Hoe het probleem met de iPhone op te lossen die niet overgaat

Inhoudsopgave:

Hoe het probleem met de iPhone op te lossen die niet overgaat
Hoe het probleem met de iPhone op te lossen die niet overgaat
Anonim

Er zijn veel redenen waarom een iPhone niet overgaat, maar de meeste van deze problemen zijn eenvoudig op te lossen. Als je iPhone niet overgaat wanneer iemand je belt, probeer dan deze tips voordat je concludeert dat je iPhone een dure reparatie nodig heeft.

De tips in dit artikel zijn van toepassing op alle ondersteunde iPhone-modellen en recente iOS-versies, inclusief iOS 13, 12 en 11.

Image
Image

Oorzaken waardoor de iPhone niet overgaat Probleem

Als je iPhone niet overgaat, zijn er verschillende mogelijke boosdoeners:

  • Een kapotte luidspreker.
  • Dempen is ingeschakeld.
  • Niet storen (DND) is ingeschakeld.
  • Je hebt het telefoonnummer geblokkeerd.
  • Je hebt alle onbekende bellers het zwijgen opgelegd.
  • Er is een probleem met een beltoon.
  • Je zit vast in de koptelefoonmodus.

Een iPhone repareren die niet overgaat

Probeer deze veelvoorkomende oplossingen in de volgorde waarin we ze presenteren:

  1. Start de iPhone opnieuw op. De eerste stap bij het oplossen van problemen met elk apparaat is om het opnieuw op te starten. Een herstart kan veel problemen oplossen.

    Een andere belangrijke stap voor het oplossen van problemen is om uw iPhone bij te werken zodat deze de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem heeft.

  2. Reinig de iPhone-luidspreker. Elk geluid dat je iPhone maakt - bij het afspelen van muziek, het kijken van films of het belsignaal van inkomende oproepen - komt uit de luidspreker aan de onderkant van het apparaat. Als u de beltoon voor inkomende oproepen niet hoort, is de luidspreker mogelijk vuil of kapot.

    Test de luidspreker door muziek of een video af te spelen. Het volume hoger zetten. Als u audio kunt horen, maar het volume is te laag of het geluid is vervormd, maak dan de luidspreker schoon.

    Als je geen geluid hoort, zelfs als het volume helemaal omhoog is gedraaid, zijn de iPhone-luidsprekers mogelijk kapot. Leer hoe u iPhone-luidsprekers kunt repareren.

  3. Schakel dempen uit. Zorg ervoor dat je je iPhone niet hebt uitgeschakeld en bent vergeten de beltoon weer in te schakelen.
  4. Niet storen uitschakelen. Niet storen is een handige functie waarmee je geluiden van oproepen, sms'jes en meldingen kunt dempen als je niet gestoord wilt worden. Je kunt NST handmatig inschakelen of plannen, dus zorg ervoor dat je beide opties aanvinkt.

    U kunt in één oogopslag op NST controleren. Als er een maanpictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm verschijnt, is Niet storen ingeschakeld. (Op iPhone X verschijnt het maanpictogram alleen in het Control Center.)

    Als u Niet storen plant, moet u mogelijk de instellingen aanpassen.

  5. Deblokkeer een geblokkeerd nummer. Als iemand zegt dat hij je heeft gebeld, maar er is geen teken van de oproep op je iPhone, heb je mogelijk het nummer van die persoon geblokkeerd. Apple introduceerde de mogelijkheid om spraakoproepen, FaceTime-oproepen en sms-berichten te blokkeren in iOS 7. Voer de volgende stappen uit om een nummer op de iPhone te deblokkeren:

    1. Tik Instellingen > Telefoon > Geblokkeerde contacten.
    2. Tik op Bewerken.
    3. Tik op de rode cirkel naast het geblokkeerde nummer en tik vervolgens op Deblokkeren.
    Image
    Image
  6. Stilte onbekende bellers uitschakelen. Om gebruikers te helpen spam-oproepen en robocalls te vermijden, heeft Apple een functie in iOS 13 toegevoegd die automatisch alle oproepen van onbekende nummers dempt. Als deze functie is ingeschakeld, hoor je geen oproepen van nummers die niet in de app Contacten staan. In plaats daarvan stuurt de iPhone ze rechtstreeks naar de voicemail. Om deze functie uit te schakelen, selecteert u Instellingen > Telefoon en zet u de schakelaar Onbekende bellers stil uit.

    Als je Stilte onbekende bellers ingeschakeld wilt houden maar nog steeds gebeld wilt worden door bepaalde nummers, voeg je die bellers toe aan Contacten.

    Image
    Image
  7. Verander je aangepaste beltoon. Als je iPhone nog steeds niet overgaat bij inkomende oproepen, controleer dan je beltoon. Als u unieke beltonen voor contacten instelt, kan een verwijderde of beschadigde beltoon voorkomen dat de telefoon overgaat wanneer iemand belt.

    Als u de standaardbeltoon wilt controleren, tikt u op Instellingen > Geluiden en haptiek > Ringtone, en selecteer vervolgens een nieuwe beltoon.

    Als je alleen oproepen van bepaalde mensen mist, open je de app Telefoon en voer je deze stappen uit:

    1. Tik op Contacten.
    2. Tik op de naam van de persoon wiens oproepen je mist en tik vervolgens op Bewerken.
    3. Tik op Ringtone en wijs het contact een nieuwe ringtone toe.
    Image
    Image

    Als de unieke beltoon de oorzaak van het probleem is, zoek dan alle contacten op aan wie u die beltoon hebt toegewezen en selecteer voor elk een nieuwe beltoon.

  8. Zorg ervoor dat de telefoon niet vastzit in de koptelefoonmodus. Het kan zijn dat uw iPhone overgaat maar de audio naar de verkeerde plaats stuurt. In deze situatie denkt de iPhone dat er een andere audiobron op is aangesloten, zoals een koptelefoon of een Bluetooth-apparaat, en probeert hij daar te rinkelen in plaats van via je iPhone-luidspreker.

Als geen van deze tips het probleem heeft opgelost

Als je al deze tips hebt geprobeerd en je inkomende oproepen nog steeds niet hoort, is het tijd om de experts te raadplegen. Maak een Apple Genius Bar-afspraak bij uw plaatselijke Apple Store of neem contact op met een door Apple geautoriseerde serviceprovider en breng uw iPhone binnen voor inspectie en reparatie.

FAQ

    Hoe laat ik bepaalde contacten op mijn iPhone overgaan op stil?

    Als je de modus Niet storen (NS) gebruikt, moet je bepaalde contacten toevoegen aan Favorieten en vervolgens instellen wat de modus Niet storen met die favorieten doet. Om favorieten in te stellen, gaat u naar Telefoon > Favorieten > plus (+) teken > selecteer contact(en). Om Niet storen in te schakelen, ga naar Instellingen > Niet storen > inschakelen Niet storen > Oproepen toestaan van > Favorieten

    Waarom gaat mijn iPad over als mijn iPhone overgaat?

    Dit is een functie genaamd Continuïteit. Om Continuïteit op uw iPhone uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Telefoon > Oproepen op andere apparaten > toggle uit Oproepen op andere apparaten toestaan Ga naar Instellingen > FaceTime om ervoor te zorgen dat uw iPhone niet overgaat op uw iPad> uitzetten Oproepen vanaf iPhone

Aanbevolen: