Hoe Safari-crashes op de iPhone op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Safari-crashes op de iPhone op te lossen
Hoe Safari-crashes op de iPhone op te lossen
Anonim

Wat te weten

  • Start de iPhone opnieuw op. Controleer Instellingen > Algemeen om te zien of er een update beschikbaar is. Als dat zo is, installeer het dan.
  • Andere tips om te proberen zijn: Wis de Safari-geschiedenis en websitegegevens, schakel Automatisch aanvullen uit, schakel iCloud Safari-synchronisatie uit. Schakel JavaScript uit.
  • Als alles niet helpt, neem dan contact op met Apple.

Dit artikel beschrijft verschillende manieren waarop u Safari-crashes op de iPhone kunt oplossen. Deze stappen voor probleemoplossing werken met alle momenteel ondersteunde modellen van de iPhone. Versie-specifieke instructies worden vermeld waar van toepassing.

Herstart de iPhone

Als Safari regelmatig crasht, moet je eerst de iPhone opnieuw opstarten. Net als een computer moet de iPhone zo nu en dan opnieuw worden opgestart om het geheugen opnieuw in te stellen, tijdelijke bestanden te wissen en in het algemeen dingen in een schonere staat te herstellen. Om de iPhone opnieuw op te starten:

Nadat de iPhone opnieuw is opgestart, gaat u naar de website die Safari heeft gecrasht. De kans is groot dat het beter zal gaan.

Update naar de nieuwste versie van iOS

Als een herstart het probleem niet oplost, controleer dan of je de nieuwste versie van iOS gebruikt, het besturingssysteem van de iPhone. Elke update voor iOS voegt nieuwe functies toe en lost allerlei bugs op die crashes zouden kunnen veroorzaken. Er zijn twee opties om iOS te updaten:

  • Update met iTunes.
  • Update draadloos rechtstreeks op de iPhone.

Als er een update beschikbaar is, installeer deze dan en kijk of dat het probleem oplost.

Wis Safari-geschiedenis en websitegegevens

Als geen van beide stappen werkt, probeer dan de browsegegevens te wissen die op je iPhone zijn opgeslagen, inclusief je browsegeschiedenis en cookies die op je iPhone zijn geplaatst door sites die je bezoekt. Een "flush" wist deze gegevens ook van alle apparaten die zijn aangemeld bij uw iCloud-account. Het verliezen van deze gegevens kan een klein ongemak zijn als de cookies op sommige websites functionaliteit bieden, maar het is beter dan Safari te laten crashen. Om deze gegevens te wissen, tikt u op Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitegegevens

In het menu dat vanaf de onderkant van het scherm verschijnt, tik je op Geschiedenis en gegevens wissen.

Automatisch aanvullen uitschakelen

Image
Image

Als Safari nog steeds crasht, is het uitschakelen van automatisch aanvullen een andere optie die je zou moeten onderzoeken. Automatisch aanvullen ha alt de contactgegevens uit uw adresboek en voegt deze toe aan websiteformulieren, zodat u uw verzend- of e-mailadres niet steeds opnieuw hoeft in te voeren. Om automatisch aanvullen uit te schakelen, tikt u op Instellingen > Safari > Automatisch aanvullen.

Verplaats de Gebruik contactinfo schuifregelaar naar uit/wit om te voorkomen dat uw adres en telefoon formulieren invullen. Verplaats de Namen en wachtwoorden schuifregelaar naar uit/wit om te voorkomen dat gebruikersnaam/wachtwoord-paren automatisch worden ingevoerd. Verplaats de Credit Cards schuifregelaar naar uit/wit om uw betalingsgeschiedenis uitgeschakeld te houden.

Schakel iCloud Safari-synchronisatie uit

Als geen van de stappen tot nu toe je crashprobleem heeft opgelost, ligt het probleem mogelijk niet bij je iPhone zelf. Het kan iCloud zijn. Eén iCloud-functie synchroniseert uw Safari-bladwijzers tussen alle Apple-apparaten die op hetzelfde iCloud-account zijn ingelogd. Dat is handig, maar het kan ook de oorzaak zijn van sommige Safari-crashes op de iPhone. Om iCloud Safari-synchronisatie uit te schakelen, tikt u op Instellingen > [uw naam] > iCloud en verplaatst u de Safari schuifregelaar naar uit/wit.

Schakel JavaScript uit

Als Safari nog steeds crasht, kan het probleem de website zijn die je bezoekt. Veel sites gebruiken een programmeertaal genaamd JavaScript om allerlei functies en animaties te bieden. JavaScript is geweldig, maar als het slecht is geschreven, kan het browsers laten crashen. Probeer JavaScript uit te schakelen door naar Settings > Safari > Advanced te gaan en de JavaScript-schuifregelaar naar off/white te verplaatsen.

Het probleem isoleren is hier niet het einde. Je hebt JavaScript echt nodig om moderne websites te gebruiken, dus ik raad aan om het weer aan te zetten en de gecrashte site niet te bezoeken (of JavaScript uit te schakelen voordat je het opnieuw bezoekt).

Contact opnemen met Apple

Als alles niets heeft gewerkt en Safari crasht nog steeds op je iPhone, is je laatste optie om contact op te nemen met Apple voor technische ondersteuning. Lees in dit artikel hoe u technische ondersteuning kunt krijgen.

Aanbevolen: