Hoe problemen met uw iPhone-hoofdtelefoonaansluiting op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe problemen met uw iPhone-hoofdtelefoonaansluiting op te lossen
Hoe problemen met uw iPhone-hoofdtelefoonaansluiting op te lossen
Anonim

Als je geen muziek of telefoontjes hoort via je koptelefoon, ben je misschien bang dat de koptelefoonaansluiting van je iPhone kapot is. Misschien is het. Audio die niet door de hoofdtelefoon wordt afgespeeld, is een teken van een mogelijk hardwareprobleem, maar het is niet de enige mogelijke boosdoener.

Voordat u naar de Apple Store gaat voor een reparatie, probeert u de volgende stappen. Ze helpen je erachter te komen of de koptelefoonaansluiting van je iPhone echt kapot is of dat er iets anders aan de hand is dat je zelf gratis kunt repareren.

Hoewel dit artikel gaat over de iPhone-hoofdtelefoonaansluiting, zijn veel van deze tips ook van toepassing op modellen die geen hoofdtelefoonaansluiting hebben. Dus zelfs als je iPhone geen koptelefoonaansluiting heeft, als je problemen hebt met je koptelefoon of audio-uitgang, kan dit artikel de oplossing bieden.

Probeer eerst een andere hoofdtelefoon

Het eerste dat u moet doen bij het repareren van een kapotte iPhone-hoofdtelefoonaansluiting, is bevestigen dat het probleem bij uw hoofdtelefoonaansluiting ligt, niet bij de hoofdtelefoon zelf. Het zou beter zijn als het de koptelefoon is: het is meestal goedkoper om een koptelefoon te vervangen.

De gemakkelijkste manier om dit te doen, is door een andere koptelefoon te kopen, waarvan je al weet dat ze goed werken, en deze op je iPhone aan te sluiten. Probeer naar muziek te luisteren, te bellen en Siri te gebruiken (als de nieuwe hoofdtelefoon een microfoon heeft). Als alles goed werkt, ligt het probleem bij je koptelefoon, niet bij de aansluiting.

Als de problemen nog steeds optreden, zelfs met een nieuwe hoofdtelefoon, controleer dan of de hoofdtelefoon werkt op een ander apparaat en ga dan verder met de volgende stap.

Reinig de hoofdtelefoonaansluiting

Veel mensen houden hun iPhones in hun zakken, die vol zitten met pluisjes die hun weg kunnen vinden in de koptelefoonaansluiting (of de Lightning-poort, op modellen die geen koptelefoonaansluiting hebben). Als er zich genoeg pluisjes of andere smurrie ophoopt, kan dit de verbinding tussen de hoofdtelefoon en de aansluiting blokkeren. Als u vermoedt dat pluisjes of andere aanslag uw probleem is:

  • Kijk in de koptelefoonaansluiting om te controleren op pluisjes. Mogelijk moet je met een lamp in de krik schijnen om er goed uit te zien.
  • Als je pluisjes ziet, blaas dan in de koptelefoonaansluiting of spuit er wat perslucht in (perslucht is beter omdat het niet het vocht bevat dat in de adem aanwezig is, maar niet iedereen heeft het bij de hand). Dit kan voldoende zijn om alles wat zich in de krik heeft opgehoopt te verwijderen.
  • Als de pluisjes stevig vastzitten en niet kunnen worden uitgeblazen, probeer dan een wattenstaafje. Verwijder het grootste deel van het katoen van het ene uiteinde van het wattenstaafje. Doe een klein beetje ontsmettingsalcohol op het uiteinde waarvan je het katoen hebt verwijderd. Steek dat uiteinde vervolgens in de hoofdtelefoonaansluiting. Beweeg het voorzichtig rond en probeer de pluisjes eruit te trekken.
  • Als dat niet werkt, of als je geen wattenstaafje hebt, maak dan een paperclip plat. Wikkel wat tape om het ene uiteinde en zorg ervoor dat je niet zo veel wikkelt dat het groter is dan de koptelefoonaansluiting. Steek het uiteinde van de tape in de koptelefoonaansluiting en draai er een paar keer aan. Trek het voorzichtig naar buiten, gooi al het vuil weg en herhaal indien nodig.

Maak tijdens het schoonmaken ook je koptelefoon schoon. Periodieke reiniging verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat ze geen schadelijke bacteriën bij zich dragen die je oren kunnen irriteren.

Image
Image

Herstart je iPhone

Het lijkt misschien niet gerelateerd aan problemen met de koptelefoonaansluiting, maar het herstarten van de iPhone is vaak een belangrijke stap bij het oplossen van problemen. Dat komt omdat een herstart het actieve geheugen van de iPhone wist (maar niet de permanente opslag, zoals uw gegevens; dat zal niet worden aangeraakt), wat de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn. En aangezien het gemakkelijk en snel is, is er geen echt nadeel.

Hoe u uw iPhone opnieuw opstart, hangt af van het model, maar enkele algemene richtlijnen zijn:

  1. Houd de Power-knop en een van de Volume-knoppen ingedrukt (voor de iPhone 7 moet dit deVolume omlaag-knop).

    Houd op een iPhone 6 of ouder de Power-knop ingedrukt.

    Image
    Image
  2. Verplaats de schuifknop van links naar rechts.
  3. Wacht tot je iPhone volledig is uitgeschakeld.

  4. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.

Als je alleen de aan/uit-knop ingedrukt houdt, start de telefoon niet opnieuw op, probeer dan een harde reset. Hoe u dit doet, hangt af van het model iPhone dat u heeft. Als je nog steeds geen audio kunt horen, ga dan naar het volgende item.

Controleer uw AirPlay-uitvoer

Een reden waarom je misschien geen audio via je koptelefoon hoort, is dat je iPhone de audio naar een andere uitgang stuurt. Het is de bedoeling dat de iPhone automatisch herkent wanneer een koptelefoon is aangesloten en er audio naar overschakelt, maar het is mogelijk dat dit in jouw geval niet is gebeurd. Een mogelijke oorzaak is dat audio wordt verzonden naar een AirPlay-compatibele luidspreker of AirPods. Om dat te controleren:

  1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het iPhone-scherm om het Control Center te openen (veeg op de iPhone X en nieuwer vanaf de rechterbovenhoek naar beneden).
  2. Tik op AirPlay in de rechterbovenhoek van het Control Center om alle beschikbare uitvoerbronnen weer te geven.

  3. Tik op Headphones (of iPhone, welke optie er ook is).

    Image
    Image
  4. Tik op het scherm of druk op de Home-knop om Control Center. te sluiten

Met die instellingen gewijzigd, wordt de audio van je iPhone nu naar de koptelefoon of de ingebouwde luidsprekers van de iPhone gestuurd. Als dat het probleem niet oplost, is er een andere, vergelijkbare instelling om te onderzoeken.

Controleer Bluetooth-uitgang

Net zoals audio via AirPlay naar andere apparaten kan worden verzonden, kan hetzelfde gebeuren via Bluetooth. Als je je iPhone hebt verbonden met een Bluetooth-apparaat zoals een luidspreker, is het mogelijk dat de audio daar nog steeds naartoe gaat. De eenvoudigste manier om dit te testen is door:

  1. Open controlecentrum.
  2. Tik op het Bluetooth-pictogram in de groep pictogrammen linksboven, zodat het niet oplicht. Hierdoor worden Bluetooth-apparaten losgekoppeld van je iPhone.

    Image
    Image
  3. Probeer nu je koptelefoon. Als Bluetooth is uitgeschakeld, zou de audio via je koptelefoon moeten worden afgespeeld en niet via een ander apparaat.

Je koptelefoonaansluiting is kapot. Wat moet je doen?

Als je al deze opties hebt geprobeerd en je koptelefoon werkt nog steeds niet, dan is je koptelefoonaansluiting waarschijnlijk kapot en moet deze worden gerepareerd.

Als je erg handig bent, kun je dit waarschijnlijk zelf doen, maar we raden het niet aan. De iPhone is een complex en delicaat apparaat, waardoor het voor gewone mensen moeilijk te repareren is. En als je iPhone nog steeds onder de garantie v alt, verv alt de garantie als je hem zelf repareert, wat betekent dat Apple je niet helpt bij het oplossen van problemen die je veroorzaakt.

Je kunt het beste naar de Apple Store gaan voor een oplossing. Begin met het controleren van de garantiestatus van uw iPhone, zodat u weet of een reparatie wordt gedekt. Maak vervolgens een Genius Bar-afspraak om het probleem op te lossen. Natuurlijk is er altijd de keuze om te upgraden naar de nieuwste iPhone en de wereld van bedrade hoofdtelefoons achter je te laten. Veel succes!

Aanbevolen: