Exporteer Mac-e-mailadresboekcontacten naar CSV-bestand

Inhoudsopgave:

Exporteer Mac-e-mailadresboekcontacten naar CSV-bestand
Exporteer Mac-e-mailadresboekcontacten naar CSV-bestand
Anonim

Wat te weten

  • Download AB2CSV. Selecteer Mode > CSV en ga dan naar AB2CSV > Preferences > OK > CSV. Kies categorieën en selecteer File > Export.
  • Convert VCF naar CSV: Open Contacten. Selecteer een lijst om te converteren en kies Contacts > File > Export > Export vCard. Geef het bestand een naam en sla het op.

Er zijn twee manieren om uw contacten in het CSV-bestandsformaat te krijgen. U kunt een speciale tool gebruiken die vanaf het begin een CSV-bestand exporteert, of u kunt de contacten eerst naar het VCF-formaat exporteren en vervolgens het VCF-bestand naar CSV converteren. We laten u zien hoe u beide kunt doen met een Mac met OS X Snow Leopard (10.6) of hoger.

Exporteer contacten rechtstreeks naar CSV-formaat

Voor het exporteren van informatie in de toepassing Contacten is een hulptoepassing vereist. Sommige betaalde hulpapps, zoals AB2CSV en Address Book to CSV,zijn beschikbaar in de Mac App Store. Andere zijn verkrijgbaar bij externe leveranciers.

Dit voorbeeld gebruikt de toepassing AB2CSV, die uw contacten opslaat in een CSV-bestand zonder eerst een VCF-bestand te hoeven maken.

  1. Download AB2CSV uit de Mac App Store - de prijs is $ 0,99 - en start het.
  2. Selecteer Mode in de AB2CSV-menubalk en klik op CSV in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Als u wilt configureren welke velden u wilt exporteren, gaat u naar AB2CSV in de menubalk en selecteert u Voorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Klik op OK in het pop-upvenster waarin u wordt gevraagd de app toegang te verlenen tot uw contacten.

    Image
    Image
  5. Selecteer de CSV tab.

    Image
    Image
  6. Selecteer de velden die u wilt exporteren door de vakjes voor de categorieën aan te vinken.

    Image
    Image
  7. Klik op File in de menubalk gevolgd door Export. Kies een locatie voor het CSV-bestand. Het heeft de extensie.csv.

    Image
    Image

Converteer het VCF-bestand naar CSV

Als je liever geen applicatie installeert of beta alt voor een app om een CSV-bestand te maken, exporteer dan het VCF-bestand van de Contacts-applicatie en gebruik vervolgens een online hulpprogramma om het VCF-bestand als een CSV-bestand te formatteren. Om dat te doen, moet u eerst het vCard-bestand maken.

  1. Open de Contacts applicatie vanuit de Dock of de Applications map.

    Image
    Image
  2. Kies de lijst in het linkerdeelvenster die u wilt exporteren, zoals Alle contacten.
  3. Selecteer in de Contacts menubalk de File > Export >vCard exporteren.

    Image
    Image
  4. Geef de geëxporteerde lijst met contacten een naam en kies een locatie voor het bestand. Klik op Opslaan.

Nu de contacten in het VCF-formaat zijn, gebruikt u een online VCF naar CSV-converter zoals ACConvert om het CSV-bestand te maken.

Upload uw VCF-bestand naar de website en selecteer CSV als uitvoerformaat. Klik op de Convert Now knop als je klaar bent om het CSV-bestand te maken.

Image
Image

Waarom contacten exporteren naar CSV?

Standaard exporteert het programma Contacten of Adresboek op een Mac items naar het vCard-bestandsformaat met een VCF-bestandsextensie. CSV is echter een meer gebruikelijke indeling die met veel e-mailclients werkt, dus als u een lijst met Apple-contactpersonen in CSV-indeling heeft, kunt u deze gemakkelijker in andere e-mailclients importeren of bekijken in een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel.

Aanbevolen: