Chill Out met snel opladen om de levensduur van de batterij van uw EV te verlengen

Inhoudsopgave:

Chill Out met snel opladen om de levensduur van de batterij van uw EV te verlengen
Chill Out met snel opladen om de levensduur van de batterij van uw EV te verlengen
Anonim

Het EV-leven is niet zonder aanpassingen. Sommige, zoals nooit naar het tankstation hoeven omdat je thuis kunt opladen, zijn geweldig. Anderen, zoals het plannen van een roadtrip alsof je halverwege de 19e eeuw van Kansas City naar San Francisco reist, zijn lastig. Je weet het misschien niet, maar een EV is als de smartphone in je zak. Uiteindelijk zal de batterij van beide een deel van zijn capaciteit verliezen.

De batterij in een EV is misschien groter, maar is in wezen hetzelfde als die in je smartphone, laptop en andere elektronische apparaten. Hoewel uw smartphone in de loop van een paar jaar minder uren per dag levert, kan een licht ongemak zijn, een voertuig dat gedurende dezelfde tijd bereik verliest, is een veel grotere hoofdpijn. Maar er is een manier om ervoor te zorgen dat het batterijpakket van een EV met een bereik van 250 mijl in de showroom nog jarenlang die afstand kan afleggen.

Image
Image

Vertragen

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van moderne EV's is hoe snel ze opladen. Met laadsnelheden boven de 150 kW zitten eigenaren van elektrische voertuigen niet langer urenlang vast aan laadpalen tijdens een roadtrip. Het brengt EV's tijdens pitstops dichter bij pariteit met auto's op gas. Maar dat snel opladen heeft een prijs.

Hoe sneller een batterij wordt opgeladen, hoe sneller deze begint te verslechteren. Als een EV-eigenaar zijn auto alleen oplaadt bij DC-snellaadstations van Tesla Superchargers, zal het lange-termijnbereik van het voertuig veel sneller afnemen dan wanneer dat voertuig langzamer zou worden opgeladen.

Als u 's nachts thuis kunt opladen, moet u daar het meeste opladen. Langzaam opladen is veel beter voor de batterij en is doorgaans goedkoper dan opladen bij een commercieel station. Het kan zelfs goedkoper zijn als het voertuig is ingesteld om alleen 's avonds laat op te laden wanneer de elektriciteitstarieven lager zijn.

Image
Image

Snel opladen zou eigenlijk alleen moeten zijn voor lange reizen of dagen waarop u buiten de limieten van uw voertuig rijdt terwijl u klusjes doet. Buiten dat, laad thuis op.

Minder is meer

Wanneer u uw auto, SUV, vrachtwagen of motor bijtankt, vult u deze waarschijnlijk helemaal, zodat u niet eerder dan nodig naar het tankstation hoeft terug te gaan. Je kunt hetzelfde doen met je EV, maar net als snel opladen, zal het je op de lange termijn pijn doen als je het de hele tijd doet.

Er is een reden waarom je EV-dealer je vertelt om de batterij regelmatig op te laden tot ongeveer 80 procent. Zelfs als de mensen waarmee u in contact komt tijdens de transactie niets zeggen, hebben de voertuigen zelf meestal een soort waarschuwing over de levensduur van de batterij en de laadstatus. De meeste voertuigen laden het voertuig standaard op tot slechts 80 of 90 procent.

“De hele tijd opladen tot 100 procent is niet alleen slecht voor de batterij, maar het verspilt ook veel tijd.”

De hele tijd opladen tot 100 procent is niet alleen slecht voor de batterij, maar het verspilt ook veel tijd. Naarmate de laadtoestand van een batterij toeneemt, neemt de hoeveelheid energie die deze kan accepteren af. Als uw EV bijvoorbeeld een laadsnelheid van 150 kW kan accepteren, meestal rond de 80 procent laadtoestand, da alt de snelheid snel. Het heeft te maken met de fysica van de batterijchemie, maar de beste analogie die ik heb gehoord, is me voor te stellen dat er een theater met 100 zitplaatsen is. Als er 100 mensen binnenlopen om de zaal te vullen, zijn de stoelen aanvankelijk snel gevuld. Er zijn veel mogelijkheden om te zitten. Die laatste 20 mensen zullen op die laatste paar stoelen moeten jagen en zich dan een weg moeten banen langs mensen die al zitten.

Als je op het punt staat een lange reis te maken, is het natuurlijk het beste om de EV de avond ervoor tot 100 procent op te laden. Als u onderweg bent, kan het ook zinvol zijn om opnieuw tot 100 procent op te laden, ook al zal die laatste 20 procent meer tijd kosten om te tanken. Als u af en toe tot 100 procent oplaadt, is dat prima. Maar als je het de hele tijd doet, gaat de batterij sneller achteruit en uiteindelijk verlies je veel sneller bereik.

Een beetje extra voor later

Image
Image

Een manier om de uiteindelijke degradatie van een batterijpakket tegen te gaan, is door een deel van het pakket opzij te leggen om de dode delen in de toekomst te vervangen. Als je een recensie of de specificaties van een EV hebt gezien over brutocapaciteit en bruikbare capaciteit, dan is dit wat er gebeurt.

Autofabrikanten weten dat zelfs als je een batterij perfect behandelt door hem alleen 's nachts langzaam thuis op te laden en hem nooit boven 80 procent op te laden, hij op een bepaald moment in de toekomst toch een deel van zijn bereik zal verliezen. Dat is de aard van batterijen. Uiteindelijk zullen ze een deel van hun capaciteit verliezen.

Om ervoor te zorgen dat een elektrische auto met een actieradius van 250 mijl in de showroom in de toekomst nog 250 mijl aan actieradius heeft, hebben sommige autofabrikanten capaciteit gereserveerd. Een voertuig kan bijvoorbeeld een capaciteitspakket van 80 kWh hebben, maar het voertuig heeft dagelijks slechts toegang tot 75 kWh. Die extra 5 kWh is er om cellen te vervangen die na verloop van tijd verslijten. Het is net een batterijspaarrekening.

Als je op zoek bent naar een elektrische auto en je je zorgen maakt over het verlies van bereik gedurende de levensduur van je EV, neem dan contact op met de autofabrikant om te zien of ze wat capaciteit in reserve hebben. De meeste autofabrikanten zoals Volkswagen, Volvo en anderen doen dit al, maar het kan nooit kwaad om wat onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat uw volgende EV klaar is voor de toekomst.

En serieus, laad 's nachts thuis op. Het is goedkoper, gemakkelijker en de batterij van uw voertuig gaat langer mee.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: