Een netwerk vergeten in Windows 11

Inhoudsopgave:

Een netwerk vergeten in Windows 11
Een netwerk vergeten in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Klik op het netwerkpictogram op de taakbalk > netwerkknop in het snelle instellingenmenu > klik met de rechtermuisknop op een netwerk > Vergeet.
  • Klik met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram op de taakbalk, selecteer Netwerk- en internetinstellingen > Wi-Fi > Beheer bekende netwerken > Vergeet.
  • Om alle netwerken te vergeten: Open de opdrachtprompt en typ netsh wlan delete profile name=i=

Dit artikel legt uit hoe je een netwerk kunt vergeten in Windows 11. Als je netwerkverbindingsproblemen hebt, kunnen er wifi-netwerkconflicten zijn. Als u uw apparaat dwingt om oude netwerkverbindingen te vergeten en ze uit de Windows-lijst met verbindingen te verwijderen, kan dat uw probleem oplossen en kunt u weer online gaan.

Hoe vergeet ik een netwerk volledig in Windows 11?

Wanneer u verbinding maakt met een netwerk in Windows 11, onthoudt het dit voor de toekomst. Dat kan leiden tot problemen (hoewel zelden) en conflicten die uw vermogen om verbinding te maken met internet verstoren. Als een verbinding verkeerd is geconfigureerd, kan de informatie die Windows 11 onthoudt over de verbinding ook problemen veroorzaken.

U kunt Windows 11 een netwerk volledig laten vergeten om die problemen op te lossen. Windows 11 behandelt het zojuist vergeten netwerk dan als een gloednieuwe verbinding. Het zal niet automatisch proberen verbinding te maken, en als je ervoor kiest om mee te doen, zal het het als een nieuw netwerk behandelen.

Hier leest u hoe u een netwerk volledig kunt vergeten in Windows 11:

  1. Klik op het netwerk pictogram in het actiecentrum op de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Klik op de netwerkstatus knop (linksboven).

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op het netwerk dat u wilt vergeten.

    Image
    Image
  4. Klik op Vergeet.

    Image
    Image

    Als je het netwerk selecteert waarmee je momenteel bent verbonden, zal je computer onmiddellijk de verbinding met het netwerk verbreken.

  5. Windows 11 zal dat netwerk uit de lijst met verbindingen verwijderen.

Hoe dwing ik een netwerk om te vergeten?

De lijst met netwerken in het Wi-Fi-menu van het actiecentrum bevat alleen netwerken die momenteel binnen bereik zijn, dus je kunt een netwerk dat buiten bereik is niet vergeten. Als u een netwerk wilt laten vergeten en het staat niet in de lijst, kunt u dit doen via de instellingen-app van Windows 11.

Hier leest u hoe u Windows 11 kunt dwingen een netwerk te vergeten via Instellingen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het netwerk pictogram in het actiecentrum op de taakbalk en selecteer Netwerk- en internetinstellingen.

    Image
    Image
  2. Klik op Wi-Fi.

    Image
    Image
  3. Klik op Beheer bekende netwerken.

    Image
    Image
  4. Zoek het netwerk dat u wilt verwijderen en klik op Vergeet.

    Image
    Image

Hoe verwijder je alle netwerken in Windows 11

Als je alles wilt verwijderen en opnieuw wilt beginnen, kun je dat doen door de procedure uit de vorige sectie te gebruiken en op elk netwerk te klikken. Dat kan tijdrovend zijn als Windows 11 veel opgeslagen netwerken heeft, maar er is een snellere optie die de opdrachtprompt gebruikt. Met deze methode kunt u Windows 11 elk opgeslagen netwerk in één keer laten vergeten.

Zo verwijder je alle opgeslagen netwerken in Windows 11:

  1. Open de opdrachtprompt.

    Image
    Image
  2. Type netsh wlan profielnaam verwijderen=i=

    Image
    Image
  3. Druk op Enter en alle bekende netwerken worden gewist. De verwijderde netwerken worden weergegeven in het opdrachtpromptvenster.

    Image
    Image

Waarom netwerken wissen op Windows 11?

Als je geen problemen ondervindt, is het volledig optioneel om je opgeslagen netwerken op te ruimen. Windows 11 bewaart automatisch de informatie over netwerken die het heeft gezien, waardoor het in de toekomst gemakkelijker wordt om verbinding te maken met netwerken. De lijst kan echter te lang worden als uw computer in de buurt is geweest en met veel verschillende netwerken is verbonden. Corrupte of onjuiste netwerkinformatie kan ook verbindingsproblemen veroorzaken.

De belangrijkste reden waarom mensen netwerken wissen op Windows 11 is om netwerkproblemen op Windows 11 op te lossen. Het kan zijn dat uw computer herhaaldelijk verbinding maakt met het verkeerde Wi-Fi-netwerk of dat u geen verbinding kunt maken met het gewenste netwerk. Je kunt vaak verbindingsproblemen oplossen als je Windows 11 hebt, de netwerken vergeten die je niet wilt gebruiken, of een netwerk vergeten waar je lid van wilt worden.

Mensen hebben soms dat Windows 11 netwerkverbindingen vergeet omdat ze niet willen dat het apparaat verbinding maakt met internet. Een ouder kan bijvoorbeeld een laptop aan hun kind willen lenen voor huiswerk, maar voorkomen dat ze verbinding maken met internet om afleiding te voorkomen. Een eenvoudige oplossing is om Windows 11 de netwerkverbinding te laten vergeten, zodat de gebruiker het wifi-wachtwoord opnieuw moet invoeren om een internetverbinding tot stand te brengen.

FAQ

    Hoe wijzig ik het draadloze netwerk op Windows 11?

    Maak verbinding met een draadloos netwerk op Windows 11 vanuit het Action Center > Beheer Wi-Fi-verbindingen > netwerknaam >Connect U kunt ook overschakelen naar een ander netwerk via Settings > Network & Internet > Wi- Fi > Beschikbare netwerken tonen Om verbinding te maken vanaf het Configuratiescherm, selecteer Netwerk en internet > Verbinden met een netwerk > netwerknaam > Verbinden

    Hoe vergeet ik een netwerk op Windows 10?

    U kunt een netwerk op Windows 10 vergeten door naar Netwerk- en internetinstellingen te gaan. Gebruik de taakbalk of het controlecentrum om naar deze instellingen te gaan. Of klik op Start > Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi > Bekende netwerken beheren > selecteer het netwerk > Vergeet

Aanbevolen: