Sergio Suarez, Jr. gebruikt AI om bedrijven te helpen hun gegevens te beheren

Inhoudsopgave:

Sergio Suarez, Jr. gebruikt AI om bedrijven te helpen hun gegevens te beheren
Sergio Suarez, Jr. gebruikt AI om bedrijven te helpen hun gegevens te beheren
Anonim

Het organiseren van documenten is altijd een pijnpunt voor bedrijven, dus Sergio Suarez, Jr. creëerde een platform om die vervelende taak te verlichten.

Sergio Suarez, Jr. is de oprichter en CEO van TackleAI, ontwikkelaar van een platform voor kunstmatige intelligentie waarmee bedrijven hun ongestructureerde gegevens en documenten kunnen extraheren, sorteren en verwerken.

Image
Image

Suarez richtte TackleAI op in 2017. Het bedrijf gebruikt een mix van verschillende AI-strategieën, waaronder eigen neurale netwerken, deep learning, computervisie en natuurlijke taalverwerking, om bedrijven te helpen de tijd en het geld dat ze besteden aan documentbeheer te verminderen procedures. De technologie van TackleAI kan afbeeldingen, rapporten, PowerPoint-bestanden, e-mails en elk ander ongestructureerd documentformaat doorzoeken.

"TackleAI's missie is om het absurde te proberen, het onmogelijke op te lossen", vertelde Suarez aan Lifewire. "Bijna 80% van 's werelds documenten bevat ongestructureerde gegevens, die moeilijk, duur en tijdrovend zijn om te verwerken. We zijn in staat om belangrijke gegevenspunten uit documenten en andere afbeeldingen te ontdekken en te extraheren, zonder ze ooit eerder te hebben gezien."

Snelle feiten

  • Name: Sergio Suarez, Jr.
  • Leeftijd: 39
  • Van: Melrose Park, Illinois
  • Random delight: "Veel mensen weten dat ik het leuk vind om gewichten op te heffen, maar ik nam vechtsporten toen ik jonger was en ik ben ongelooflijk flexibel, dus mensen zouden verbaasd zijn dat Ik kan de splitsingen tot op de dag van vandaag nog steeds gemakkelijk doen. Het heeft me veel gratis bieren opgeleverd. "
  • Belangrijk citaat of motto: "Doe waar je van houdt, en je zult nooit een dag in je leven werken."

Gebouw

Suarez's expertise ligt op het gebied van kunstmatige intelligentie en wiskunde. Hij groeide op met ouders die allebei ondernemer zijn, dus hij was meestal in de buurt van de familiebedrijven. Suarez' ouders komen uit Mexico en nadat hij ze een leven in de VS had zien opbouwen, zei hij dat hij er nooit aan had gedacht om ooit iets anders te doen dan zijn eigen bedrijf te runnen.

"Ik heb altijd al dingen willen bouwen en disruptieve technologie willen creëren", zei Suarez. "Ik heb een passie om problemen op de meest intuïtieve en intelligente manier mogelijk op te lossen."

TackleAI's missie is om het absurde te proberen, het onmogelijke op te lossen.

Sinds de oprichting is het team van TackleAI uitgegroeid tot 26 medewerkers, waarvan 21 alleen in het technische team. Naast het organiseren van documenten en big data sets, zei Suarez dat hij bedrijven wil helpen hun informatie beter te begrijpen. Het bedrijf is op zoek naar meer ontwikkelaars en verkoopprofessionals.

"Ik heb het beste ontwikkelingsteam in de branche", zei Suarez. "Iedereen is ongelooflijk creatief en heeft dezelfde passie als ik om moeilijke problemen op een creatieve en ingenieuze manier op te lossen."

TackleAI heeft $ 4,6 miljoen aan durfkapitaal opgehaald, meldt Crunchbase. Suarez zei dat het bedrijf wordt gefinancierd door inkomsten, maar alles wat specifiek voor uitbreiding is, komt van durfkapitaal. TackleAI's laatste $ 3 miljoen aan opgehaalde financiering omvatte deelname van klanten, investeerders uit eerdere rondes en durfkapitaalbedrijven.

Streven naar meer

Suarez zei dat hij soms naar vergaderingen ging en dat mensen verrast leken te horen dat hij de oprichter van TackleAI is. Hij zei dat hij soms wordt gevraagd naar zijn functie of wat hij doet in het bedrijf, terwijl zijn teamleden worden verondersteld de CEO of een hooggeplaatste werknemer te zijn. Dit gaat helaas gepaard met het stigma dat er niet genoeg diverse oprichters in technologie zijn. Aan de andere kant is Suarez er trots op een BIPOC te zijn en ziet het als een voordeel.

"Ik denk dat het feit dat ik een [BIPOC] ben, mijn relatie met mijn team en investeerders helpt", deelde Suarez mee. "Ze zien dat ik hard aan het werk ben, en daar ben ik trots op, door hard te leren van mijn familie en gemeenschap."

Image
Image

Suarez vertrouwt sterk op andere oprichters om de moeilijkheden en worstelingen waarmee de meeste startups worden geconfronteerd, te bespreken. Hij zei dat het erg nuttig is om familie, partners of echtgenoten te hebben die je steunen en heel open praten.

"Als je een bedrijf leidt, wil je een bepaald beeld van daadkracht en controle hebben, maar als je alleen bent met een probleem en het gewicht van een heel bedrijf op je rust, kan dat voelen eenzaam, dus het is geweldig om mensen een perspectief van buitenaf te hebben en te helpen, "zei hij.

Het aantrekken van durfkapitaal en het verhogen van de omzet met 500% gedurende drie jaar op rij zijn twee van Suarez' meest lonende momenten om TackleAI te laten groeien. Naast het aannemen van personeel, maakt het bedrijf zich op om in de komende weken een nieuw project uit te brengen.

"Het zal ons bedrijf naar een hoger niveau tillen, niet alleen in omzetgroei maar ook in technologische vooruitgang," zei Suarez.

Correctie 2022-02-23: update de naam van het onderwerp naar Sergio Suarez, Jr. in de kop, alinea's 1 en 2, en de Quick Facts-gegevens.

Aanbevolen: