Omleiden versus doorsturen van e-mail

Inhoudsopgave:

Omleiden versus doorsturen van e-mail
Omleiden versus doorsturen van e-mail
Anonim

De meeste mensen beantwoorden of sturen e-mails door. Een zelden geïmplementeerd omleidingsprotocol krijgt echter een bericht van een afzender naar de juiste ontvanger via een tussenontvanger.

Redirecting is ook bekend als remailen.

Image
Image

Wat is een e-mailomleiding?

Redirection is een speciaal geval van een e-mail doorsturen. Bij een standaard forward lijkt de persoon die het bericht doorstuurt de afzender te zijn. Bij een omleiding lijkt het bericht van de oorspronkelijke afzender te komen.

Bijvoorbeeld, als [email protected] een bericht ontvangt van [email protected] en Bob dit doorstuurt naar zijn collega [email protected], lijkt het Fred voor Fred als een doorstuurbericht van Bob. Als Bob het bericht van Sally echter doorstuurt, lijkt het alsof het rechtstreeks van Sally kwam.

De meeste moderne e-mailclients ondersteunen geen omleiding per bericht. De uitzonderingen zijn onder meer The Bat! en Thunderbird.

Bottom Line

Een uitzondering is Mozilla Thunderbird. Het ondersteunt native omleiding niet. Het ondersteunt echter add-ons die deze mogelijkheid bevatten. Maar in tegenstelling tot The Bat!, dat een omleiding-van-header invoegt, herschrijven Thunderbird-add-ons de afzenderregel om de omleidende afzender aan te geven, maar namens de oorspronkelijke afzender. Deze functionaliteit bootst een pure omleiding na, maar onvolmaakt.

Kan ik alle berichten omleiden?

Sommige moderne programma's ondersteunen op regels gebaseerde omleiding. De desktopversie van Microsoft Outlook ondersteunt bijvoorbeeld aangepaste regels waarmee e-mail die aan specifieke criteria voldoet, automatisch kan worden doorgestuurd naar een andere gebruiker. Hoewel deze regels van toepassing zijn zonder tussenkomst van de eindgebruiker, kunt u berichten niet afzonderlijk omleiden. Het is een geweldig hulpmiddel voor het omleiden van berichtenklassen. Een Outlook-regel kan bijvoorbeeld berichten van een generiek inkomend account omleiden naar een specifieke gebruiker.

Omleiding is niet hetzelfde als het configureren van een e-mailaccount om alle e-mails (of alle e-mails die aan een regel voldoen) automatisch door te sturen naar een ander adres. Dat proces is nog steeds aan het doorsturen, zelfs als het e-mailprogramma het omleiding noemt.

Aanbevolen: