Hoe u uw Windows 11-batterijrapport kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Windows 11-batterijrapport kunt krijgen
Hoe u uw Windows 11-batterijrapport kunt krijgen
Anonim

Wat te weten

  • Om het batterijrapport te krijgen, opent u het opdrachtpromptvenster en typt u powercfg /batteryreport.
  • Het batterijrapport wordt opgeslagen als een HTML-bestand op C:\Users[YOUR USERNAME]\battery-report.html.
  • Batterijbesparing inschakelen vanaf Start > Instellingen > Systeem > Voeding & batterij > Batterijbesparing.

Lithiumbatterijen gaan na verloop van tijd achteruit. Het is van cruciaal belang om de gezondheid van een Windows 11-laptop in de gaten te houden via het batterijrapport. Het batterijrapport van Windows 11 is een HTML-document dat gebruikers met één opdracht kunnen genereren.

Dit artikel laat zien hoe en waarom je periodiek naar het batterijrapport moet kijken.

Een Windows 11-batterijrapport ophalen vanaf de opdrachtprompt

De methode om een batterijrapport van Windows 11 te krijgen is niet veranderd ten opzichte van het batterijrapport van Windows 10. U kunt de opdrachtprompt, PowerShell of hulpprogramma's van derden gebruiken. De opdrachtprompt is de eenvoudigste en snelste manier.

  1. Typ in het opdrachtpromptvenster powercfg /batteryreport

    Image
    Image
  2. Het batterijrapport wordt automatisch gegenereerd en opgeslagen als een HTML-bestand in een gebruikersmap op de C-schijf. Blader naar het standaardpad vanuit Verkenner: C:\Users[YOUR USERNAME]\battery-report.html
  3. Selecteer het bestand en open het in de standaardbrowser.

    Image
    Image
  4. Scroll door het rapport. Ga naar de sectie Geïnstalleerde batterijen en onderzoek Ontwerpcapaciteit en Volledige oplaadcapaciteit.

    Image
    Image
  5. De uitsplitsing van informatie is hetzelfde als het batterijrapport van Windows 10. Vergelijk Design Capacity met Full Charge Capacity en kijk hoeveel de batterij nu kan bevatten. Een lagere volledige oplaadcapaciteit duidt op een afname van de batterijstatus.
  6. Lees de Cycle Count. Het getal geeft de oplaad- en oplaadcycli weer die de laptopbatterij heeft doorlopen. Een hoog aantal cycli zal de gezondheid van de batterij in de loop van de tijd sneller verminderen.

Verbruikt Windows 11 meer batterij?

Nee. Uw Windows 11-laptop zou batterij-efficiënter moeten zijn dan een Windows 10-laptop.

Microsoft heeft Windows 11 ontworpen om minder stroom uit de batterij te halen. Prestatie-optimalisaties omvatten slaaptabs op Microsoft Edge die gemiddeld 37% minder CPUzouden moeten gebruiken dan een actief tabblad. Windows geeft ook prioriteit aan de actieve app op de voorgrond, waardoor deze een groter deel van het geheugen en de CPU-bronnen krijgt. Onder de motorkap oefenen apps en het besturingssysteem zelf een lichtere belasting uit op de schijf.

Windows 11 heeft specifieke hardwarevereisten die energiezuinigere Intel (8e generatie of later) en AMD (Ryzen 2000-serie of later) chips vereisen.

Steve Dispensa, VP Enterprise Management bij Microsoft, legt alle verbeteringen uit in de blogpost van Microsoft Mechanics en een video.

Hoe voorkom ik dat Windows 11 mijn batterij leegraakt?

De methoden om de batterij van uw laptop langer mee te laten gaan, zijn niet veranderd in Windows 11. De sleutel om te voorkomen dat Windows 11 uw batterij leegraakt, ligt nog steeds in het optimaliseren van de prestaties van uw laptop en uw gewoonten.

De optie Batterijbesparing onder Instellingen is een van de oorspronkelijke manieren om het leeglopen van de batterij te beheren.

Het batterijbesparingspercentage instellen

Gebruik de instelling Batterijbesparing om meer uit uw snel lege batterij te halen. Windows 11 schakelt automatisch de achtergrondsynchronisatie van e-mails en live-tegels uit wanneer de lading tot een bepaald niveau da alt. Het schakelt elke app uit die je niet gebruikt.

  1. Select Start > Instellingen > Systeem > Voeding en batterij.

    Image
    Image
  2. Ga naar Batterijbesparing. Selecteer een percentage voor het batterijniveau wanneer de batterijbesparing moet worden ingeschakeld in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  3. Selecteer Nu inschakelen om de instelling nu handmatig in te schakelen tot de volgende keer dat u uw pc op een stopcontact aansluit.

Tip:

U kunt de batterijbesparing ook snel openen door het Battery-pictogram in het systeemvak te selecteren.

Welke apps maken mijn batterij leeg in Windows 11?

In het scherm Stroom- en batterij-instellingen vind je de slechtste apps die de batterij leegmaken op je Windows-pc.

  1. Select Start > Instellingen > Systeem > Voeding en batterij.
  2. Selecteer Batterijgebruik. Gebruik de grafiek om de patronen van het batterijgebruik in de afgelopen 24 uur of de afgelopen 7 dagen en het scherm uit en scherm op tijd te zien.

    Image
    Image
  3. Controleer het Batterijverbruik per app. Deze lijst kan u vertellen welke app de meeste batterij verbruikt op de achtergrond of wanneer deze actief is. Sorteer de lijst op Algemeen gebruik, In gebruik, Achtergrond of gewoon alfabetisch op naam.

    Image
    Image

De achtergrondactiviteit van de apps beheren

Je kunt deze lijst gebruiken om de resource-hugging apps te lokaliseren en ze volledig te beëindigen, zodat ze niet op de achtergrond draaien.

  1. Selecteer de kebab-menuknop (drie verticale stippen) rechts van de actieve app. Kies Achtergrondactiviteit beheren. De achtergrondactiviteit van sommige apps kan vanaf hier niet worden beheerd.

    Image
    Image
  2. Selecteer het vervolgkeuzemenu onder Toestemming achtergrondapps. Kies Nooit om het af te sluiten of Geoptimaliseerd vermogen om de prestaties te beheren. U kunt ook naar beneden scrollen op het scherm en Beëindigen selecteren om de app en al zijn processen af te sluiten.

    Image
    Image

Tip:

Gebruik Taakbeheer om een hongerig proces of een programma dat niet correct afsluit, geforceerd af te sluiten.

Aanbevolen: