Apple onthult M1-aangedreven iPad Air met 5G

Apple onthult M1-aangedreven iPad Air met 5G
Apple onthult M1-aangedreven iPad Air met 5G
Anonim

Na alle anticipatie stelde het Apple Event van vandaag niet teleur.

Het bedrijf heeft zojuist een opfrisbeurt onthuld van hun ongelooflijk populaire iPad Air-lijn van consumentgerichte tablets, zoals aangekondigd door CEO Tim Cook en gedetailleerd via een officieel persbericht.

Image
Image

Deze iPad Air van de vijfde generatie komt 18 maanden na de laatste vernieuwing en wordt geleverd met veel specificaties. Ten eerste wordt de nieuwe Air aangedreven door de krachtige M1-chip van Apple, dezelfde chip die de nieuwste iPad Pro- en Macbook Pro-modellen aandrijft.

Alles bij elkaar belooft de 8-core CPU van de tablet tot 60 procent snellere prestaties, waarbij de bijgewerkte 8-core GPU twee keer zo snelle grafische prestaties belooft in vergelijking met de vorige iteratie.

Mobiele modellen zijn ook uitgerust met 5G-connectiviteit voor snellere internettoegang onderweg. Alle modellen hebben een USB-C-poort en een nieuwe ultrabrede camera aan de voorkant waarmee de tablet toegang heeft tot Apple's eigen Center Stage-camerafunctie.

Aan de buitenkant is er niet veel veranderd, met de nieuwe Air met hetzelfde edge-to-edge scherm en TouchID-aan/uit-knop als de vierde generatie tablet. Apple heeft echter opgemerkt dat onderdelen van het apparaat zijn vervaardigd met gerecyclede onderdelen en materialen, waaronder aluminium in de behuizing en blik in de behuizing.

Image
Image

De nieuwe iPad Air is verkrijgbaar in een reeks kleuren, waaronder het iconische Space Grey, Starlight, roze, paars en een nieuw blauw. Zoals verwacht kunnen deze apparaten worden geïntegreerd met populaire accessoires, zoals de Apple Pencil van de tweede generatie.

De vernieuwde iPad Air is beschikbaar voor pre-orders op vrijdag, vanaf $ 599, met werkelijke beschikbaarheid op 18 maart.

Aanbevolen: