Hoe Time Machine-back-ups te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Time Machine-back-ups te verwijderen
Hoe Time Machine-back-ups te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Voer Time Machine in en zoek de back-up die u wilt verwijderen voordat u klikt op Back-up verwijderen.
  • Het is ook mogelijk om Finder te gebruiken door de back-up te zoeken en erop te dubbelklikken om de back-up te openen.
  • Gebruik Terminal om te verwijderen via de opdrachtregel met tmutil listbackups gevolgd door sudo tmutil delete en de locatie van het bestand.

Dit artikel leert je hoe je je oude Time Machine-back-ups kunt verwijderen en wat je nog meer moet weten over het proces.

Hoe verwijder ik Time Machine-back-ups op mijn Mac?

Over het algemeen verwijdert Time Machine automatisch oude back-ups. Zodra uw opslagapparaat bijna leeg is, verwijdert macOS alles wat niet nodig is, zoals uw oudste Time Machine-back-ups. Als u uw back-up echter handmatig moet verwijderen, kunt u het volgende doen.

  1. Open Time Machine door er in Spotlight doorheen te zoeken of door op het time Machine-pictogram op de menubalk te klikken.
  2. Klik op Enter Time Machine.
  3. Scroll door de back-ups en vind degene die je wilt verwijderen.
  4. Klik op het weglatingsteken boven de mapinhoud.
  5. Click Back-up verwijderen.
  6. Voer uw wachtwoord in om de verwijdering te bevestigen.

Hoe verwijder ik al mijn Time Machine-back-ups?

Als u al uw back-ups wilt verwijderen, hoeft u dit niet van datum op datum te doen. Hier leest u hoe u al uw Time Machine-back-ups in één keer kunt verwijderen.

  1. Open Finder.
  2. Zoek de locatie waar uw Time Machine-back-up is opgeslagen.

    Dit kan op een externe harde schijf staan of op een andere interne harde schijf.

  3. Navigeer naar de map Backups.backupdb om de bestanden te vinden.
  4. Selecteer ze allemaal door op Command en A op je toetsenbord te tikken en tik vervolgens op Commando en verwijder op het toetsenbord.

Hoe verwijder ik mijn Time Machine-back-ups via een netwerkschijf?

Als uw back-ups zijn opgeslagen op een externe schijf waarmee u verbinding maakt via Wi-Fi, is het proces iets anders omdat de bestanden worden opgeslagen als een spaarbundelbestand. Hier leest u hoe u er toegang toe krijgt.

  1. Zoek het bestand op de externe harde schijf.
  2. Dubbelklik op het sparsebundle-bestand en wacht tot het op je Mac is gemount.

    Image
    Image
  3. Dubbelklik op de nieuwe locatie onder Locaties.

  4. Blader door de locatie om de bestanden te vinden die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de submap van de datum die u wilt verwijderen en klik op Delete.

Hoe verwijder ik mijn Time Machine-back-ups via Terminal?

Als je vertrouwd bent met het gebruik van de Terminal-app van macOS om dingen via de opdrachtregel te wijzigen, is het vrij eenvoudig om te zien welke back-ups beschikbaar zijn. Hier leest u hoe u individuele back-ups kunt verwijderen met Terminal.

  1. Open Terminal.
  2. Type tmutil listbackups

    Image
    Image

    Mogelijk moet u eerst volledige schijftoegang verlenen in de voorkeuren voor beveiliging en privacy.

  3. Je kunt nu een lijst met back-ups zien.
  4. Type sudo tmutil delete gevolgd door het pad naar de back-up. Dit verandert afhankelijk van waar het bestand is opgeslagen. Het is waarschijnlijk vergelijkbaar met /Volumes/Time Machine back-upvolumenaam/Backups.backupdb/MacintoshHD/YYYY-MM-DD-HHMMSS waarbij de laatste de datum en tijd van de back-up is.

    Image
    Image

Is het oké om back-ups van oude tijdmachines te verwijderen?

Time Machine kan zichzelf redelijk goed onderhouden. Het verwijdert automatisch de oudste back-ups wanneer de schijf vol raakt, dus het is zelden nodig dat u bestanden afzonderlijk verwijdert. Volg hiervoor een van de bovenstaande stappen. Sommige methoden kunnen Time Machine 'resetten' door bepaalde plist-bestanden te verwijderen, maar deze kunnen tot problemen leiden of u kunt per ongeluk uw volledige Time Machine-back-updatabase kwijtraken.

Het is voor het grootste deel verstandig om Time Machine met rust te laten als uw back-ups belangrijk zijn.

FAQ

    Waar maakt Time Machine een back-up van?

    Time Machine maakt een back-up van de volledige inhoud van uw computer. De inhoud van een Time Machine-back-up omvat alle documenten, apps, muziek, e-mail en andere bestanden die aanwezig zijn op het moment dat u de back-up uitvoert. Het slaat ook de versie van macOS op die u op dat moment gebruikte, zodat Time Machine u kan helpen terug te keren naar een eerdere versie van het besturingssysteem, zelfs nadat u een upgrade hebt uitgevoerd.

    Hoe maak ik een back-up van een Mac op een externe harde schijf zonder Time Machine?

    Een andere manier om de inhoud van je Mac op een externe schijf te zetten, is Schijfhulpprogramma. Sluit uw harde schijf aan en start vervolgens uw Mac opnieuw op terwijl u Command + R ingedrukt houdt. Open Schijfhulpprogramma, selecteer de schijf en ga naar Edit > Restore Vertel Schijfhulpprogramma om de externe schijf te herstellen van de harde schijf van je Mac, en het zal alles ernaar kopiëren.

Aanbevolen: