Wat is Fixd en heb je het nodig?

Inhoudsopgave:

Wat is Fixd en heb je het nodig?
Wat is Fixd en heb je het nodig?
Anonim

Fixd is een diagnostisch hulpmiddel dat u kunt gebruiken, zelfs als u absoluut geen ervaring heeft met het diagnosticeren of repareren van voertuigen. Het bestaat uit een kleine sensor die je in je auto of vrachtwagen plugt, en een app die je op je telefoon installeert. De sensor en app werken samen om dezelfde taken uit te voeren als de dure scantools die door professionele monteurs worden gebruikt.

Hoewel Fixd zijn beperkingen heeft, en er zijn enkele voertuigen waarmee het niet zal werken, is het een handig hulpmiddel voor iedereen die ooit meer wilde weten over wat er onder de motorkap van hun auto gebeurt.

Bottom Line

Fixd werkt door in te loggen op de boordcomputer in je auto, informatie te lezen die daar is opgeslagen en de informatie door te sturen naar een app die je op je smartphone installeert. Het is vergelijkbaar met generieke ELM327-scantools die dezelfde basistaak uitvoeren, behalve dat de sensor speciaal is ontworpen om met de Fixd-app te werken.

De vaste sensor

Als je het maximale uit Fixd wilt halen, moet je een Fixd-sensor kopen en deze in je voertuig installeren. Je kunt deze sensoren kopen in winkels zoals Walmart en online winkels zoals Amazon, of je kunt ze rechtstreeks bij de bron kopen door de Fixd-app te downloaden of hun website te bezoeken.

Image
Image

De Fixd-sensor is een kleine, rechthoekige dongle die is ontworpen om aan te sluiten op de OBD-II-connector die te vinden is in alle auto's die na 1996 zijn gebouwd. De connector bevindt zich meestal onder of achter het dashboard van de bestuurder zijkant van het voertuig. In sommige gevallen is de connector verborgen achter een verwijderbaar paneel of in de middenconsole.

Aangezien OBD-II-connectoren stroom kunnen leveren, heeft de Fixd-sensor geen batterij nodig en hoeft u zich geen zorgen te maken over het aansluiten op de sigarettenaansteker. Het enige wat u hoeft te doen is hem in de OBD-II-aansluiting te steken, die zowel een dataverbinding met de boordcomputer als een stroombron biedt.

De sensor is ook draadloos, dus je hoeft je geen zorgen te maken over kabels onder je dashboard. Nadat je de sensor eenmaal op je telefoon hebt aangesloten, zal deze automatisch verbinding maken telkens wanneer je de Fixd-app binnen het bereik van de sensor start.

De Fixd Car-app

De Fixd-sensor biedt een draadloze interface met de boordcomputer van uw voertuig, maar een interface is nutteloos zonder enige software om al die gegevens te interpreteren. De Fixd-app regelt dat en heeft ook een paar andere handige functies waarvoor geen verbinding met de sensor nodig is.

Image
Image

Het belangrijkste van Fixd is dat de sensor foutcodes van je auto kan lezen en dat de app dat ingewikkelde jargon kan vertalen naar iets dat de gemiddelde persoon gemakkelijk kan begrijpen.

Wanneer je de Fixd-app start en verbindt met een sensor, toont het standaardtabblad de staat van je voertuig. Als er storingscodes op de boordcomputer zijn opgeslagen, worden deze op dit standaardtabblad weergegeven. Dat brengt behoorlijk krachtige informatie binnen handbereik.

Fixd geeft je niet alleen het nummer van elke code, maar vertelt je ook in duidelijke taal wat de code betekent. Het kan u de meest waarschijnlijke symptomen geven die verband houden met die code, zoals een laag brandstofverbruik of gebrek aan vermogen, en een ruw idee van hoeveel het zou kunnen kosten om het te laten repareren.

De app biedt u ook een tijdlijntabblad voor het bijhouden van regelmatig onderhoud, een tabblad met slijtageartikelen waar u uw banden en wisserbladen kunt bijhouden, een logboek en een tabblad met livegegevens dat u kunt gebruiken wanneer jij bent aan het rijden.

Werkt Fixd met uw voertuig?

Fixd werkt met de meeste auto's die tegenwoordig op de weg zijn, maar er zijn enkele uitzonderingen. Omdat het gebaseerd is op OBD-II, werkt het systeem alleen met voertuigen die na 1995 zijn gebouwd.

Hier zijn de basis compatibiliteitsregels voor Fixd:

  • 1996 of nieuwere voertuigen
  • Benzinemotoren
  • Hybride benzinemotoren
  • 2006 en nieuwere dieselmotoren

Dit is geen uitputtende lijst van vereisten, en er zijn andere uitzonderingen. Fixd werkt bijvoorbeeld niet met elektrische voertuigen en er zijn enkele compatibiliteitsproblemen met oudere dieselvoertuigen. Om te zien of je voertuig met Fixd werkt, kun je hun compatibiliteitstool bekijken.

Wat kan een diagnose worden gesteld?

Fixd is een handig hulpmiddel, maar het kan niet alles diagnosticeren. De algemene regel is dat als een probleem ervoor zorgt dat uw "check engine"-lampje gaat branden, Fixd u kan vertellen waarom het lampje gaat branden en welk type reparatie u mogelijk nodig heeft.

Het diagnosticeren van een auto is een stuk ingewikkelder dan alleen het lezen van foutcodes, en één code kan mijn meerdere verschillende problemen veroorzaken. Dus hoewel Fixd je een idee kan geven van hoe je je probleem kunt oplossen en je zelfs kan helpen bij het kopen van de vervangende onderdelen die je nodig hebt, kunnen gecompliceerde problemen toch de hulp van een professionele monteur vereisen.

FAQ

    Wat is een Fixd Premium-abonnement?

    Het Fixd Premium-abonnement is een verbeterde versie van de Fixd-service. Het Premium-abonnement omvat een monteur-hotline om vragen te beantwoorden en de precieze oplossing te identificeren die u nodig hebt met een nauwkeurige kostenraming die u naar uw monteur kunt brengen. Het abonnement bevat ook een gratis sensor.

    Waar kan Fixd niet op controleren?

    Fixd scant uw controlelampje, maar geen andere lampjes op uw voertuig, zoals ABS, stabiliteitscontrole of airbaglampjes. Die lichten worden bestuurd door fabrikant-ID's die de communicatie bemoeilijken via de OBD-II-poort die Fixd bewaakt.

    Wat is het verschil tussen Bluedriver en Fixd?

    Beide OBD-II-codelezers lezen foutcodes van de check-engine en worden sterk aanbevolen door gebruikers. Fixd heeft echter een voorsprong in zijn prijsstelling, die bijna de helft is van die van Bluedriver. Fixd stuurt ook proactief belangrijke onderhoudsberichten naar de app, terwijl Bluedriver dat niet doet.

Aanbevolen: