Helaas bepa alt de levensduur van de batterij wanneer het tijd is voor onze gadgets om te sterven

Inhoudsopgave:

Helaas bepa alt de levensduur van de batterij wanneer het tijd is voor onze gadgets om te sterven
Helaas bepa alt de levensduur van de batterij wanneer het tijd is voor onze gadgets om te sterven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De meeste gadgets gaan niet dood omdat ze kapot gaan, maar omdat de batterijen leeg raken.
  • Batterijen gaan meestal maar een paar jaar mee.
  • Wetgeving zou bedrijven kunnen dwingen om de levensduur van de batterij op het verkooppunt bekend te maken.

Image
Image

Stel je voor dat je, in plaats van je AirPods na een paar jaar weg te gooien, de batterijen zou kunnen vervangen en ze veel, veel langer zou kunnen blijven gebruiken.

Bijna al onze gadgets werken op batterijen. We houden van het gemak dat we geen dingen hoeven aan te sluiten of op het punt staan ze overal te gebruiken. Koptelefoons, luidsprekers, smartphones, zelfs drummachines en synthesizers, ze zijn allemaal los van de muur. Maar dit gemak is vaak de reden waarom onze gadgets al na een paar jaar doodgaan. Zou de wet niet moeten ingrijpen en dit veranderen?

"Als het op batterijen aankomt, zijn de meeste gebruikers van gadgets niet op zoek naar een oplossing voor de lange termijn. Ze willen iets dat gemakkelijk te gebruiken is en niet al te veel onderhoud vereist", Oberon Copeland, technisch schrijver, eigenaar, en CEO van de Very Informed-website, vertelde Lifewire via e-mail. "Dit is een van de redenen waarom veel gadgets worden geleverd met verzegelde, niet-vervangbare batterijen."

Alle batterijen gaan dood

De oplaadbare lithium-ionbatterijen die overal in worden gebruikt, van draadloze oordopjes tot laptops, hebben een lange levensduur. Elke keer dat u een batterij gebruikt en oplaadt, neemt de capaciteit iets af. Afhankelijk van uw gebruik kan dit de levensduur van de batterij tot enkele jaren verkorten. Voor kleine items zoals AirPods en vooral smartwatches die elke dag een volledige afvoer-/oplaadcyclus kunnen zien, kan de totale levensduur erg kort zijn.

En zodra de batterijen in je AirPods zo zwak zijn dat ze je niet door een woon-werkverkeer kunnen helpen, heb je maar één echte optie: ze vervangen.

Wat betreft materialen is dit natuurlijk zonde, maar AirPods zijn zo klein in vergelijking met al het andere dat we in de prullenbak gooien dat dit niet echt het grootste probleem is. Doorgaans zijn productie en verzending verantwoordelijk voor het grootste deel van de levenslange koolstofemissies van een gadget.

En natuurlijk het feit dat je om de paar jaar nog eens $ 179- $ 249 moet uitgeven voor een nieuw paar AirPods.

Geplande veroudering

The Washington Post's Geoffrey A. Fowler en Linda Chong berekenden de "verborgen overlijdensdata" van 14 elektronische producten, van Fitbits tot MacBooks tot VR-headsets tot, ja, AirPods, en concludeerden dat de meeste van hen "ontworpen zijn om sterven" met de rest ontworpen om te worden gerepareerd.

Image
Image

En dat laatste punt is een belangrijk punt. Zelfs wanneer een laptop of telefoon is ontworpen om de batterij te laten vervangen, wordt dit beschouwd als een reparatie die moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde technicus en niet als een eenvoudige vervanging door de gebruiker. Je kunt het natuurlijk zelf proberen, en als je de uitstekende reparatiehandleidingen, vervangende onderdelen en gereedschappen van iFixit gebruikt, zul je vrijwel zeker slagen.

Batterijen worden vaak gevormd om in de kleine ruimtes in een apparaat te passen en op hun plaats te worden gelijmd. Als u een door de gebruiker verwisselbare batterij wilt toevoegen, moet deze zich in één blok bevinden en is er ruimte nodig voor de aansluitingen, het luik, enzovoort. Dit kan leiden tot grotere apparaten met een kortere batterijduur.

Gedwongen openbaarmaking

In Frankrijk vereist de Franse Repareerbaarheidsindex voor sommige categorieën elektronische apparaten dat ze een repareerbaarheidsscore weergeven. Het Europees Parlement werkt ook aan een EU-brede versie.

In het ideale geval zou deze index een schatting bevatten van de batterijduur van elk product. Als je op het punt stond $ 250 te laten vallen voor een paar draadloze oordopjes, en daar naast de koopknop, zag je dat ze maar een paar jaar meegaan, dan zou je misschien twee keer nadenken om ze aan je winkelwagentje toe te voegen.

Als het om batterijen gaat, zijn de meeste gebruikers van gadgets niet op zoek naar een oplossing voor de lange termijn.

"Na drie jaar gebruik begint mijn tweede generatie model vaker te worden opgeladen. Het is tijd om het te vervangen. Maar hoewel ik het leuk vind om het in mijn leven te hebben, worstel ik met de implicaties van om de paar jaar door producten gaan die honderden dollars waard zijn ", schrijft Nick Heer op zijn Pixel Envy-blog.

Het is zelfs mogelijk om de batterijen in AirPods te vervangen. Als u uw dode eenheden naar PodSwap stuurt, stuurt het bedrijf u een gereviseerd paar in ruil voor $ 50 per paar. Vervolgens gebruiken ze hun technische magie om de batterijen in uw oude eenheden te vervangen en op te ruimen, klaar om naar de volgende klant te sturen.

Als een extern bedrijf dit kan, dan zou Apple dat zeker kunnen. En als bedrijven worden gedwongen om de ontworpen "overlijdensdatum" van gadgets op het verkooppunt bekend te maken, dan zullen ze misschien gemotiveerd zijn om er iets aan te doen.

Aanbevolen: