Hoe toegang te krijgen tot 'andere' opslag op een Mac

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot 'andere' opslag op een Mac
Hoe toegang te krijgen tot 'andere' opslag op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Om te zien hoeveel "Overige" opslagruimte u gebruikt, klikt u op het Apple menu en vervolgens op Over deze Mac >Opslag . "Overig" is het extreemrechtse blok.
  • Veel "Overige" opslagitems bevinden zich in de Caches van de Bibliotheek om toegang te krijgen tot de map door Option ingedrukt te houden tijdens het openen van het Go menu in Finder.
  • U kunt ook browsercaches wissen, toepassingen afsluiten en zoeken naar installatiebestanden (.dmg) of oude back-ups (MDBACKUP).

De mysterieuze categorie "Overig" in je Mac-opslag kan een deel van je opslagruimte in beslag nemen, en hoewel een deel ervan misschien nodig is, kun je er veel van verwijderen als je bijna geen ruimte meer hebt. Hier leest u hoe u "Overige" opslag in macOS Sierra (10.13.2) en hoger beheert.

Hoe krijg ik toegang tot 'Overige' en systeemopslag op Mac?

Om te zien met hoeveel "Overige" opslagruimte je te maken hebt, moet je de systeemopslag van je Mac controleren. Hier is waar je het kunt vinden.

  1. Klik op het Apple menu in de linkerbovenhoek van een applicatie.

    Image
    Image
  2. Selecteer Over deze Mac.

    Image
    Image
  3. Kies de Opslag tab.

    Image
    Image
  4. In het begin heb je slechts één grijze balk die alle gebruikte ruimte in de opslag van je Mac laat zien. Na een moment zal de balk zich echter in verschillende gekleurde blokken splitsen.
  5. "Overige" is het lichtgrijze gedeelte aan de rechterkant. Beweeg er met de muis over om te laten zien hoe groot het is.

    Image
    Image

Hoe kom ik erachter wat 'anders' in mijn Mac-opslag is?

Naast het in beslag nemen van een niet-triviaal deel van de harde schijf van je Mac, kan "Overige" opslag frustrerend zijn omdat niets in Over deze Mac je vertelt wat het precies is. Over het algemeen is "Overig" echter alles dat niet onder de opgegeven categorieën op het scherm Opslag past, inclusief zaken als apps, documenten, bijlagen van Mail en Berichten en systeembestanden zoals macOS zelf.

Enkele voorbeelden van wat in "Overig" kan staan zijn:

  • iPhone- en iPad-back-ups.
  • App-caches.
  • Installatiebestanden.
  • Browsercaches.

Het is moeilijk om een uitputtende lijst te maken van wat wel en niet "Overig" is, wat betekent dat het moeilijk is om erachter te komen waar je precies moet zoeken als je wat ruimte moet opruimen. Maar u kunt een paar betrouwbare plaatsen controleren.

Hoe wis ik 'Andere' opslag op mijn Mac?

Een plek waar je moet kijken als je "Overige" opslag te veel van je harde schijf claimt, is het gedeelte Caches van je bibliotheekmap, maar je moet een aantal speciale stappen nemen om daar te komen.

Wees uiterst voorzichtig met welke bestanden u uit de map Bibliotheek verwijdert. In de volgende instructies geven we aan naar welke te zoeken.

  1. Houd in de Finder Option ingedrukt terwijl u op het menu Go klikt.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bibliotheek.

    Image
    Image
  3. Er wordt een ander venster geopend met de map Bibliotheek geselecteerd. Open Caches.

    Image
    Image
  4. De map Caches zal veel submappen bevatten. Je moet voorzichtig zijn met welke je aanpast of verwijdert, omdat sommige belangrijke voorkeuren bevatten die je Mac en apps moeten uitvoeren. U mag bijvoorbeeld niets aanraken dat begint met com.apple.

    Zoek in plaats daarvan naar apps die u niet meer gebruikt en verwijder deze.

    Image
    Image
  5. Een andere map die u moet controleren in Bibliotheek is Application Support, die waarschijnlijk ook wat oude informatie bevat van apps die u niet meer gebruikt. Zorg ervoor dat je precies weet wat je verwijdert voordat je iets naar de prullenbak stuurt.

    Image
    Image
  6. Als je ooit een back-up van je iPhone of iPad hebt gemaakt via iTunes, heb je misschien ook enkele oude back-upbestanden in de map Bibliotheek die je kunt gaan. Om ze te vinden, gaat u naar Library > Application Support > MobileSync, en u ziet een Backups map. Je moet back-ups verwijderen van apparaten die je niet meer bezit, vooral omdat elke back-up meerdere gigabytes groot kan zijn.

    Back-ups kunnen onder hun eigen categorie in Systeemopslag verschijnen in plaats van "Overig".

Wat kunt u nog meer uit "andere" opslag verwijderen?

Je kunt ook het volgende doen om items uit de "Overige" opslag te verwijderen:

  • Wis de cache van uw webbrowsers: hoe u dit doet, hangt af van het platform, maar meestal opent u Preferences en gaat u naar de Privacysectie.
  • Verwijder installatiebestanden: uw map Downloads kan snel veel dingen verzamelen die u niet nodig hebt, maar u moet vooral uitkijken naar bestanden die macOS heeft gebruikt om een app te installeren. Ze hebben meestal het bestandstype .dmg.
  • Sluit applicaties die je niet gebruikt: applicaties kunnen tijdelijke bestanden maken die wat opslagruimte in beslag nemen terwijl de applicatie actief is. De toepassing(en) verwijderen vaak tijdelijke bestanden zodra u ze afsluit. Sommige van die tijdelijke bestanden verschijnen in uw "Overige" opslag.

Hoe kom ik van 'andere' opslag af?

Aangezien sommige bestanden onder "Overig" belangrijk zijn om je Mac en apps soepel te laten werken, zou je dit opslagblok niet helemaal willen verwijderen. Als u echter regelmatig uw back-ups, caches, downloadmap en andere plaatsen wist die we hebben beschreven, zou u dit onder controle moeten kunnen houden.

FAQ

    Hoe optimaliseer ik de opslag op een Mac?

    Ga naar het apple-menu > Over deze Mac > om gebruik te maken van de Optimize Storage-functie van de Mac Opslag > BeheerNadat de Mac klaar is met het berekenen van de ruimte die door verschillende categorieën wordt gebruikt, kiest u uit de beschikbare aanbevelingen voor het optimaliseren van de opslag van uw Mac, zoals Prullenbak automatisch legen en Reduce Clutter

    Hoe verwijder ik de e-mailopslag op een Mac?

    Om opslagruimte vrij te maken voor e-mailaccounts op uw Mac, start u de Mail-app en kiest u Bekijken > Sorteren op > Size Selecteer een bericht en kies Remove Attachments om ruimtevretende bijlagen te verwijderen. U kunt ook uw prullenbak leegmaken en de tijd dat berichtkopieën op uw account worden bewaard, beperken. Ga hiervoor naar Mail > Preferences > Accounts Klik op de account, kies Advanced en kies een kortere opslagperiode.

Aanbevolen: