Hoe maak je een grafiek in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een grafiek in Microsoft Word
Hoe maak je een grafiek in Microsoft Word
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in een Word-document Invoegen > Chart. Selecteer het grafiektype en kies vervolgens de grafiek die u wilt invoegen.
  • Voer in het geopende Excel-spreadsheet de gegevens voor de grafiek in. Sluit het Excel-venster om de grafiek in het Word-document te zien.
  • Om toegang te krijgen tot de gegevens in de Excel-werkmap, selecteert u de grafiek, gaat u naar het tabblad Grafiekontwerp en selecteert u vervolgens Gegevens bewerken in Excel.

Dit artikel legt uit hoe je een grafiek maakt in Microsoft Word voor een Mac of een Windows-computer. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Microsoft Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Microsoft 365 voor Windows en Mac.

Een grafiek maken in Microsoft 365 voor Mac

Microsoft Word biedt verschillende manieren om gegevens te visualiseren. Als je weet hoe je een grafiek maakt in Word, kun je visuele hulpmiddelen maken door gegevens uit Microsoft Excel te importeren.

Volg deze stappen om grafieken te maken en aan te passen in de versie van Word die bij Microsoft 365 voor Mac wordt geleverd:

  1. Selecteer Insert in de linkerbovenhoek van Word.

    Image
    Image
  2. Selecteer Kaart.

    Image
    Image
  3. Beweeg de muiscursor over het type grafiek dat u wilt maken, bijvoorbeeld Line of Statistical.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een submenu dat meerdere opties bevat, inclusief verschillende formaten en variaties. Selecteer de grafiek die u in het document wilt invoegen.

    Image
    Image
  5. Voer in het geopende Excel-spreadsheet de gegevens voor de grafiek in.

    Image
    Image
  6. Als u tevreden bent met de categorienamen en waarden, sluit u het Excel-venster om de grafiek in het Word-document te zien.

    Image
    Image
  7. Om op een later tijdstip toegang te krijgen tot de gegevens in de Excel-werkmap, selecteert u de grafiek, gaat u naar het tabblad Grafiekontwerp en selecteert u vervolgens Gegevens bewerken in Excel.

Een grafiek maken in Word voor Windows

Een grafiek maken in Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013:

  1. Selecteer Insert in de linkerbovenhoek van Word.

    Image
    Image
  2. Selecteer Kaart.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het dialoogvenster Grafiek invoegen het type grafiek dat u wilt maken. Kies bijvoorbeeld Line, Bar of Histogram.

    Image
    Image
  4. Elke groep grafieken bevat meerdere opties, waaronder verschillende formaten en variaties. Nadat u de grafiek hebt gekozen die u wilt invoegen, selecteert u OK.

    Image
    Image
  5. De grafiek verschijnt in het Word-document en een nieuw venster met bewerkbare gegevens in een spreadsheet wordt geopend. Als u de categorienamen en gegevens wilt wijzigen, vervangt u de bestaande tekst en numerieke waarden door de juiste vermeldingen. Wijzigingen die in de spreadsheet zijn aangebracht, worden direct weergegeven in de grafiek.

    Als u de gegevens in Microsoft Excel wilt bewerken, selecteert u Gegevens bewerken in Microsoft Excel in het miniatuurspreadsheet.

    Image
    Image
  6. Als u tevreden bent met de categorienamen en waarden, sluit u het spreadsheetvenster.

    Image
    Image

Het grafiekformaat wijzigen en gegevens bewerken

Nadat de grafiek is gemaakt, verschijnen er opmaakknoppen aan de rechterkant. Als deze knoppen niet zichtbaar zijn, selecteert u het diagram. Deze instellingen bepalen hoe de grafiek interageert met de tekst eromheen vanuit een lay-outperspectief.

Je kunt ook elementen in de grafiek toevoegen of verwijderen (inclusief titels, labels, rasterlijnen en een legenda), grafiekstijlen en kleuren wijzigen en filters toepassen op de grafiek. Meer configureerbare opties zijn te vinden in de Windows-versie in tegenstelling tot macOS.

Image
Image

Als u de gegevens in de grafiek wilt openen of bewerken, selecteert u Gegevens bewerken of Gegevens bewerken in Excel.

Aanbevolen: