HyperDrive USB-C Hub heeft het juiste idee, maar de verkeerde poorten

Inhoudsopgave:

HyperDrive USB-C Hub heeft het juiste idee, maar de verkeerde poorten
HyperDrive USB-C Hub heeft het juiste idee, maar de verkeerde poorten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Hyper's body-hugging dock is een geweldig ontwerp, maar biedt een vreemd-redundante poortselectie.
  • Het is verkrijgbaar in spacegrijs of zilveraluminium.
  • Het bungelt niet als een dongle, wat betekent dat je laptop draagbaar blijft.

Image
Image

USB-C en Thunderbolt zijn geweldig - totdat je er iets op wilt aansluiten. Dan heb je (nog) dongles nodig.

Maar is een dongle nog steeds een dongle als hij niet bungelt? Dat is de vraag van Hyper's nieuwe HyperDrive USB-C Hub voor de MacBook Pro, een double-dipping dock die de linkerkant van je nieuwe super-duper-computer verandert in een reeks meestal bruikbare legacy-poorten. In principe is het een fantastisch idee. Maar in de praktijk lijkt de poortkeuze een beetje vreemd, zelfs overbodig.

Een van de beste eigenschappen van de nieuwe MacBook Pro 2021 is de reeks uitbreidingspoorten. Het geeft een enkele Thunderbolt-poort op in vergelijking met de vorige generatie MacBook Pro, maar krijgt een MagSafe-oplader, SD-kaartsleuf en een HDMI-poort. Toch mist het nog steeds een aantal legacy-poorten, en dat is waar een dock van pas komt.

Havenautoriteit

De Hyperdrive Duo 7-in-2 USB-C Hub is zo genoemd omdat hij twee van de MacBook-poorten in beslag neemt, waardoor ze zeven verschillend bruikbare poorten worden. U krijgt één Thunderbolt-doorvoerpoort om alles aan te sluiten wat u maar wilt, plus HDMI, USB-C, USB-A (beide 5 Gbps), Ethernet, een 3,5 mm audio-aansluiting en een microSD-kaartsleuf.

Hoewel die poorten een uitstekende keuze zijn voor de oudere MacBook Pro-modellen (die niets anders hadden dan Thunderbolt-poorten en een koptelefoonaansluiting), zijn ze overbodig op de huidige modellen. Het lijkt erop dat Hyper een ouder model heeft hergebruikt en opnieuw heeft gelanceerd voor de nieuwe computers. Het heeft zelfs een IndieGogo-campagne, hoewel het aspect van crowdfunding eerder een hippe manier is om pre-orders te verzamelen.

Image
Image

Dus, tenzij je heel specifieke behoeften hebt, wil je dit specifieke dock misschien vermijden. Het verdubbelt immers de HDMI-poort en de SD-kaartsleuf, hoewel je zou kunnen zeggen dat het bewaren van een microSD-kaart in het dock een aantal nuttige (zij het trage) semi-permanente opslag biedt.

"Het lijkt erop dat je hier niet veel aan hebt; extra HDMI en Ethernet is alles wat je echt krijgt. Tenzij je twee koptelefoonaansluitingen nodig hebt", schrijft Mac-gebruiker Gaximus op de MacRumors-forums.

Maar dat wil niet zeggen dat we het idee helemaal moeten opgeven.

Dock vs Hub

De HyperDrive is goed als je alleen een kleine, mobiele hub nodig hebt, maar een andere optie is om voor een meer permanente dockinstallatie te gaan, waarschijnlijk een Thunderbolt-dock. Dit zijn doorgaans grotere eenheden die verbonden blijven met monitoren, externe schijven, audio-interfaces en andere randapparatuur en die uw computer van stroom voorzien wanneer deze is aangesloten. Ze zijn fantastisch - ik gebruik een CalDigit Thunderbolt-dock voor een Mac Mini, en het is ijzersterk en betrouwbaar. Docks zijn onderweg echter nutteloos, omdat ze groot en zwaar zijn en een stopcontact nodig hebben.

Image
Image

Normaal gesproken worden draagbare hubs geleverd met een kleine USB-C-staart om in te pluggen. Dat maakt het gemakkelijk om aan te sluiten en los te koppelen, maar het is onpraktisch wanneer je de computer oppakt, wat je nogal eens doet met een laptop.

Dan is er de aanpak van Hyper, die een stevig expansieblok aan één kant van de machine bevestigt. Dit werkt prima met Hyper's iPad 6-in-1 hub en zou prima kunnen werken met de MacBook, maar niet met de huidige selectie poorten.

Perfecte selectie

Dus, welke poorten zouden meer geschikt zijn voor de huidige MacBook Pro-reeks? We hebben vastgesteld dat we geen HDMI, een koptelefoon-/microfoonaansluiting of een SD-kaartsleuf nodig hebben, dus hoe kunnen we deze het beste vervangen?

Ethernet is altijd een goede keuze voor dit soort dingen, net als de kleine microSD-kaartsleuf, want waarom niet? Het neemt zo weinig ruimte in beslag. En zoals gezegd kan het handig zijn om wat extra opslagruimte toe te voegen, misschien voor back-ups.

Persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan een paar USB-A-poorten voor oudere hardware en/of enkele USB-C-poorten voor modernere apparaten. Ik sluit graag audiorandapparatuur aan, dus meer poorten is altijd een pluspunt. En aangezien Thunderbolt een absurde hoeveelheid bandbreedte geeft, kun je de hele dag USB-C 2.0-speed apparaten (dat wil zeggen, bijna alle audioapparaten) stapelen zonder ooit de bandbreedtelimiet te overschrijden.

En omdat het apparaat beide Thunderbolt-poorten aan de linkerkant in beslag neemt, zou het een Thunderbolt-doorvoer moeten bieden, want tenzij je een paar USB-C SSD's aansluit, heb je maar de bandbreedte van één nodig van die Thunderbolt-bussen.

Wat ons aan de macht brengt. Om de computer op te laden en te voorkomen dat de batterij leeg raakt terwijl alle aangesloten randapparatuur wordt leeggezogen, moet het apparaat USB PD (Power Delivery) hebben, waarmee de aangesloten computer kan worden opgeladen en die randapparatuur kan worden gevoed.

Ik ben opgewonden om te zien waar Hyper mee komt. Dit apparaat voelt aan als een product dat snel naar buiten is gebracht om aan de vraag te voldoen, maar deze stijl van semi-permanente uitbreidingshub is nog steeds een winnaar. Het heeft alleen een meer doordachte set poorten en aansluitingen nodig die passen bij de nieuwe MacBook Pro, en het zou een echte hit kunnen worden.

Aanbevolen: