Goedkope zonne-energie komt naar een appartement bij jou in de buurt

Inhoudsopgave:

Goedkope zonne-energie komt naar een appartement bij jou in de buurt
Goedkope zonne-energie komt naar een appartement bij jou in de buurt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Hernieuwbare energie is goedkoper dan ooit, vaak goedkoper dan de goedkoopste steenkool, maar de installatiekosten zijn voor sommigen nog steeds te hoog.
  • Gemeenschap zonne-energie kan de totale zonnecapaciteit van de VS meer dan verdubbelen.
  • Deelnemers zullen installaties delen en kunnen de winst uit overcapaciteit delen.

Image
Image

Als je denkt aan zonnepanelen op huizen, denk je waarschijnlijk aan rijke, gewetensvolle mensen in huizen in de buitenwijken, niet aan die in huurwoningen of stadsappartementen. De regering-Biden staat op het punt daar verandering in te brengen.

Zonne-installatie kan duur zijn, vooral als je al een perfect goede elektriciteit in je huis hebt. Maar hoewel sommige steden en landen commerciële operaties dwingen hun uitstoot op te schonen (het streven van Londen om alle bestelwagens elektrisch te maken, de Tube van hernieuwbare energie te voorzien, enzovoort), is het binnenlandse energieverbruik nog steeds een belangrijke bron van uitstoot. Het zonneplan van de gemeenschap van Biden zou het ticket kunnen zijn om dit te veranderen.

"De VS zijn achter veel andere landen geraakt als het gaat om binnenlandse zonne-energie. Dit is grotendeels te wijten aan een gebrek aan prikkels en voorschriften van de overheid die het voor zonne-energiebedrijven moeilijk maken om zaken te doen. Maar met de nieuwe gemeenschap van Biden zonneplan, kunnen we een verandering beginnen te zien, "vertelde Alan Duncan, CEO van Solar Panels Network USA, via e-mail aan Lifewire.

Gemeenschap zonne-energie

Gemeenschappelijke zonne-energie, of gedeelde zonne-energie, is ontworpen om iedereen te laten overstappen op zonne-energie zonder de kosten te dragen. In plaats daarvan kunt u verbinding maken met een externe zonne-installatie en daar de stroom vandaan halen. Dit kan een zonnepaneel zijn, maar dan voor een straat om te delen, een installatie bovenop een flatgebouw, enzovoort.

Deelnemers zouden niet alleen genieten van zonne-energie, ze zouden ook een deel van het verdiende geld kunnen terugkrijgen door overtollige capaciteit terug te verkopen aan het net. Tenzij iemand te veel Facebook-complotberichten over hernieuwbare energie heeft gelezen, zijn ze zich waarschijnlijk al goed bewust van de voordelen van zonne-energie, de kostenbesparingen op de lange termijn en de essentiële rol ervan bij het verminderen van de klimaatnoodsituatie. Maar tot nu toe was het voor de meeste mensen een verre, dure droom.

De VS heeft een achterstand op veel andere landen als het gaat om binnenlandse zonne-energie.

"Een paar jaar geleden deed ik een onderzoek waaruit bleek dat iedereen in het koude en bewolkte Michigan zou profiteren van het installeren van zonne-energie. Het grootste deel van het land heeft betere mogelijkheden voor zonne-energie", Joshua M. Pearce, Ph. D., onderzoeker op het gebied van zonne-energie aan de Western University en directeur van de Free Appropriate Sustainability Technology (FAST) Research Group, vertelde Lifewire via e-mail.

"Sindsdien," vervolgde Pearce, "zijn de kapitaalkosten gedaald, zijn de efficiëntieverbeteringen blijven stijgen, en misschien wel het belangrijkste, ik ging uit van een lage inflatie. jaar na jaar minder waardevol, investeren in zonne-energie is enorm financieel zinvol - de gegarandeerde elektriciteit die jaar na jaar wordt opgewekt, wordt alleen maar waardevoller."

Goedkoper dan ooit

De prijs van hernieuwbare energie blijft dalen. In 2020 waren ze de goedkoopste energiebron. Nu zijn hernieuwbare energiebronnen niet alleen een goedkope bron, maar ook een die minder onderhevig is aan geopolitieke verschuivingen.

"[Solar] hoeft niet te worden gesubsidieerd omdat de technologie al minder duur is dan conventionele bronnen", zegt Pearce."Vandaag de dag zullen de meeste huiseigenaren winst zien [na] het installeren van zonne-energie [in] hun huizen. [De kosten] zijn ver genoeg gedaald [dat] investeren in zonne-energie binnen bereik ligt [voor] het grootste deel van de middenklasse, en in tijden van hoge inflatie, is zonne-energie een zeer winstgevende kapitaalinvestering."

Image
Image

Niet-gesubsidieerde zonne-energie is misschien prima voor huiseigenaren, maar het sociale plan van Biden is nog steeds essentieel. Zoals gezegd, brengt het zonne-energie naar mensen en plaatsen die het normaal niet zouden kunnen gebruiken. Veel succes met het krijgen van toestemming om bijvoorbeeld panelen op het dak van je gehuurde New Yorkse walk-up te plaatsen. En gedeelde, externe installaties hebben nog een ander voordeel: u kunt ze zelfs gebruiken als uw huis zelf niet genoeg zon krijgt.

Overheidssubsidies en stimulansen zijn nodig, maar ze moeten worden gecombineerd met andere strategieën om te werken.

"Er zal een gezamenlijke inspanning van de overheid, zonne-energiebedrijven en consumenten nodig zijn om zonne-energie meer genormaliseerd te maken", zegt Duncan."De overheid moet mensen meer prikkels geven om over te stappen op zonne-energie en het voor zonne-energiebedrijven gemakkelijker maken om zaken te doen. Zonne-energiebedrijven moeten blijven innoveren en hun producten betaalbaarder maken.

"En tot slot moeten consumenten bereid zijn om over te stappen op zonne-energie."

Aanbevolen: