HooToo USB-C Hub 6-in-1 Review: veel poorten voor een eerlijke prijs

Inhoudsopgave:

HooToo USB-C Hub 6-in-1 Review: veel poorten voor een eerlijke prijs
HooToo USB-C Hub 6-in-1 Review: veel poorten voor een eerlijke prijs
Anonim

Bottom Line

De HooToo USB C Hub biedt veel connectiviteit, mooie bouwkwaliteit en compact ontwerp dat de meeste gebruikers veilig kunnen kopen zonder al te veel reserveringen.

HooToo USB-C Hub 6-in-1

Image
Image

We hebben de HooToo USB C Hub gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Winkelen voor een goede USB-C-hub kan een beetje een mijnenveld zijn, omdat kopers gedwongen worden om door een zee van goedkope producten te bladeren met misleidende beweringen over hun functies. Gelukkig, naarmate deze markt volwassener wordt, beginnen betere opties langzaam naar de oppervlakte te komen en zich te onderscheiden. De HooToo USB C Hub is absoluut een van de betere keuzes die we tot nu toe hebben gezien, en presteerde zeer goed in onze tests met zijn talrijke aansluitmogelijkheden, Power Delivery (PD)-poort en ondersteuning voor 4K HDMI- en SD-kaarten.

Helaas maakt HooToo zich ook schuldig aan het overdrijven van enkele beweringen over de prestaties van hun product en het negeren van enkele tekortkomingen. In onze gedachten zijn dit niet per se dealbreakers, maar potentiële kopers moeten zich zeker eerst vertrouwd maken met deze gebreken om te bepalen of het apparaat nog steeds aan hun behoeften voldoet. Laten we eens kijken.

Image
Image

Ontwerp: Compact en goed gebouwd

Met afmetingen van 4,1 x 1,5 x 0,9 inch (HWD), gebruikt de HooToo USB-C Hub 6-in-1 een zeer klein en ruimtebesparend ontwerp. Een kabel van ongeveer 5 inch verbindt de hub met de USB-C-poort op uw computer, wat handig is om ervoor te zorgen dat de hub geen naburige poorten verstoort. De body van het apparaat bevat een verlicht HooToo-logo aan de bovenkant, drie USB 3.1 Gen 1-poorten en een SD-kaart aan een van de lange zijden. Er is een USB-C PD-poort aan de achterkant hiervan, en aan het verste uiteinde van de hoofdconnector, de HDMI-poort.

De onderkant van de hub is gecoat met een rubberen materiaal dat hielp voorkomen dat het te gemakkelijk op een bureau verschuift, en ook verhinderde dat het over het bureau schraapt wanneer het wordt opgepakt of verplaatst.

We waren over het algemeen tevreden met de constructie van dit compacte apparaat. Hoewel grotendeels gemaakt van plastic, voelde het nog steeds behoorlijk solide aan. De onderkant van de hub is gecoat in een met rubber bekleed materiaal dat hielp voorkomen dat het te gemakkelijk op een bureau verschuift, en ook verhinderde dat het over het bureau schraapt wanneer het wordt opgepakt of verplaatst (een probleem dat we hebben gehad met USB-C-hubs met metalen afwerking). De USB-poorten waren goed uitgelijnd in de behuizing, wat een ander gebied is waar fabrikanten soms over struikelen.

Image
Image

Configuratieproces: snel en gemakkelijk

Setup voor de HooToo USB-C Hub bestaat niet. Haal het apparaat eenvoudig uit de verpakking en sluit het aan op uw computer om het te gebruiken. Elke functie werkte zonder gedoe. Het enige waar gebruikers misschien rekening mee willen houden, zijn de HDMI-beperkingen die we in het onderstaande gedeelte hebben beschreven.

De HooToo USB-C-hub is een algehele winnaar en dekt alle basissen die de meeste gebruikers zouden willen in een USB-C-hub voor een perfect passende prijs.

Image
Image

Connectiviteit: Veel opties

De HooToo USB C Hub biedt drie USB 3.1 Gen 1-poorten, die tot 5 Gbps aan gegevensoverdrachtssnelheden kunnen leveren. Voor MacBook-gebruikers kunnen deze poorten vaak worden gebruikt voor het aansluiten van een toetsenbord, muis en misschien een externe harde schijf. Alle apparaten werden onmiddellijk herkend op onze computer wanneer ze op de hub waren aangesloten, en we ondervonden geen uitval tijdens het testen, ook niet bij het iets verplaatsen van de hub.

De HDMI-poort werkt zoals bedoeld en ondersteunt resoluties tot 4K (3840x2160), zij het bij 30Hz. De PD-poort is ook handig, zodat gebruikers een extra USB-C-poort kunnen vrijmaken die normaal gereserveerd is voor de stroomkabel.

Image
Image

Prestaties: Enkele beperkingen voor monitoren

De drie USB 3.1 Gen 1-poorten presteerden goed en leverden tot 1,8 A stroom (een stap hoger dan het maximum van 1,5 A van de 3.0-specificatie). Dit is handig om apparaten sneller op te laden en om stroomvretende apparaten te ondersteunen die mogelijk niet kunnen samenwerken op een USB-A-hub.

HDMI is een van de belangrijkste gebieden waar beperkingen beginnen op te lopen. De poort ondersteunt alleen 60Hz tot full HD (1920x1080) schermen en 4K (3840x2160) is beperkt tot 30Hz. Dit betekent alleen dat film- en tv-kijken prima is op schermen, maar gamen en productiviteit zullen traag en laggy aanvoelen. Voor wat het waard is, de HooToo USB-C Hub ondersteunde tot 50Hz op ons ultrabrede scherm (3440x1440) en was geschikt voor de meeste productiviteitsscenario's.

Dit specifieke model adverteert met 65W stroomvoorziening via de PD-poort op productpagina's online, maar het apparaat zelf en de handmatige staat 100W max.

Power levering is een andere allegaartje. Het exacte model van de HooToo USB C Hub die we hebben getest, was de HT-UC001, een van de vier gelijkaardige USB-C-hubs die HooToo aanbiedt. Dit specifieke model adverteert met 65W stroomvoorziening via de PD-poort op productpagina's online, maar het apparaat zelf en de handmatige staat 100W max. Toen we onze 87W Apple-voedingsadapter tijdens het testen op de hub aansloten, vertoonde onze MacBook Pro 78W trekkracht door de hub (in tegenstelling tot 86W bij rechtstreekse aansluiting). 100W, 78W, 65W, elk van deze getallen is goed, we zouden alleen willen dat er enige consistentie was.

Prijs: goede waar voor je geld

Voor een adviesprijs van $ 39,99 is de HooToo USB-C Hub 6-in-1 een redelijk goede deal, geprijsd in de buurt van concurrenten en biedt een iets betere bouwkwaliteit. De prijs lijkt misschien niet zo goedkoop voor een adapter, maar de HooToo USB C Hub biedt zeker genoeg functionaliteit om zijn prijs te rechtvaardigen.

De prijs lijkt misschien niet zo goedkoop voor een adapter, maar de HooToo USB C Hub biedt zeker genoeg functionaliteit om zijn prijs te rechtvaardigen.

HooToo USB C Hub vs. Anker USB C Hub, 5-in-1 USB

Wie op zoek is naar een alternatief product, kan ook de Anker USB-C Hub 5-in-1 USB overwegen. Deze hub is zelfs slanker dan de HooToo, met een magere 1,2 inch breed, terwijl hij ongeveer dezelfde lengte behoudt als de HooToo. Het belangrijkste verschil tussen deze twee hubs is echter dat de Anker-hub de SD-kaartlezer en PD-poort overslaat ten gunste van een 10/100/1000 Ethernet-poort. Als je niet met SD-kaarten werkt, maar wel een bekabelde internetverbinding wilt, is dit zeker een goede keuze. De hub van Anker is te koop voor dezelfde prijs van $ 39,99 als de HooToo.

Een geweldige allround hub

De HooToo USB-C-hub is een algehele winnaar en dekt alle basissen die de meeste gebruikers zouden willen in een USB-C-hub voor een perfect geschikte prijs. De HDMI-beperkingen zijn het enige opvallende nadeel, maar dit zijn problemen die ook door zowat elk ander product op de markt worden gedeeld.

Specs

  • Productnaam USB-C Hub 6-in-1
  • Product Merk HooToo
  • UPC 191280000986
  • Prijs $39,99
  • Releasedatum juli 2013
  • Gewicht 2.72 oz.
  • Productafmetingen 4,1 x 1,5 x 0,9 inch.
  • Kleur Zilver, Grijs
  • Ingangen/uitgangen 3x USB 3.0-poorten, SD-kaartlezer, USB-C PD, HDMI
  • Garantie 12 maanden
  • Compatibiliteit MacOS, Windows

Aanbevolen: