait allemaal om zelfdiscipelen als het gaat om minder tijd doorbrengen op sociale media.

Image
Image

We kunnen allemaal een kleine pauze van sociale media gebruiken, en zelfs de platforms zelf beginnen dat te herkennen.

Instagram heeft deze week zijn Take a Break-functie voor iedereen vrijgegeven, bedoeld om je eraan te herinneren een pauze te nemen van het scrollen als je te lang op Instagram bent geweest. De functie is vooral bedoeld om te voorkomen dat jongere gebruikers te afhankelijk worden van sociale media, maar laten we eerlijk zijn, iedereen op Instagram, ongeacht je leeftijd, besteedt er waarschijnlijk te veel tijd aan.

Hoewel de functie een stap in de goede richting is voor platforms om het probleem van te veel gebruik van sociale media aan te pakken, is het uiteindelijk aan individuele gebruikers om af en toe een pauze te nemen.

Geef jezelf een pauze

De Take a Break-functie werd aanvankelijk aangekondigd als een test in november, maar werd deze week officieel uitgerold naar de VS, het VK, Ierland, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Instagram zei dat op basis van de eerste tests van de functie, meer dan 90% van de tienergebruikers de pauzeherinneringen aanhield.

Na een snelle blik op mijn activiteit op Instagram, is mijn dagelijkse gemiddelde één uur en 40 minuten.

Instagram-CEO Adam Mosseri zei eerder dat het bedrijf samenwerkte met externe experts om de functie in te kaderen en welke tips in de herinneringen moeten worden gegeven.

"Hoewel het de laatste tijd een uitdaging was om regelmatig een pauze te nemen van schermen, is het al vele jaren een goed advies en initiatieven die dit aanmoedigen, moeten worden ondersteund", aldus Boris Radanović, UK Safer Internet Centre, in de blogpost van Instagram. over de aankondiging. "We zullen in dit opzicht blijven samenwerken met Instagram en hopen dat dit een stap in de goede richting is."

De functie is te vinden in Instagram-instellingen > Jouw activiteit. Je kunt de timer instellen om je om 10, 20 of 30 minuten te waarschuwen dat je een pauze moet nemen, en een herinnering zal over je hele scherm worden weergegeven om te suggereren dat je een pauze moet nemen.

De herinnering stelt ook voor om een paar keer diep adem te halen, op te schrijven wat je denkt, naar je favoriete nummer te luisteren of iets van je takenlijst te schrappen in plaats van verder te scrollen.

Leg de telefoon neer

Volgens het Journal of Social and Clinical Psychology is de aanbevolen tijd die je per dag aan sociale media moet besteden (dat zijn ALLE platforms, samen) 30 minuten. Na een snelle blik op mijn activiteit op Instagram, is mijn dagelijkse gemiddelde één uur en 40 minuten.

Image
Image

Natuurlijk heb ik de functie Pauze nodig, dus ik heb deze ingesteld om me eraan te herinneren dat ik 20 minuten moet pauzeren. Laat me je vertellen dat 20 minuten snel voorbij gaan. Je kunt in een konijnenhol zitten over een onderwerp en niet eens beseffen hoeveel tijd er is verstreken. Ik was verrast toen de herinnering opdook, want het voelde niet als 20 minuten, maar plichtsgetrouw verliet ik Instagram en legde mijn telefoon neer.

Ik volgde het advies over de herinnering op, keek naar mijn takenlijst om een paar dingen af te vinken en deed een snelle meditatiesessie om even de stekker uit het stopcontact te halen. Toch nam ik altijd een bewuste beslissing om de telefoon neer te leggen en een andere activiteit te doen - ik had de herinnering gemakkelijk kunnen negeren en blijven scrollen, en niemand zou het geweten hebben of erom geven.

Is het het waard?

In de twee dagen dat ik de Take a Break-functie gebruikte, heb ik mijn totale tijd op Instagram teruggebracht tot ongeveer een uur beter dan wat ik eerder aan het klokken was, maar nog steeds niet ideaal. Ik heb de functie ook niet gedurende een weekend getest, wanneer ik meer kans heb om doelloos door sociale media-apps te scrollen.

… het is uiteindelijk aan de individuele gebruikers om af en toe een pauze te nemen.

Het is ook belangrijk op te merken dat de functie Take a Break alleen werkt tijdens het gebruik van de app. Dus als je de app verlaat om je e-mail te checken en dan weer verder gaat met scrollen, wordt de timer in wezen gereset, waardoor de herinnering een beetje zinloos wordt.

Over het algemeen zal er meer voor nodig zijn dan alleen de Take a Break-functie om me bewust af te melden van sociale media - er zal een bewuste verandering van gewoonten nodig zijn (zoals het inwisselen van mijn telefoon voor een boek) om echt doen de truc.

Aanbevolen: