Vivitek HK2288 Home Cinema Projector Review: lagere lumen, maar veel HDMI-poorten

Inhoudsopgave:

Vivitek HK2288 Home Cinema Projector Review: lagere lumen, maar veel HDMI-poorten
Vivitek HK2288 Home Cinema Projector Review: lagere lumen, maar veel HDMI-poorten
Anonim

Bottom Line

De Vivitek HK2288 is een opvallende verschijning in het segment van homecinemaprojectoren onder de $ 2.000. Het heeft meer aansluitmogelijkheden en een betere beeldkwaliteit dan andere projectoren in zijn prijsklasse.

Vivitek HK2288 Home Cinema-projector

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Vivitek HK2288 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In het middensegment van home cinema-projectoren zijn er tal van opties die 4K HDR-beeldkwaliteit en veel lumen aan lichtopbrengst bieden voor minder dan $ 10.000. Deze projectoren, zoals de Vivitek HK2288, proberen een veel voor een relatief bescheiden prijskaartje met een gemengd succes. In onze ervaring missen ze uiteindelijk de subtiliteit en nuance van beeldkwaliteit - en enkele van de functies - die geavanceerde projectoren teruggeven. Dat betekent dat de meest veeleisende thuiscinefiel het verschil zal kunnen zien.

Maar heeft de $ 2.000 Vivitek HK2288 dezelfde valkuilen als andere mid-range 4K-projectoren? Om erachter te komen, hebben we het getest om te zien of de prestaties, beeldkwaliteit, audiokwaliteit, installatie en bruikbaarheid overeenkwamen met het prijskaartje.

Image
Image

Ontwerp: omvangrijk, maar het extra gewicht waard

Als je hem uit de doos ha alt, v alt het eerste op dat de Vivitek HK2288 wordt gedomineerd door zijn grote lens. Dit is slechts een hint van de ongelooflijke beeldprojectiekwaliteit, maar daar komen we binnenkort op terug.

Afgezien van de dominante lens die het grootste deel van de voorkant van het apparaat in beslag neemt, is het ontwerp goed. De ontwerpers begrepen duidelijk dat dit een projector zou zijn die hoogstwaarschijnlijk aan het plafond zou worden gemonteerd. Daarom hebben ze de externe bedieningselementen op de achterkant geplaatst, links van de verbindingspoorten. De focusknop is bovenop de unit gemonteerd, boven de lens. Omdat het echter onbedekt is, kan het onscherp worden. Dat maakt niet uit als het aan het plafond is gemonteerd, buiten het bereik van de meeste voorbijgangers.

Over het algemeen voelt de Vivitek HK2288 stevig en goed gebouwd aan. Het is echter nogal zwaar, met een snelheid van slechts 20 pond. Dus als je hem aan je plafond monteert, zorg er dan voor dat je dit goed doet. Je zou het vreselijk vinden als deze projector los zou komen; die vervangende lampen zijn niet goedkoop. Kopers die een projector in zwart in plaats van wit willen, doen er verstandig aan om naar de Vivitek HK2488 te kijken, een vergelijkbare projector maar met een zwarte behuizing.

Image
Image

Instelproces: ik hoop dat je de automatische modus leuk vindt

Veel van de projectoren in het middenbereik zijn bedoeld om redelijk plug-and-play te zijn. De Vivitek HK2288 tilt dat naar een heel ander niveau. Zet de projector aan en hij staat standaard op Auto, wat meer dan voldoende zal zijn voor de meeste kijkers, zelfs voor degenen die wat kritischer zijn.

Sommige andere projectoren op of rond deze prijs bieden een HDR-modus, die zelfs niet-HDR-native beelden verder verbetert. De Vivitek HK2288 doet dat niet. Stuur het echter een native HDR-bron en het zal extra HDR-aanpassingsmenu's ontgrendelen.

De Vivitek HK2288 Home Cinema Projector behoudt zijn waarde op de markt, zelfs als de prijskaartjes van zijn concurrenten afnemen.

Als je kleuren op je projector volledig wilt inbellen voor je kamer, mediatype en lichtvervuiling, heb je pech; de Vivitek HK2288 laat je niet te ver in het onkruid komen. Er zijn primaire en secundaire primaire aanpassingen. Er is echter slechts één enkele versterkingsregeling voor bijvoorbeeld grijstinten.

Afgezien van vervelende klachten over gedetailleerde kleur- en beeldaanpassingen, is de Vivitek HK2288 ongelooflijk eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Onthoud dat dit het soort projector is dat is ontworpen voor iemand die een ongelooflijk beeld wil voor een toegankelijke prijs zonder er uren aan te hoeven sleutelen. Sommige consumenten willen immers het beste zonder een expert of technische tovenaar te hoeven zijn. Zo stra alt de Vivitek HK2288.

Image
Image

Beeldkwaliteit: misschien niet zo helder als ze beweren, maar helder

Zoals we in de inleiding al zeiden, is de Vivitek HK2288 het soort projector dat het 4K HDR-beeld van sommige van zijn concurrenten gebruikt en verfijnt - met als doel andere projectoren uit te dagen die ver boven zijn gewicht uitstijgen. Daarmee bedoelen we dat we de hoeken van het beeld van de HK2288 merkbaar scherper vonden dan zelfs de Optoma UHD60, die we hebben gerangschikt als onze tweede plaats voor de beste 4K-gamingprojector van 2019.

Hoewel de Vivitek HK2288 ongelooflijk helder is en een echt 4K-beeld van 8,3 miljoen pixels 3840 x 2160 resolutie oplevert, is hij niet zonder fouten. Afbeeldingen zijn een beetje aan de koelere kant dan we normaal gesproken graag zien. Ook de detailprestaties van het zwartniveau schieten een beetje tekort voor de prijs.

Voor kopers die een genuanceerd en scherp beeld willen van een virtuele plug-and-play-projector zonder bijna $ 10.000 te hoeven verhogen, zijn er maar weinig superieure projectoren om uit te kiezen.

Deze projector heeft een nominaal vermogen van 2.000 lumen (1.000 minder dan de extreem heldere Optoma UHD60). Bij onze benadering leek het echter niet zo helder. Toegegeven, voor de meeste kijkers is zelfs bijna 2.000 lumen meer dan voldoende. Sommigen zullen echter vinden dat het geen verlichtingsvermogen heeft in kamers met enige lichtvervuiling.

Sommige projectoren, zoals de UHD60, bieden gebruikers de mogelijkheid om HDR-beelden op niet-HDR-inhoud te vervalsen door een vooraf ingestelde HDR-modus te gebruiken. De Vivitek HK2288 biedt niet zo'n instelling voor het nabootsen van HDR. In plaats daarvan moet u HDR-inhoud projecteren om enkele van de visuele voordelen van het afbeeldingstype te krijgen.

Dat gezegd hebbende, en je zult merken dat dit een terugkerend thema is in deze recensie, de beperkte modi (inclusief de allesomvattende Auto) zijn meer dan bedreven in het aanpassen van beeldinstellingen aan de bron voor de meeste kijkers.

Audio: alleen mono, niet bedoeld voor films

Ingebouwde audio is een van de gebieden waarin de Vivitek HK2288 tekortschiet. Dat komt omdat productontwerpers duidelijk voorrang gaven aan beeldkwaliteit en verwerkingskracht boven ingebouwde audiomogelijkheden.

Daarom bevat deze projector slechts een enkele monoluidspreker van 10 watt. Dat betekent dat je enorm teleurgesteld zult zijn als je alleen van een film van de projector probeert te genieten. Het mist gewoon de auditieve expertise om zijn visuele bonafide te evenaren. Daarom biedt deze projector, in tegenstelling tot andere in zijn segment, geen audio-ingang; het heeft weinig zin om het als geluidsbron te gebruiken. We raden u ten zeerste aan extra luidsprekers te gebruiken bij deze projector.

Image
Image

Kenmerken: Drievoudige HDMI 2.0-poorten

De Vivitek HK2288 biedt een hele reeks poorten aan de achterkant van de behuizing. Deze omvatten drie HDMI 2.0, een mini-jack audio-out, USB Type A, Mini-USB en RS-232. Het opvallende van deze poorten is natuurlijk de set van drie HDMI 2.0's.

Met deze poorten kunnen gebruikers meerdere bronnen op de projector aansluiten zonder noodzakelijkerwijs een externe switcher te gebruiken, wat het echte voordeel is. Bovendien kunt u een of twee streaming-sticks gebruiken zonder alle HDMI-poorten van de projector volledig te benutten.

Productontwerpers gaven duidelijk voorrang aan beeldkwaliteit en verwerkingskracht boven ingebouwde audiomogelijkheden.

Dat gezegd hebbende, aangezien de HDMI-poorten 2.0 zijn, kunnen gebruikers met HDMI 1.4 (denk aan oudere Blu-Ray-apparaten, enz.) enkele verbindingsproblemen hebben. En hoewel de Vivitek HK2288 schittert op het gebied van connectiviteitsopties, schiet hij tekort met zijn bruikbaarheid op afstand, waarbij het signaal van de afstandsbediening de effectiviteit van meer dan 25 voet lijkt te verliezen. Niet iedereen zal dit een probleem vinden, aangezien niet alle consumenten zulke grote home cinema-ruimtes zullen hebben. Als u echter een huis met een open concept heeft en de projector in de woonkamer vanuit uw keuken wilt bedienen, kunt u dat misschien niet. Houd daar dus rekening mee voor waar u de projector in uw huis plaatst.

Bereikproblemen terzijde, de afstandsbediening is een goede. Het biedt een rode achtergrondverlichting, vergeleken met sommige van de helderwitte achtergrondverlichting van zijn concurrenten. Bovendien is het niet zo helder dat het pijnlijk is wanneer het wordt verlicht in verduisterde kamers. Het is ook niet zacht genoeg om knopherkenning onmogelijk te maken. Het is een mooi middelpunt met een kleurtint die gemakkelijk is voor het nachtzicht van een gebruiker.

Bottom Line

Software op de Vivitek HK2288 is redelijk rudimentair, maar sluit aan bij andere projectoren. Er zijn niet te veel menu's om door te graven. Evenzo zijn het systeem en de menu's die u zult vinden gemakkelijk en intuïtief te navigeren. Zoals we al eerder zeiden, zijn er meer opties beschikbaar bij het projecteren van een native HDR-bron. Casual kijkers zullen echter meer dan tevreden zijn met de standaard Auto-opties die door Vivitek worden aangeboden.

Prijs: Net boven de concurrentie

De prijs van de Vivitek HK2288 begint bij $ 1.999 en we hebben nog geen verkopen gezien. Ondertussen begonnen sommige van zijn concurrenten vergelijkbaar geprijsd, maar hebben hun stickerprijzen zien dalen. Neem bijvoorbeeld de Optoma UHD60. Het kan nu worden gekocht voor $ 1.599. Op dezelfde manier kost de BenQ HT3550 $ 1.499 op Amazon vanaf dit moment. In ons overzicht van de beste gamingprojectoren van 2019 kwam hij als eerste binnen in de 4K-categorie.

Zoals we in de inleiding zeiden, biedt de Vivitek HK2288 een genuanceerd beeld dat zijn concurrenten niet helemaal kunnen evenaren. Dit maakt het concurrerend, zelfs terwijl de prijs van de andere projectoren op de markt da alt.

Vivitek HK2288 vs. Optoma UDH60

Aangezien de KH2288 en UHD60 vergelijkbaar geprijsd zijn en 4K-projectoren hebben, is het niet meer dan eerlijk om ze hier ook naast elkaar te plaatsen. Zowel de HK2288 als de UHD60 bieden echte 4K ultra-high-definition beelden van 3840 x 2160. De UHD60 wint het echter in termen van pure verlichtingskracht. Het geeft 3.000 lumen.

Ondertussen pompt de KH2288 slechts 2.000 lumen. En je merkt het verschil in kamers met wat lichtvervuiling. De HK2288 heeft echter merkbaar scherpere beelden aan de randen dan de UHD60. De Vivitek biedt een 1,5x zoom terwijl de Optoma 1,6x optische zoom heeft. Dat betekent dat je op de HK2288 van verder weg kunt projecteren dan op de UHD60.

Qua geluidskwaliteit gaat de Optoma er met de overwinning vandoor. Zijn luide stereoluidsprekers projecteren gemakkelijk de 10 watt monoluidspreker van de Vivitek in termen van volume en geluidskwaliteit. De 16-pond UHD60 is ook een echt lichtgewicht in vergelijking met de bijna 20-pond HK2288. Gezien hun uiteenlopende specificaties en functies, zijn er argumenten voor en tegen beide projectoren. Voor sommige kopers komt het misschien neer op de prijs - en dat is begrijpelijk.

Een solide 4K-projector, hoewel niet perfect

De Vivitek HK2288 Home Cinema Projector behoudt zijn waarde op de markt, zelfs als de prijskaartjes van zijn concurrenten afnemen. Na vele uren besteed te hebben aan het testen van de projector, begrijpen we waarom. Het is goed gebouwd en het relatief compacte formaat en ontwerp bieden een hoop uitstekende prestaties. Toegegeven, het is misschien niet de helderste projector. Het biedt ook niet de beste ingebouwde audiokwaliteit. Voor kopers die een genuanceerd en scherp beeld willen van een virtuele plug-and-play-projector zonder bijna $ 10.000 te hoeven verhogen, zijn er maar weinig superieure projectoren om uit te kiezen.

Specs

  • Productnaam HK2288 Home Cinema-projector
  • Product Merk Vivitek
  • UPC 813097023292
  • Prijs $1, 999,00
  • Productafmetingen 14,2 x 16,9 x 5,7 inch.
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie
  • Native Aspect Ratio 16:9
  • Maximale resolutie UHD (3840 x 2160)
  • Native resolutie UHD (3840 x 2160)
  • Poorten HDMI (x3), mini-USB, audio-uitgang, USB-voeding (5V/1,5A), RS232
  • Luidsprekers 10 Watt mono
  • Verbindingsopties Draadloos compatibel

Aanbevolen: