Hoe iPhone te synchroniseren met Yahoo en Google Contacten

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone te synchroniseren met Yahoo en Google Contacten
Hoe iPhone te synchroniseren met Yahoo en Google Contacten
Anonim

Wat te weten

  • Synchroniseer Google-contacten met iPhone door naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts > Gmail te gaan en schakel Contacten naar Aan.
  • Synchroniseer Yahoo-contacten met iPhone door naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts > Yahoo te gaan en schakel Contacten naar Aan.
  • Om dubbele contacten in Gmail op te lossen, selecteert u Contacten en tikt u op Duplicaten. Selecteer voor Yahoo Contacts > Fix Duplicate Contacts.

Apple heeft functies in iOS ingebouwd die het gemakkelijk maken om automatisch contacten tussen de iPhone, Google Contacten en Yahoo Contacten te synchroniseren. Stel het één keer in en contacten worden in de toekomst automatisch gesynchroniseerd.

Synchroniseer Google-contacten met iPhone

Soms worden lijsten met contactpersonen opgeslagen op verschillende locaties, zoals het adresboek van een computer en een online account van Google of Yahoo. Door gebruik te maken van iCloud en andere webgebaseerde synchronisatietechnologieën, staan de instellingen die je nodig hebt om je adresboeken te synchroniseren allemaal op je iPhone.

Als u Google Contacten met uw iPhone wilt synchroniseren, moet u ervoor zorgen dat uw Gmail-account is ingesteld op uw iPhone. Nadat je dat hebt gedaan, of als je het al had ingesteld, volg je deze stappen:

  1. Open de Instellingen app op het startscherm van de iPhone.
  2. Scroll naar Wachtwoorden en accounts.

  3. Tik op Gmail.
  4. Zet de Contacten tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image
  5. Mogelijk ziet u een bericht met de tekst Contacten inschakelen. Wanneer het verdwijnt, is synchronisatie ingesteld.

Alle adressen die u toevoegt aan Google Contacten, worden gesynchroniseerd met uw iPhone. En wijzigingen die u aanbrengt in die contacten op uw iPhone, worden automatisch gesynchroniseerd met uw Google Contacten-account. Synchronisatie van wijzigingen gebeurt niet onmiddellijk, maar wijzigingen verschijnen binnen een minuut of twee op beide locaties.

Als u de Contacts-tuimelschakelaar naar de Off/white-positie verplaatst, worden uw Google-contacten van uw iPhone verwijderd, maar alle wijzigingen in contactgegevens die zijn aangebracht en gesynchroniseerd met uw Google-account is opgeslagen.

Synchroniseer Yahoo-contacten met iPhone

Voor het synchroniseren van uw Yahoo-contacten met uw iPhone moet u eerst uw Yahoo-e-mailaccount op uw iPhone instellen. Nadat je dat hebt gedaan, volg je deze stappen om synchronisatie in te stellen:

  1. Open de Settings app op de iPhone.
  2. Scroll naar Wachtwoorden en accounts.
  3. Tik op Yahoo.
  4. Zet de Contacten tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image
  5. Mogelijk wordt u gevraagd om het wachtwoord voor uw Yahoo-account in te voeren.
  6. Mogelijk ziet u een bericht met de tekst Contacten inschakelen. Als dat klaar is, wordt de synchronisatie tussen de twee accounts ingesteld.

Alle adressen die u toevoegt aan uw Yahoo-contacten of wijzigingen die u aanbrengt in bestaande contacten, worden automatisch toegevoegd aan uw iPhone. Wijzigingen worden niet meteen gesynchroniseerd, maar je zou de wijzigingen binnen een paar minuten moeten zien verschijnen.

Om synchronisatie uit te schakelen, zet u de Contacts tuimelschakelaar op Uit/wit. Hiermee worden je Yahoo-contacten van je iPhone verwijderd, maar alle wijzigingen die je hebt aangebracht terwijl de contacten werden gesynchroniseerd, worden opgeslagen in je Yahoo-account.

Conflicten oplossen bij het synchroniseren van contactgegevens

In sommige omstandigheden zijn er synchronisatieconflicten of dubbele adresboekvermeldingen. Deze ontstaan wanneer er twee versies van dezelfde contactpersoon zijn en Google Contacts en Yahoo Contacts niet zeker weten welke correct is.

Dubbele contacten oplossen in Google Contacten

  1. Ga naar het menupictogram in de rechterbovenhoek van Gmail en kies vervolgens Contacten.

    Image
    Image
  2. Selecteer Duplicaten om te bepalen of er dubbele contacten zijn.

    Image
    Image
  3. Als je dubbele contacten hebt, selecteer Sluiten om het over te slaan of Samenvoegen om de contacten te combineren.
  4. Herhaal dit proces voor alle duplicaten totdat er geen meer over zijn.

Dubbele contacten oplossen in Yahoo Contacts

  1. Ga naar Yahoo Contacten.

    Image
    Image
  2. Log in met uw Yahoo-account als u hierom wordt gevraagd.
  3. Selecteer Dubbele contacten herstellen.

    Image
    Image
  4. Yahoo Contacts toont de dubbele contacten in uw adresboek (indien aanwezig). Het geeft ook aan waar de duplicaten exact zijn (allemaal dezelfde informatie hebben) of vergelijkbaar zijn (dezelfde naam, maar verschillende gegevens).
  5. Kies Alles samenvoegen EXACT. Of, om elk duplicaat te bekijken of te bekijken, selecteer het en beslis wat je wilt samenvoegen.
  6. Herhaal dit proces voor alle duplicaten totdat er geen meer over is.

    Image
    Image

Aanbevolen: