Wat is Zoom en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Zoom en hoe werkt het?
Wat is Zoom en hoe werkt het?
Anonim

Wat te weten

  • Zoom is een webconferentieplatform dat wordt gebruikt voor audio- en/of videoconferenties.
  • Je hebt een gratis account nodig om je eigen gesprekken te starten voor maximaal 100 personen; betaalde versies kunnen tot 1.000 mensen ondersteunen.
  • U kunt onbeperkt bellen, onbeperkt vergaderen en zelfs beide opnemen.

Wat is Zoom?

Zoom is een online audio- en webconferentieplatform. Mensen gebruiken het om te bellen of om deel te nemen aan videoconferentievergaderingen.

Het werd in 2011 opgericht door Eric Yuan, een voormalige Cisco-manager. Cisco bood het WebEx-webconferentieplatform aan, dat vandaag de dag nog steeds een concurrent is in de conferentieruimte. De concurrent van Yuan, Zoom, evolueerde snel; de dienst werd gelanceerd in 2013 en had tegen het einde van het jaar een miljoen gebruikers.

In 2017 had het bedrijf een waardering van een miljard dollar. Het werd een beursgenoteerd bedrijf in 2019 en is uitgegroeid tot een van de grootste videoconferentieoplossingen die vandaag in gebruik zijn. Onderzoek toont momenteel aan dat Zoom de meest gebruikte vergadertool is, vóór vergelijkbare oplossingen als Skype en Google Hangouts.

Image
Image

Wat is een Zoom-vergadering?

Hoewel Zoom veel producten en diensten biedt aan zakelijke organisaties, waaronder Zoom Rooms (dit zijn vergaderruimten met speciale software om vergaderen gemakkelijker te maken), videowebinars en zelfs telefoonsystemen, het kernproduct van Zoom en de manier waarop mensen weten dat de service Zoom Meetings is. Zoom Meetings zijn de audio- en videoconferenties waarmee twee of meer mensen online kunnen communiceren.

Zoom Meetings vinden plaats in de Zoom-app en kunnen door iedereen worden gestart en gedeeld; deze vergaderingen kunnen zelfs gratis worden gestart via de app, als je die hebt geïnstalleerd, of via de Zoom-website.

Je kunt Zoom ook op je telefoon gebruiken of naar je televisie casten.

Hoe werkt Zoom?

Je hebt geen betaald abonnement nodig om Zoom te gaan gebruiken. Als iemand anders de Zoom Meeting opzet en je uitnodigt, hoef je alleen maar de instructies in de e-mailuitnodiging te volgen om Zoom te gaan gebruiken. U moet op een link klikken om de Zoom-app te installeren en vervolgens de conferentiecode invoeren om u aan te melden bij de vergadering waarvoor u bent uitgenodigd.

Om je eigen Zoom Meeting te starten, heb je een Zoom-account nodig, dat je gratis kunt aanmaken. Ga naar de Zoom-website en klik op Aanmelden, het is gratis bovenaan de pagina en volg de instructies. Als je klaar bent, kun je je eigen vergaderingen starten.

Zoom biedt verschillende Zoom Meeting-plannen. Basic is gratis en stelt u in staat vergaderingen te hosten met maximaal 100 deelnemers, met een limiet van 40 minuten per vergadering. U kunt ook een onbeperkt aantal één-op-één gesprekken voeren. Al deze vergaderingen kunnen alleen audio- of videoconferenties zijn.

Zelfs op gratis accountniveau kunt u uw vergaderingen opnemen en opslaan, uw bureaublad delen met de deelnemers aan de vergadering en chathulpmiddelen gebruiken tijdens de vergadering.

Als de vrij genereuze functies van het gratis basisplan niet genoeg zijn, is het mogelijk om te betalen voor Zoom Pro, Zoom Business of Zoom Enterprise. Elk van deze voegt substantiële extra functies toe, zoals de mogelijkheid om meer dan 100 mensen tegelijk te vergaderen en de duur van de vergadering te verlengen tot meer dan 40 minuten (in feite kan een vergadering tot 24 uur duren).

Zoom in een notendop

Zoom is een van de vele hulpprogramma's voor webconferenties, maar het is snel in populariteit gegroeid, deels omdat het veel gratis mogelijkheden biedt, en ook goed wordt beschouwd als een betrouwbare, hoogwaardige vergadertool die gemakkelijk en gemakkelijk werkt. effectief. De meeste mensen zullen Zoom eenvoudigweg tegenkomen via een vergadering die door iemand anders is opgezet, maar die je indien nodig gratis kunt gebruiken.

Aanbevolen: