Repareer Windows 7 met behulp van de Opstarthersteltool

Inhoudsopgave:

Repareer Windows 7 met behulp van de Opstarthersteltool
Repareer Windows 7 met behulp van de Opstarthersteltool
Anonim

Wat te weten

  • Opstarten vanaf de Windows 7-dvd. Vul de Taal in om te installeren, Tijd- en valutanotatie, en Toetsenbord of invoermethode. Selecteer Volgende.
  • Selecteer Repareer uw computer. Kies in het scherm de Windows 7-installatie die u wilt repareren.
  • Kies Opstartherstel. Volg alle aanwijzingen en accepteer eventuele voorgestelde wijzigingen. Wacht. Kies Finish om Windows 7. opnieuw te starten

Dit artikel legt uit hoe u Windows 7 kunt repareren met behulp van de Opstarthersteltool na het opstarten vanaf de Windows 7-dvd. Als u geen fysieke dvd hebt, kunt u een Windows 7-systeemherstelschijf maken.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Hoe Windows 7 te repareren met behulp van de Opstarthersteltool

Het hulpprogramma Opstartherstel repareert Windows 7 door belangrijke besturingssysteembestanden te vervangen die mogelijk beschadigd zijn of ontbreken. Opstartherstel is een eenvoudig hulpmiddel voor diagnose en reparatie dat u kunt gebruiken wanneer Windows 7 niet goed opstart en u de Veilige modus niet kunt gebruiken.

Gebruik je geen Windows 7? Elk modern Windows-besturingssysteem heeft een vergelijkbaar herstelproces voor besturingssystemen.

Opstarten vanaf de Windows 7-dvd

Image
Image

Om het opstartherstelproces van Windows 7 te starten, moet u opstarten vanaf de Windows 7-dvd.

  1. Kijk naar een Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd… bericht vergelijkbaar met het bericht dat wordt weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding.
    1. Druk op een willekeurige toets om de computer te dwingen op te starten vanaf de Windows 7 dvd. Als u geen toets indrukt, zal uw pc proberen op te starten met het besturingssysteem dat momenteel op uw harde schijf is geïnstalleerd drijfveer. Als dit gebeurt, start u uw computer opnieuw op en probeert u opnieuw op te starten vanaf de Windows 7-dvd.

Als je wilt dat de opstartreparatie goed werkt, moet je alle flashdrives of andere USB-opslagapparaten, zoals externe harde schijven, van je computer verwijderen voordat je verder gaat. Vanwege de manier waarop sommige computers de opslagruimte op USB-aangesloten schijven rapporteren, kan de Windows 7 Startup Repair ten onrechte melden dat er geen problemen zijn gevonden, terwijl er in feite een probleem kan zijn.

Wacht op Windows 7 om bestanden te laden

Image
Image

Er is hier geen tussenkomst van de gebruiker vereist. Wacht gewoon tot het installatieproces van Windows 7 bestanden laadt ter voorbereiding op welke taak u ook wilt voltooien.

In ons geval is het een opstartreparatie, maar er zijn veel taken die kunnen worden voltooid met de Windows 7-dvd.

Er worden tijdens deze stap geen wijzigingen aan uw computer aangebracht. Windows 7 "laadt alleen tijdelijk bestanden".

Kies Windows 7 Setup-taal en andere instellingen

Image
Image

Kies de te installeren taal, tijd- en valuta-indeling en toetsenbord of invoermethode die u wilt gebruiken in Windows 7.

Kies Volgende.

Klik op 'Je computer repareren'

Image
Image

Klik op Repareer uw computer linksonder in het venster Windows installeren.

Hiermee beginnen de systeemherstelopties van Windows 7, die verschillende handige diagnostische en reparatiehulpmiddelen bevatten, waaronder Opstartherstel.

Selecteer nu niet installeren. Als u Windows 7 al hebt geïnstalleerd, wordt deze optie gebruikt om een schone installatie van Windows 7 of een parallelle installatie van Windows 7. uit te voeren

Wacht op systeemherstelopties om Windows 7 op uw computer te vinden

Image
Image

Systeemherstelopties, de set hulpprogramma's die Opstartherstel bevat, doorzoekt nu uw harde schijf(en) voor alle Windows 7-installaties.

Je hoeft hier niets anders te doen dan wachten. Deze Windows-installatiezoekopdracht duurt maximaal een paar minuten.

Kies uw Windows 7-installatie

Image
Image

Kies de Windows 7-installatie waarop u de opstartreparatie wilt uitvoeren.

Selecteer Volgende.

Maak je geen zorgen als de stationsletter in de kolom Locatie niet overeenkomt met de stationsletter waarvan je weet dat Windows 7 op je pc is geïnstalleerd. Stationsletters zijn enigszins dynamisch, vooral bij het gebruik van diagnostische tools zoals Systeemherstelopties.

Zoals u hierboven kunt zien, wordt deze installatie van Windows 7 bijvoorbeeld vermeld op station D: terwijl het feitelijk station C: is wanneer Windows 7 wordt uitgevoerd.

Kies de Startup Repair Recovery Tool

Image
Image

Klik op Startup Repair in de lijst met herstelprogramma's in Systeemherstelopties.

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende andere diagnostische en herstelhulpmiddelen beschikbaar in de Windows 7 Systeemherstelopties, waaronder Systeemherstel, Systeemkopieherstel, Windows Geheugendiagnose en Opdrachtprompt.

In deze handleiding repareren we echter alleen besturingssysteembestanden met behulp van het hulpprogramma Opstartherstel.

Wacht terwijl Startup Repair zoekt naar problemen met Windows 7-bestanden

Image
Image

Het hulpprogramma Opstartherstel zoekt nu naar problemen met bestanden die belangrijk zijn voor de goede werking van Windows 7.

Als de Windows 7-reparatietool een probleem vindt met een belangrijk besturingssysteembestand, kan de tool een oplossing voorstellen die u moet bevestigen, of het probleem kan automatisch worden opgelost.

Wat er ook gebeurt, volg indien nodig de aanwijzingen en accepteer alle wijzigingen die worden voorgesteld door Startup Repair.

Wacht terwijl Opstartherstel probeert om Windows 7-bestanden te herstellen

Image
Image

Startup Repair zal nu proberen de problemen die het heeft gevonden met Windows 7-bestanden te repareren. Tijdens deze stap is geen tussenkomst van de gebruiker vereist.

Uw computer kan tijdens dit reparatieproces wel of niet meerdere keren opnieuw opstarten. Start niet op vanaf de Windows 7-dvd bij een herstart. Als u dit doet, moet u de computer onmiddellijk opnieuw opstarten, zodat het opstartherstelproces normaal kan doorgaan.

Je zult deze stap niet zien als Startup Repair geen problemen heeft gevonden met Windows 7.

Kies 'Voltooien' om opnieuw op te starten naar Windows 7

Image
Image

Selecteer Finish zodra u het venster Herstart uw computer ziet om het reparatievenster te voltooien om uw pc opnieuw op te starten en Windows 7 normaal te starten.

Opstartherstel heeft het probleem niet verholpen?

Het is mogelijk dat Startup Repair het probleem dat je had niet heeft opgelost. Als het hulpprogramma Opstartherstel dit zelf bepa alt, wordt het mogelijk automatisch opnieuw uitgevoerd nadat uw computer opnieuw is opgestart. Als het niet automatisch wordt uitgevoerd, maar u nog steeds problemen ondervindt met Windows 7, herha alt u deze stappen om Opstartherstel handmatig opnieuw uit te voeren.

Lees ook de Belangrijke opmerking bij Stap 1.

Als het duidelijk wordt dat Opstartherstel je Windows 7-probleem niet gaat oplossen, heb je enkele extra herstelopties, waaronder een systeemherstel of een systeemkopieherstel, ervan uitgaande dat je eerder een back-up van je hele computer hebt gemaakt.

U kunt ook een parallelle installatie van Windows 7 proberen of een schone installatie van Windows 7.

Als je echter een opstartreparatie van Windows 7 hebt geprobeerd als onderdeel van een andere handleiding voor het oplossen van problemen, kun je waarschijnlijk het beste doorgaan met het specifieke advies dat die gids geeft als je volgende stap.

Aanbevolen: