Zoeken op uw iPad naar apps, muziek of films

Inhoudsopgave:

Zoeken op uw iPad naar apps, muziek of films
Zoeken op uw iPad naar apps, muziek of films
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Spotlight Search, veeg omlaag op het Home-scherm, voer zoektermen in Search in of dicteer een zoekopdracht door op te tikken Microfoon.
  • Houd met Siri Home ingedrukt tot activering, en zeg dan. "Open [naam van app]."

Dit artikel legt uit hoe je op een iPad naar verschillende bestanden kunt zoeken. Instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 9 of hoger.

Spotlight-zoekopdracht gebruiken om apps te openen

Soms is het zoeken naar een app met iOS sneller dan proberen te onthouden in welke map of welk scherm je het hebt opgeslagen. Spotlight Search kan elke app opvragen die op je iPad is geïnstalleerd. Als je het programma niet hebt geïnstalleerd, stuurt het je naar de App Store om het te downloaden. Hier is hoe.

  1. Veeg omlaag vanaf elke plek op het startscherm.

    Veeg niet vanaf de bovenrand van het scherm, anders open je het Berichtencentrum of Controlecentrum.

    Image
    Image
  2. Spotlight Search bevat een zoekbalk en een toetsenbord. Het toont ook de laatste vijf apps die je hebt geopend.

    Image
    Image
  3. Typ een zoekterm. Terwijl je typt, verschijnen er suggesties.

    Image
    Image
  4. Als u een zoekopdracht wilt dicteren, tikt u op het pictogram Microphone in de zoekbalk.

    Image
    Image
  5. Tik op het pictogram van de app die je wilt openen.

Apps openen met Siri

Als je apps wilt openen met de digitale assistent van Apple, houd je de startknop ingedrukt totdat deze wordt geactiveerd en zeg je 'Open [naam van app]'. De iPad opent de app automatisch.

Siri kan geen apps openen die je hebt verwijderd om ruimte te besparen. Je moet die apps eerst opnieuw installeren.

Zoeken naar meer dan apps met Spotlight Search

De Spotlight-zoekfunctie doet meer dan apps starten. Het zoekt op uw iPad naar inhoud. U kunt zoeken naar de naam van een nummer, een album of een film die u hebt opgeslagen. Je zoekresultaten bevatten ook sms-berichten die je hebt verzonden en ontvangen, instellingen, bestanden, e-mails en andere apps.

Spotlight Search zoekt ook buiten uw iPad. Als u een app-naam typt die niet op uw iPad staat, zoekt deze in de App Store naar die app en geeft u een link om deze te downloaden. Als u bijvoorbeeld naar pizza zoekt, wordt in de Maps-app gezocht naar pizzeria's in de buurt. U kunt ook op internet zoeken zonder de Safari-browser te openen.

Je kunt ook een versie van Spotlight Search activeren door van links naar rechts te vegen op het startscherm. Deze versie heeft hetzelfde zoekveld bovenaan het scherm en bevat widgets die u kunt aanpassen om uw agenda snel te zien, het weer te bekijken, de schermtijd te controleren en meer.

Aanbevolen: