Hoe FLAC-bestanden op de iPhone af te spelen

Inhoudsopgave:

Hoe FLAC-bestanden op de iPhone af te spelen
Hoe FLAC-bestanden op de iPhone af te spelen
Anonim

Wat te weten

  • iOS 10 of ouder: converteer bestanden in iTunes naar een ondersteund formaat of gebruik een FLAC-speler-app.
  • Open iTunes: Bewerken > Voorkeuren (Win)/Voorkeuren (Mac) > Algemeen > Instellingen importeren > Importeren met > Apple Lossless Encoder > OK.
  • Select Music > Bibliotheek > Songs, kies de bestanden en selecteerFile > Convert > Create Apple Lossless Version.

Dit artikel legt uit hoe je FLAC-bestanden op de iPhone kunt afspelen. Instructies zijn van toepassing op iOS 10 en eerdere iOS-versies.

Gebruik een FLAC-speler

Een oplossing voor het afspelen van een FLAC-bestand op een iPhone is om een muziekspeler-app te gebruiken die het afspelen van het formaat ondersteunt. Het gebruik van een FLAC-speler betekent dat je niet hoeft te weten welke formaten iOS begrijpt. Zolang de app het formaat accepteert, maakt het niet uit wat de beperkingen zijn voor het afspelen van iOS-muziek.

Het enige nadeel van deze aanpak is om de muziekcollectie in de mediaspeler te krijgen. Om deze reden is een FLAC-speler alleen nuttig als je nummers op FLAC zijn gebaseerd. Er zijn verschillende hulpmiddelen om een iPhone FLAC-bestanden te laten afspelen (zoals VOX of FLAC Player+), maar u moet de FLAC-bestanden aan die apps verstrekken.

Gebruik cloudopslag en een FLAC-speler

Een optie om de FLAC-bestandsuitwisseling met een mediaspeler te voltooien, is door de FLAC-bestanden te uploaden naar een cloudopslagservice die u op uw telefoon gebruikt. Nadat je de audiobestanden hebt geüpload, importeer je ze in de mediaspeler.

Volg deze stappen om dit proces met Google Drive en VOX te voltooien:

  1. Zoek het FLAC-bestand in Google Drive.
  2. Tik op Open in > Kopiëren naar VOX.
  3. Het bestand wordt geopend in de VOX-app en begint te spelen.

    Image
    Image

Converteer het FLAC-bestand naar het ALAC-formaat

De andere optie is om FLAC naar ALAC te converteren, waarmee het FLAC-bestand wordt opgeslagen in een bestand met de M4A-bestandsextensie.

Bij het converteren van bestanden van het ene verliesvrije formaat naar het andere, verliezen de bestanden geen geluidskwaliteit zoals bij het converteren naar een verliesvrij formaat.

Gebruik een audiobestandsconverter om FLAC naar ALAC te converteren

Als je veel muziek hebt die in het ALAC-formaat moet zijn, converteer de bestanden dan in bulk met een audiobestandsconverter.

  1. Gebruik een audiobestandsconverter om FLAC naar ALAC te converteren.

    MediaHuman Audio Converter is een voorbeeld van een programma voor Windows, Mac en Linux dat de FLAC-naar-ALAC-conversie ondersteunt.

  2. Laad de FLAC-bestanden in het programma of de webservice.
  3. Kies ALAC als uitvoerformaat.
Image
Image

Een online audioconversietool is handig, maar onhandig als u van plan bent meer dan een paar bestanden te converteren. Een offline tool zoals de software van MediaHuman is beter geschikt voor het converteren van een grote verzameling bestanden.

Gebruik iTunes om FLAC naar M4A te converteren

Je kunt FLAC ook converteren naar M4A met iTunes, wat ideaal is als de audiobestanden op je computer staan. Bovendien is iTunes compatibel met ALAC, dus het synchroniseert deze bestanden rechtstreeks naar je iPhone.

  1. Open iTunes en ga naar Bewerken > Voorkeuren (Windows) of iTunes > Voorkeuren (Mac).

    Image
    Image
  2. Ga in het dialoogvenster Algemene voorkeuren naar het tabblad Algemeen en selecteer Instellingen importeren.

    Image
    Image
  3. In het Instellingen importeren dialoogvenster, selecteer de Importeren met vervolgkeuzepijl en kies Apple Lossless Encoder.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK.
  5. In het Algemene voorkeuren dialoogvenster, selecteer OK om terug te keren naar iTunes.

    Image
    Image
  6. Om uw muziekbibliotheek te openen, selecteert u Music, gaat u naar het tabblad Bibliotheek en selecteert u Songs.

    Image
    Image
  7. Selecteer de bestanden die u naar ALAC wilt converteren.

    Als je de bestanden niet kunt vinden, moet je de muziek mogelijk in iTunes importeren zodat de nummers in je muziekbibliotheek verschijnen.

  8. Select File > Convert > Create Apple Lossless Version.

    Image
    Image
  9. Na een paar seconden of langer, afhankelijk van het aantal bestanden dat wordt geconverteerd, verschijnen de ALAC-geformatteerde M4A-bestanden naast de originelen in uw iTunes-bibliotheek.

    Image
    Image
  10. Nu de FLAC-bestanden in een compatibel formaat met uw apparaat bestaan, synchroniseert u uw iPhone met iTunes om de ALAC-nummers naar uw telefoon te kopiëren.

Aanbevolen: