Kobo Sage is meer dan alleen een e-reader

Inhoudsopgave:

Kobo Sage is meer dan alleen een e-reader
Kobo Sage is meer dan alleen een e-reader
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De 8-inch Sage e-reader werkt met de Kobo Stylus voor het maken van aantekeningen en krabbels.
  • Het heeft een audioboekwinkel en een Bluetooth-verbinding voor koptelefoons en luidsprekers.
  • Als je geen notities hoeft te maken, koop dan de nieuwe Kobo Libra 2.
Image
Image

De nieuwe Sage e-reader van Rakuten Kobo speelt ook audioboeken af, maakt verbinding met Bluetooth-luidsprekers en -koptelefoons en laat je met een stylus notities op het scherm schrijven. Is dat niet allemaal een beetje te veel?

Het mooie van een e-reader is dat hij maar één ding doet en dat doet hij best goed. De e-ink-schermen van Kobos en Kindles reflecteren licht als papier, waardoor ze rustgevend zijn om te lezen en ze een waanzinnige batterijduur van weken hebben.

Dit wordt gecombineerd met een ontwerp voor één doel dat je nooit onderbreekt met meldingen of je verleidt met Twitter. Kobo's nieuwe Sage doet dit allemaal, maar het voegt een paar functies toe die geniaal zijn of het nut van een e-reader totaal missen.

"E-inkt-apparaten voor het maken van aantekeningen zijn een apparaat voor één doel dat alleen is ontworpen voor het lezen van e-boeken of het luisteren naar audioboeken. Ze zijn uitsluitend ontworpen om een comfortabele ervaring te bieden tijdens het lezen, " Katherine Brown van het bedrijf Spyic voor ouderschapstechnologie vertelde Lifewire via e-mail.

Sage Advies

The Sage is vrijwel een kleinere versie van Kobo's recente Elipsa, een 10,3-inch monster met hetzelfde e-ink-scherm en dezelfde stylus. Je kunt Sage alleen gebruiken om boeken te lezen, en daarvoor heeft het een sneller up-to-date, contrastrijker 8-inch E INK Carta 1200-scherm, samen met hardwareknoppen voor het omslaan van pagina's (zoals de Kindle Oasis) en amberkleurige LED's die de balans van de voorlicht met het omgevingslicht in de kamer.

De Sage speelt ook audioboeken af via een koptelefoon of een Bluetooth-luidspreker, net als veel andere e-readers, maar met de extra twist van een ingebouwde audioboekwinkel.

Maar de grote gimmick hier is dat de Sage ook werkt met Kobo's stylus. Net als bij de Apple Pencil schrijf en teken je op het scherm. Je kunt het gebruiken om boeken te markeren of gewoon een notitieboekje openen en freestyle op de pagina.

Met alle e-bookreaders kun je woorden op de pagina markeren, maar als je erop kunt tekenen en krabbelen, wordt alles naar een nieuw niveau getild. Dat is sowieso het idee.

"Het oorspronkelijke idee was om een product te ontwikkelen dat aantekeningen kon maken in non-fictieboeken, alles van het maken van aantekeningen tot het maken van hoogtepunten tot het schrijven in de kantlijn", schrijft e-readerexpert Michael Kozlowski op zijn Good E-Reader blog.

Genie?

Veel mensen zijn all-in op e-boeken. Als je op mij lijkt, heb je al jaren geen roman meer op papier gekocht. Een e-reader is draagbaar, uiterst handig en (afgezien van de beschamend slechte zet van de Kindle) vaak een betere leeservaring dan papier.

Image
Image

Maar heb je dit apparaat nodig? Het kost tenslotte $ 260, terwijl de vergelijkbare niet-pen-compatibele Kobo Libra 2 slechts $ 180 kost, en je moet de stylus van $ 40 er bovenop kopen. Dat komt heel dicht in de buurt van iPad-gebied.

Als je veel aantekeningen maakt, vooral als je PDF's wilt markeren, heb je misschien de voorkeur voor de e-ink Sage om dezelfde redenen als je een e-reader voor boeken verkiest. En als je ooit buiten wilt lezen en aantekeningen wilt maken, bij daglicht, dan is de iPad - of een andere LCD-tablet - nutteloos.

Als je een lezer bent en een enthousiaste notulist, lijkt het geweldig om een geweldige alles-in-één-eenheid te hebben die overal werkt, waterdicht is, in zonlicht kan worden gelezen en zelden hoeft te worden opgeladen.

Maar als je veel pdf's bekijkt, is het kleine scherm misschien niet de beste tool voor de klus. PDF's worden niet opnieuw geplaatst om op verschillende schermformaten te passen. Verklein een A4- of Letter-formaat PDF zodat deze op een 8-inch scherm past, en u kunt de tekst te klein maken om te lezen.

The Sage is dus een niche in een niche. En dat is fantastisch. Kobo is een grote speler in de e-readerwereld en is de laatste tijd een stuk innovatiever en interessanter dan Amazon.

Aanbevolen: