Steam vestigde een nieuw record voor gebruikers tijdens Thanksgiving-weekend

Steam vestigde een nieuw record voor gebruikers tijdens Thanksgiving-weekend
Steam vestigde een nieuw record voor gebruikers tijdens Thanksgiving-weekend
Anonim

Steam vestigde een nieuw record van de meeste gelijktijdige gebruikers tijdens het vakantieweekend, en het zal waarschijnlijk weer gebeuren in de niet al te verre toekomst.

Volgens de cijfers op SteamDB heeft Steam het afgelopen Thanksgiving-weekend een nieuw gelijktijdig gebruikersrecord voor zichzelf neergezet, met een maximum van 27, 384, 959. Op 28 november was er een stijging van bijna 500K ten opzichte van het vorige record van april (26, 922, 926). Hoewel het aantal Steam-gebruikers dat games speelde op dat moment 7, 827, 251 was, wat betekent dat bijna 20 miljoen mensen de app gebruikten maar geen game speelden.

Image
Image

Het is logisch gezien de Steam Autumn Sale die op de 24e begon en nog een paar dagen duurt. Met al die Steam-verkoopprijzen is het logisch dat mensen inloggen om te profiteren, zelfs als ze niet meteen hun nieuwe aankopen kunnen spelen.

Hoewel het niet puur vanwege deze grote verkoop was, hebben de games ook bijgedragen aan het nieuwe record van zondag. Vooral de onlangs uitgebrachte Halo Infinite voegde op zichzelf iets meer dan 140.000 gebruikers toe. Andere populaire titels zoals DayZ en Destiny 2 brachten ook meer dan 40K-gebruikers per stuk.

Image
Image

Het record zal waarschijnlijk niet lang standhouden. De cijfers van Steam stijgen al jaren gestaag zonder tekenen van vertraging, en de grote eindejaarsverkoop zou het verkeer op Thanksgiving Day kunnen overtreffen. We zullen moeten afwachten.

Aanbevolen: