Hoe maak je een grafiek op Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een grafiek op Google Docs
Hoe maak je een grafiek op Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Klik in het document en ga naar Invoegen menu > Chart > kies een grafiektype of selecteer Van Spreadsheetsom een kaart te gebruiken die je al hebt gemaakt.
  • Om een grafiek te bewerken, selecteert u deze en klikt u op Open source. Hiermee wordt Google Spreadsheets geopend, waar u wijzigingen kunt aanbrengen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u diagrammen en grafieken maakt in Google Documenten vanuit een webbrowser. U kunt geen grafieken of grafieken maken vanuit de mobiele app.

Hoe maak je een grafiek in Google Docs

Diagrammen zijn een veelgebruikte manier om gegevens uit te drukken, daarom worden ze normaal gesproken gezien in programma's zoals Google Spreadsheets die te maken hebben met grote informatiesets. Maar u kunt ook grafieken en grafieken toevoegen aan Google Docs.

Of het nu een staaf-, kolom-, lijn- of cirkeldiagram is, zo maakt u het in Documenten:

  1. Klik in het document waar u de grafiek wilt hebben. Het is gemakkelijk om dit later te wijzigen als je het nu niet zeker weet.
  2. Open het Insert menu vanaf de bovenkant van de pagina.
  3. Kies in het Chart submenu een diagramtype om een vooraf geconfigureerd diagram in te voegen (we zullen het later bewerken). Of selecteer Vanuit Spreadsheets om een diagram te gebruiken dat u al heeft gemaakt.

    Hier is een samenvatting van de verschillen:

    • Staafgrafieken hebben horizontale blokken.
    • Kolomdiagrammen lijken op elkaar, maar zijn verticale blokken.
    • Lijngrafieken tonen gegevenspunten met een rechte lijn die ze verbindt.
    • Cirkeldiagrammen snijden de gegevens in cirkelvormige stukken in cirkels.
    Image
    Image

Eenvoudig genoeg, toch? U zult echter merken dat de gegevens die u in het diagram ziet, niet kunnen worden bewerkt. U kunt er niet zomaar in klikken en wijzigingen aanbrengen. Met Documenten kunt u geen grafieken bewerken; het ondersteunt alleen het importeren ervan.

De echte informatie achter de grafiek of grafiek staat in Google Spreadsheets, waar de gegevens zich bevinden. Daarom moet je erbij zijn om alles te bewerken.

Hoe Google Docs-diagrammen te bewerken

De informatie in de grafiek wijzigen of aanpassen hoe deze eruitziet is eenvoudig, maar u moet het doen vanuit Spreadsheets:

  1. Selecteer de grafiek die u wilt bewerken.
  2. Gebruik de pijl rechtsboven om Open source. te kiezen

    Image
    Image
  3. Google Spreadsheets wordt geopend. Hier kunt u de grafiek bewerken.

    Om gegevens toe te voegen of te verwijderen, bewerkt u de cellen die die informatie bevatten. In ons voorbeeld zijn dat de kolommen A–C en rijen 1–5. Door de grafiek zelf te selecteren en de instellingen ervan te openen, wijzigt u dingen zoals het gegevensbereik, kleuren, de legenda, asdetails, enz. Dubbelklik op de grafiektitel om uw eigen grafiek te maken.

    Image
    Image
  4. Keer terug naar Documenten wanneer u klaar bent met bewerken en gebruik de UPDATE-knop op het diagram om het te vernieuwen met eventuele wijzigingen die u heeft aangebracht.

    Image
    Image

Bewerken op oppervlakteniveau kan ook worden gedaan in Documenten. Het verplaatsen van de grafiek of grafiek is vergelijkbaar met hoe u afbeeldingen verplaatst, dus u kunt bepalen hoe deze bij andere tekst moet passen. Als u erop klikt, worden drie opties weergegeven: in-line (het staat op dezelfde regel als de tekst), tekstomloop (het zit in de tekst) en tekst onderbreken (het staat op een eigen regel zonder tekst aan beide kanten).

Je kunt grafieken en grafieken ook roteren en vergroten/verkleinen. Selecteer het item eenmaal om blauwe kadervakken te zien, zoals de afbeelding hieronder laat zien; sleep een hoekkader naar binnen of naar buiten om het diagram kleiner of groter te maken. De ronde knop bovenaan is voor rotatie.

De menuknop met drie stippen die onder de grafiek verschijnt wanneer u erop klikt, is hoe u toegang krijgt tot extra opties zoals herkleuren, transparantie, helderheid en contrastschakelaars.

Aanbevolen: