Hoe veelvoorkomende iPhone 7-problemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe veelvoorkomende iPhone 7-problemen op te lossen
Hoe veelvoorkomende iPhone 7-problemen op te lossen
Anonim

Zelfs de iPhone 7 is niet zonder problemen. Werkt uw iPhone 7-camera niet? Heeft u te maken met een defecte microfoon? Deze problemen en meer komen vrij vaak voor bij dit apparaat en u kunt een oplossing vinden met een paar tips voor probleemoplossing.

Image
Image

Bottom Line

Sommige veelvoorkomende problemen met de iPhone 7 worden veroorzaakt door softwarefouten of app-storingen. Andere kunnen worden veroorzaakt door fysieke obstakels of miscommunicatie tussen apparaten. Het iPhone-probleem dat u ondervindt, is afhankelijk van het onderliggende probleem. Een beetje probleemoplossing is op zijn plaats.

Basis tips voor het oplossen van problemen met iPhone 7

Hoewel elk probleem zijn eigen set unieke tips voor het oplossen van problemen heeft, kunt u algemene iPhone-problemen oplossen door:

  • Een snelle herstart van de iPhone uitvoeren: Een herstart kan uw iPhone vaak weer gezond maken.
  • De software van uw iPhone bijwerken: Als u niet het meest recente iOS gebruikt, kan er een fout zijn opgetreden. Werk je iPhone bij en probeer het opnieuw.
  • De instellingen van je iPhone resetten: als laatste redmiddel kun je de basisinstellingen van je iPhone resetten of je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen als al het andere fa alt.

Als je je iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen, verlies je al je gegevens. Voer dit alleen uit nadat u al uw opties hebt uitgeput, inclusief contact opnemen met Apple Support.

iPhone 7 oververhit

Je iPhone kan oververhit raken door een aantal factoren, van overmatig gebruik tot in de hete zon worden achtergelaten. Het kan ook heet worden door een probleem met de software van de iPhone of een app die je gebruikt. Geloof het of niet, maar je iPhone-hoesje kan zelfs de schuldige zijn, dus er zijn een paar dingen die je kunt proberen als je iPhone oververhit raakt.

  1. Verwijder het hoesje van je iPhone. Een zware behuizing kan oververhitting veroorzaken. Verwijder het een paar dagen om te zien of dit je probleem met oververhitting oplost.
  2. Controleer of iPhone-apps niet crashen op de achtergrond. Crashende apps kunnen ervoor zorgen dat je iPhone langzaam oververhit raakt. Ga naar Instellingen > Privacy > Analytics > Analytics-gegevens om te zien welke apps het vaakst crashen.

    Een crashende app gevonden? Verwijder het en installeer het opnieuw. Of verwijder het en zoek een alternatief.

  3. Controleer op apps die de batterij van je iPhone 7 leegmaken. U vindt een lijst met deze apps in uw Instellingen onder Batterij. Als er een app is die het leven van je iPhone afzuigt, zul je het zien. Verwijder het en zoek een alternatief.
  4. Controleer je netwerkverbinding. Zoekt uw iPhone naar een signaal? Dit kan oververhitting veroorzaken. Probeer je telefoon in vliegtuigmodus te zetten of wifi uit te schakelen om te zien of de verwarming lager is.
  5. Vernieuwen app op de achtergrond uitschakelen. Wanneer al je apps tegelijkertijd worden vernieuwd, kan de CPU van je iPhone 7 overdrive gaan.
  6. Zorg ervoor dat je een door Apple gecertificeerde telefoonoplader gebruikt. Als dat niet het geval is, is de oplader mogelijk defect, waardoor uw iPhone oververhit raakt.

iPhone 7-camera werkt niet

Wazige camera? Zwart scherm bij het openen van de camera-app? Een iPhone-camera die weigert correct te werken, kan worden veroorzaakt door fysieke obstakels of softwareproblemen in de Camera-app.

  1. Verwijder je hoesje en eventuele bijlagen. Een hoesje kan je camera blokkeren of ervoor zorgen dat afbeeldingen er wazig uitzien. Nadat je hoesjes en bijlagen hebt verwijderd, test je de camera om te zien of het probleem is opgelost.

    Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus bieden beeldstabilisatie. Metalen hoesjes of lensaccessoires kunnen deze functie verstoren.

  2. Reinig je cameralens. Wazige camera's zijn vaak het gevolg van vuile cameralenzen. Gebruik een microvezeldoek om de lens af te stoffen.
  3. Controleer de flits. Als je probeert de flitser te gebruiken en het werkt niet, tik dan op de bliksemschicht en zorg ervoor dat je flitser is ingeschakeld.
  4. Schakel heen en weer tussen de camera aan de achterkant en de camera aan de voorkant. Deze eenvoudige functie ha alt de camera soms uit een vertraging of storing.
  5. Sluit de Camera-app en open deze opnieuw. Dit is misschien alles wat je nodig hebt om je camera weer gezond te maken.

iPhone 7-microfoon werkt niet

Je iPhone 7 heeft vier microfoons: twee aan de onderkant, een bij de koptelefoonaansluiting en een bij het luidsprekerrooster. Als je microfoon niet werkt, kan een obstructie of een softwareprobleem de oorzaak zijn.

  1. Maak je microfoons schoon. Gebruik een microvezeldoek of een zachte tandenborstel om de microfoons op uw iPhone 7 voorzichtig schoon te maken. Obstakels zoals stof kunnen een gedempte toon veroorzaken.
  2. Verwijder alle gevallen of bijlagen. Deze bijlagen kunnen uw microfoons belemmeren.
  3. Verbreek de verbinding met Bluetooth-apparaten. Bluetooth-apparaten die zijn verbonden met uw iPhone, kunnen ertoe leiden dat u denkt dat ze niet werken. Schakel alle Bluetooth-apparaten uit en probeer je microfoon opnieuw.
  4. Update de app die je gebruikt. Als je merkt dat je microfoon niet werkt met een bepaalde app, probeer hem dan bij te werken om eventuele softwareproblemen op te lossen.
  5. Controleer app-machtigingen. U kunt ook de microfoonrechten van de app controleren. Als een app geen toegang heeft tot je microfoon, werkt deze niet. Ga naar Settings > Privacy > Microphone en zet de schakelaar aan om hem aan te zetten.

iPhone 7 hoofdtelefoonadapter werkt niet

Als je een iPhone 7 koopt, vind je een bliksem-naar-3,5 mm-adapter in je doos die je moet gebruiken wanneer je een bedrade hoofdtelefoon aansluit. Een adapter werkt mogelijk niet vanwege een vuile hoofdtelefoonaansluiting, softwareprobleem of een defecte adapter, maar er zijn een paar dingen die u kunt proberen om problemen met de hoofdtelefoonaansluiting op te lossen.

  1. Sluit nog een koptelefoon aan. Het probleem is mogelijk helemaal niet uw adapter. Probeer een andere koptelefoon om te zien of ze werken. Als dat zo is, is het tijd om de andere te vervangen.
  2. Gebruik een door Apple gecertificeerde adapter. Als u een adapter probeert te gebruiken die u van een derde partij hebt gekocht nadat u uw door Apple gecertificeerde adapter bent kwijtgeraakt, werkt deze mogelijk niet met uw apparaat.
  3. Maak je koptelefoonpoort schoon. Een vuile poort vol stof en puin zal niet goed werken. Gebruik een blikje perslucht om de poort voorzichtig uit te blazen. Of laat een zachte tandenborstel over de poort lopen.
  4. Controleer je volume. Het kan zijn dat uw volume per ongeluk zacht is gezet. Gebruik je iPhone-knoppen om het volume te verhogen.

    Als je het volume hoger zet, staat er dan koptelefoon in het pop-upvenster? Als dit niet het geval is, is uw hoofdtelefoon mogelijk niet volledig aangesloten. Probeer je koptelefoon te verwijderen en stevig terug te plaatsen.

  5. Schakel Bluetooth uit. Uw iPhone probeert mogelijk geluid af te spelen via een ander apparaat dat is verbonden via Bluetooth. Zet het uit en probeer je koptelefoon opnieuw te gebruiken.

    Hetzelfde kan gebeuren als gevolg van AirDrop. Schakel AirDrop uit in uw iPhone-instellingen en probeer uw hoofdtelefoon opnieuw te gebruiken.

iPhone 7 Bluetooth werkt niet

Weigert uw Bluetooth te koppelen? Herkent uw iPhone uw Bluetooth-apparaat niet? Bluetooth-apparaten werken soms niet meer na kritieke software-updates of gewoon door defecte apparaten. Dus als je Bluetooth niet werkt, kan het oplossen van het probleem helpen.

  1. Schakel je iPhone Bluetooth uit en weer in. Na updates moet uw iPhone Bluetooth mogelijk opnieuw worden opgestart om correct te werken. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je Bluetooth in de eerste plaats was ingeschakeld.
  2. Verplaats je apparaat dichter bij je iPhone. Als je Bluetooth-apparaat te ver weg is van je iPhone, zal het niet koppelen of niet goed werken.
  3. Verbreek de verbinding met het Bluetooth-apparaat met andere bronnen. Als je verbonden bent met je Bluetooth-apparaat vanaf een andere computer of bron, kan dit de koppeling met je iPhone verstoren.
  4. Start uw Bluetooth-apparaat opnieuw op. Deze stap is afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat, doe wat online onderzoek of bel de fabrikant van je apparaat om te leren hoe je het apparaat opnieuw kunt opstarten.
  5. Probeer een ander Bluetooth-apparaat met je iPhone te verbinden. Probeer een ander Bluetooth-apparaat te verbinden om erachter te komen of het probleem bij uw iPhone of het apparaat ligt. Als het verbinding maakt, is het oorspronkelijke apparaat defect.
  6. Wis Bluetooth-verbindingen. Mogelijk moet u uw Bluetooth-apparaten opnieuw instellen alsof ze nieuw zijn. Om dit te doen, moet u Bluetooth-verbindingen van uw iPhone verwijderen en opnieuw instellen.
  7. Reset je netwerkinstellingen. Netwerkfouten kunnen grote schade aanrichten aan iPhone-functies zoals Bluetooth. Na een reset kunt u proberen uw apparaat opnieuw aan te sluiten.

    Uw netwerkinstellingen resetten met uw verbindingen terug naar standaard. Dit betekent dat je je huidige wifi-instellingen kwijtraakt. Wees voorbereid om uw wifi-informatie opnieuw in te voeren voor connectiviteit.

Als al het andere niet lukt, neem dan contact op met Apple Support

Apple Support is beschikbaar om je te helpen bij het oplossen van problemen met je iPhone 7 en om eventuele reparaties uit te voeren. U kunt Apple Support online of telefonisch bereiken. Je kunt ook een afspraak plannen bij de dichtstbijzijnde Apple Store met een Genius Bar.

Aanbevolen: