Caps Lock in-/uitschakelen op Chromebook

Inhoudsopgave:

Caps Lock in-/uitschakelen op Chromebook
Caps Lock in-/uitschakelen op Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Alt+Zoeken om Caps Lock in te schakelen. Druk er nogmaals op om Caps Lock uit te schakelen.
  • Of druk op Shift of muis over de tijd in de menubalk en selecteer Caps Lock is ingeschakeld.
  • Om de snelkoppeling te bewerken, selecteer Settings icon > Device > Toetsenbord > breng wijzigingen aan indien nodig.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Caps Lock in- en uitschakelt op een Chromebook, aangezien deze geen Caps Lock-toets heeft.

Caps Lock in- of uitschakelen op een Chromebook

Als je overstapt van pc of Mac naar een Chromebook, zul je merken dat de Caps Lock-toets is vervangen door een zoektoets, te herkennen aan een vergrootglaspictogram.

Image
Image

Je moet de verleiding weerstaan om de zoektoets ingedrukt te houden als je caps lock wilt inschakelen. Druk in plaats daarvan op Alt+ Zoeken en je ziet een melding dat Caps Lock is ingeschakeld. Druk nogmaals op Alt+ Search om caps lock uit te schakelen.

Alternatieve manieren om Caps Lock op Chromebook in te schakelen

U kunt caps lock ook uitschakelen via de menubalk of door op Shift te drukken, of u kunt met de muis over de tijd aan de rechterkant van de menubalk gaan en op de Caps Lock is ingeschakeld melding om het uit te schakelen.

Image
Image

Als je caps lock per ongeluk hebt ingeschakeld, klik dan op de meldingspop-up wanneer deze voor het eerst verschijnt om deze uit te schakelen; anders moet je een van de bovengenoemde methoden proberen om het uit te schakelen.

Verander de toetsenbordinstelling voor Caps Lock

Je kunt ook de sneltoetsen voor caps lock of andere Chromebook-functies wijzigen via de opties voor Toetsenbordinstellingen.

  1. Klik op de tijd aan de rechterkant van de menubalk (of druk op Alt+ Shift+ s), en selecteer het Settings icoon in het menu dat verschijnt.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apparaat.

    Image
    Image
  3. Klik Toetsenbord.

    Image
    Image
  4. Wijzig uw sneltoetsen waar nodig. U kunt bijvoorbeeld op Zoeken klikken en vervolgens de optie kiezen om de zoeksleutel te gebruiken als een Caps Lock-toets, als dat uw voorkeur heeft.

    Image
    Image

Waarom er geen Caps Lock op Chromebook is

Chromebook is ontworpen voor mensen die internet gebruiken, en schrijven in hoofdletters is het equivalent van online schreeuwen. Wat nog belangrijker is, de meeste mensen gebruiken het niet voor meer dan een paar woorden tegelijk, dus het was geen essentiële functie voor Google om op te nemen. Bovendien wilden Google en andere fabrikanten een compact ontwerp voor de Chromebooks maken, dus moesten er extra toetsen worden gebruikt om het toetsenbord kleiner te maken om te passen bij de gewenste vormfactor van de laptop.

Hoewel de Caps Lock-toets misschien verdwenen is, is de functionaliteit er nog steeds. Het is gewoon verborgen in Chrome OS.

Aanbevolen: