Hoe u uw iPhone- of iPad-camera kunt verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone- of iPad-camera kunt verbeteren
Hoe u uw iPhone- of iPad-camera kunt verbeteren
Anonim

De iPad-camera wordt met elk nieuw model beter. Toch is het geen complete camera die elke opname kan maken. Hoewel het enorme scherm van het apparaat het gemakkelijker kan maken om een fantastische foto te maken, blijft de camera achter bij die van de iPhone. Om te profiteren van uw mobiele apparaat zonder concessies te doen aan de kwaliteit, verbetert u uw camera en de foto's die u maakt met deze suggesties.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS 12, iOS 11, iPadOS 14 en iPadOS 13.

Verbeter je foto's via instellingen

Sommige nieuwere iPads bevatten een Auto HDR- of Smart HDR-instelling die je selecteert om automatisch elke foto te maken met deze functie. Deze instelling vertelt de iPhone of iPad om meerdere foto's te maken en deze samen te voegen om een foto met een hoog dynamisch bereik (HDR) te maken. Schakel Auto HDR of Smart HDR (afhankelijk van uw iOS-versie) in of uit in Instellingen > Camera

Image
Image

In oudere iPads is er geen automatische instelling voor HDR. In plaats daarvan zet je HDR handmatig aan in de Camera-app wanneer je deze wilt gebruiken.

  1. Open de Camera app.

    Image
    Image
  2. Tik op HDR.

    Image
    Image
  3. Als HDR is ingeschakeld, verschijnt HDR bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  4. HDR wordt automatisch uitgevoerd wanneer u een foto maakt, zolang HDR bovenaan het scherm wordt weergegeven. Gebruik je camera zoals gewoonlijk.

Foto's bewerken met de camera-app

De Camera-app heeft ingebouwde filters die het beste uit een afbeelding kunnen halen. Nadat u een foto hebt gemaakt, verschijnt een kleine miniatuur van de afbeelding rechts of onder de grote ronde drukknop, afhankelijk van of de iPad in liggende of staande modus staat. Tik op deze miniatuur om de foto op volledig scherm te bekijken en tik vervolgens op de knop Bewerken in de rechterbovenhoek.

Image
Image

Gebruik de bewerkingstools om wijzigingen aan te brengen en een foto te verbeteren. Afhankelijk van uw iPad-model verschijnen deze tools allemaal aan de rechterkant van de afbeelding of zijn ze gesplitst om aan beide zijden van de afbeelding te verschijnen.

  • De Toverstaf analyseert een foto en past de belichting en het kleurcontrast aan.
  • De Crop tool verwijdert ongewenste delen van een foto en kan worden gebruikt om de afbeelding te roteren.
  • De Filters tools passen filters toe op een foto die de helderheid, verzadiging en kleurcontrast veranderen, wat een dramatisch effect op je foto kan hebben. U kunt filters van derden toevoegen via de App Store.
  • De Dial tool geeft je handmatige controle over verlichting en kleur.

Als u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, tikt u op Gereed om de afbeelding op te slaan.

Gebruik Live Photos om je fotografie te verbeteren

Live Foto's zijn kleine videoclips die de telefoon vastlegt wanneer u een foto maakt op een nieuwere iPhone of iPad. Naast het maken van bewegende beelden, kun je een hoofdfoto uit de video kiezen om gebreken zoals een ongemakkelijke gezichtsuitdrukking, een oogwenk of een zojuist gemiste opname op te lossen.

De Live Photos-functie is beschikbaar op iPhones 6S en nieuwer en 9,7-inch iPad Pro's en nieuwer, met iOS 9 of nieuwer.

Zo kies je een nieuwe afbeelding uit een Live Photo:

  1. Maak een Live Photo of selecteer er een in de Foto's-app en tik vervolgens op Bewerken in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Bij het bewerken van een Live Photo toont de onderkant van het scherm elk frame dat de camera heeft vastgelegd. Tik op afzonderlijke dia's om een voorbeeld van de afbeelding te bekijken.

    Image
    Image
  3. Tik op Maak belangrijke foto om een kader te kiezen.

    Image
    Image
  4. Tik op Klaar om je keuze te bevestigen.

Koop een externe lens

Een externe lens kan meer doen dan alleen de camera-instellingen aanpassen. Het kan de vergroting vergroten en speciale opnamen maken, zoals groothoek. Een lens verhoogt ook de functionaliteit op een ouder apparaat door de camera te verbeteren zonder de extra kosten van een nieuwe smartphone of tablet.

Een goede bron voor camerarandapparatuur voor iPad en iPhone is iOgrapher. Dit bedrijf maakt lenzen die werken met een speciaal ontworpen hoes die verschillende verwisselbare lenzen ondersteunt om de perfecte opname te maken. U kunt dezelfde lenzen gebruiken voor zowel iPad als iPhone, zolang beide apparaten een iOgrapher-hoes hebben.

Een andere goede bron voor iPad-cameralens en accessoires is B&H Foto & Electronics, en een Amazon-zoekopdracht levert ook verschillende compatibele lenzen op.

Aanbevolen: