Hoe de liniaal in Word te tonen

Inhoudsopgave:

Hoe de liniaal in Word te tonen
Hoe de liniaal in Word te tonen
Anonim

Wat te weten

  • In Print Layout: Selecteer op het View tabblad Print Layout. Kies het Liniaal selectievakje om de linialen weer te geven.
  • In conceptlay-out: Selecteer op het tabblad View Concept. Kies het Liniaal selectievakje om de linialen weer te geven.
  • Als de linialen zijn ingeschakeld in de afdruk- of conceptlay-out, kunt u de marges en tabbladen wijzigen.

Dit artikel legt uit hoe u de liniaal in Microsoft Word kunt weergeven en hoe u de liniaal gebruikt om marges te wijzigen en tabbladen te maken.

Hoe de liniaal in Word te tonen

Word heeft een liniaalfunctie waarmee je redelijk nauwkeurig opmaakwerk kunt doen binnen een Word-document. Als u een tabblad wilt instellen, of wilt zien hoe groot uw tekstvak of kop zal zijn wanneer u een document afdrukt, kunt u de liniaal gebruiken om te meten waar op de pagina u die elementen wilt laten vallen en zien hoe groot ze zullen zijn wanneer afgedrukt.

Als je de liniaal niet ziet terwijl je aan een document werkt, is deze waarschijnlijk uitgeschakeld. Zo toont u de liniaal in Word.

  1. Als je een liniaal wilt die zowel horizontaal als verticaal verschijnt, zorg er dan eerst voor dat je in de weergave Afdruklay-out werkt. Selecteer met uw document geopend Print Layout op de View tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Ruler selectievakje. In het lint bevindt het zich bovenaan de kolom die ook rasterlijnen en navigatiepijn bevat.

    Image
    Image
  3. De liniaal verschijnt boven uw document en ook verticaal aan de linkerkant in de afdruklay-out.

    Image
    Image
  4. Als de regel is ingeschakeld, kunt u tabs en marges gebruiken, de grootte en plaatsing van tekstvakken meten en meer in de weergave Afdruklay-out.
  5. Als u de liniaal wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje Ruler uit.

Hoe de Microsoft-liniaal in de conceptlay-out in Word weer te geven

Als u liever in de lay-out Concept werkt dan in de lay-out Afdrukken, werkt de liniaal in die weergave op dezelfde manier. Hoewel de liniaal niet langs de verticale marge van uw document wordt weergegeven in de conceptlay-out, wordt deze wel bovenaan weergegeven. Het werkt ongeveer hetzelfde als in de afdruklay-out.

  1. Zorg er eerst voor dat uw document geopend is en dat u ernaar kijkt in de conceptweergave. Om dit te doen, selecteert u Concept op de View tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Ruler selectievakje op het lint. Het staat in dezelfde kolom op het lint als rasterlijnen en navigatiedeelvenster.

    Image
    Image

Bottom Line

Als de liniaal is ingeschakeld in de afdruklay-out of in de conceptlay-out, kunt u deze gebruiken om de marges en tabs te wijzigen, of om de grootte en plaatsing van grafische of tekstelementen te zien.

De liniaal gebruiken om de marges te wijzigen

  1. Beweeg de muis over de dubbele tab in de linkermarge. Uw muis verandert in een dubbele pijl en "Linkermarge" wordt weergegeven als zweeftekst. Het deel van het document buiten de marge - het linkerdeel - is grijs gearceerd.
  2. Selecteer en sleep het linkermarge pictogram om uw linkermarge te vergroten.

    Image
    Image
  3. Aan de rechterkant van de liniaal bevindt zich de rechtermarge. Beweeg uw muis erover totdat uw muis verandert in een tweerichtingspijl met "Rechtsmarge" eroverheen.
  4. Selecteer en sleep het rechtermarge pictogram om te zien hoe het uw rechtermarge verandert.

    Image
    Image

Een tabblad maken met de liniaal

  1. Plaats uw cursor op de regel waar u de tab wilt plaatsen.
  2. Selecteer de liniaal op de plek waar u het tabblad wilt hebben. Hierdoor wordt een klein hoekvormig pictogram gemaakt dat uw tabblad vertegenwoordigt.

    Image
    Image
  3. Druk op de Tab toets om een tab in uw document te plaatsen en sleep dan mee naar de liniaal om de plaatsing van de tab te veranderen.

Aanbevolen: