De 10 beste fotoprinters, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 10 beste fotoprinters, getest door Lifewire
De 10 beste fotoprinters, getest door Lifewire
Anonim

Het is nog niet zo lang geleden dat afgedrukte foto's de primaire vorm van fotoweergave en -opslag waren. Digitale fotografie heeft een lange weg afgelegd, maar de mogelijkheid om op zoveel apparaten een foto te maken, heeft het ons ook gemakkelijk gemaakt om onze foto's te vergeten. Tegenwoordig degraderen velen van ons onze kostbare foto's naar stoffige harde schijven of cloudopslagtoepassingen - kortstondige code die constant het risico loopt in digitale mist te verdwijnen als onze computer of mobiele hardware ons in de steek laat, of als we de toegang tot een cloudtoepassing verliezen.

De beste afbeeldingen verdienen het om in al hun glorie te worden weergegeven, bewaard in fysieke vorm om van te genieten en door de generaties heen te worden doorgegeven. Fotoprinters zijn ideaal voor iedereen die nog steeds waarde hecht aan een afgedrukte foto.

Onze experts hebben honderden uren gestoken in het onderzoeken en testen van printers om u te helpen een beslissing te nemen over welke fotoprinter uw afbeeldingen het beste verta alt van code naar levendige, levende inkt. Of je nu foto's maakt van familie en vrienden op je smartphone of een professionele fotograaf bent, lees verder om onze keuzes te zien voor de beste fotoprinters in verschillende categorieën en prijsklassen.

Beste algemeen: Canon PIXMA Pro-200

Image
Image

Alle merken van fotoprinters claimen graag hoge printersnelheden en geweldige kleurenafdrukken, maar Canon ondersteunt dit met ruimte over. Een opmerkelijk verschil tussen fotoprinters met een lagere prijs is het gebruik van kleurstofinkten in plaats van pigmenten in goedkopere inkjetprinters, die de tand des tijds niet zo goed zullen doorstaan. Met zijn achtkleuren-inktsysteem op kleurstofbasis was Canon's Pixma Pro-100 een grote hit bij degenen die van fotoprints van hoge kwaliteit hielden, en zijn opvolger, de Pixma Pro-200, biedt veel van dezelfde voordelen in een kleinere printer dat meet 25.2 x 15 x 7,9 inch (L x B x H).

De Pro-200 heeft een 3-inch LCD-scherm en kan afdrukken tot 13 x 19 inch aan. Met een gewicht van 27 pond heeft de Pro-200 nog steeds zijn eigen speciale ruimte nodig, maar als u serieus wilt werken aan het afdrukken van foto's, lijkt dat een eerlijke afweging. Het instellen duurt ongeveer 15 minuten of zo.

De Pro-200 is compatibel met Canon's PPL-software en kan net als de Pixma Pro-100 printen in een resolutie tot 4800 x 2400 dpi. Dit is een uitstekende printer voor iedereen die thuis prachtige foto's wil afdrukken en bereid is vooraf wat geld uit te geven om dat te doen.

Type: InkJet | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB, Wi-Fi, Ethernet | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken

"Het installeren van alle programma's kan enige tijd duren, maar het is een eenmalige beproeving en updates kunnen in de toekomst automatisch worden geïnstalleerd. " - Gannon Burgett, Product Tester

Image
Image

Beste grootformaat: Canon iP8720

Image
Image

Als je niet wilt uitgeven aan de Pixma Pro-200, is de Canon iP8720 een iets betaalbaarder alternatief dat op groot formaat print. Het beschikt over een indrukwekkende maximale kleuren-dpi van 9600 x 2400 en een zeskleureninktsysteem inclusief grijze inkt, dat met name voor zwart-witfoto's opmerkelijke details produceert.

Het gepatenteerde printkopmechanisme vuurt inktdruppels zo klein als één pixel af voor extreme details. Het printen zelf gaat redelijk snel, met een gemiddelde snelheid van 14,5 ppm (prints per minuut) voor zwart-wit foto's en 10,4 ppm voor kleur. Canon gaat ook prat op de lange levensduur van de ChromaLife100+, waarbij wordt beweerd dat foto's die zijn afgedrukt met fotopapier en inkt van het merk Canon, tot 100 jaar meegaan als ze worden bewaard in een fotoalbum van archiefkwaliteit.

Onze recensent Gannon kon niet testen of foto's 100 jaar meegaan, maar hij testte een half dozijn foto's op Canon's 8.5 x 11-inch Pro Luster-papier, inclusief contrastrijke autosportfoto's, meerdere kleine afdrukken op één pagina en portretten, en de Cannon produceerde prachtige gedrukte foto's met opvallende details.

Objectief gezien is de iP8720 niet absoluut de beste op de markt, maar de hoogste kwaliteit fotoprinters kunnen u minstens $ 1.000 kosten. Voor een hoogwaardig, consumentvriendelijk product is deze printer de perfecte compromis om kwaliteitsfoto's te leveren tegen een redelijke prijs. Met een bescheiden 18 pond past hij vrijwel overal in uw thuiskantoor. Printen is snel en efficiënt; zet eenvoudig documenten over via wifi of maak verbinding met Google Cloud voor mobiele apparaten. Gannon prees de iP8720 ook om zijn eenvoudige installatie en soepele bediening.

Type: InkJet | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB, Wi-Fi, Ethernet | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken

"Als je op zoek bent naar een fotoprinter die de bank niet kapot maakt, zal het moeilijk zijn om een betere optie te vinden dan de Canon PIXMA iP8720. " - Gannon Burgett, producttester

Image
Image

Beste alles-in-één: HP Envy Photo 7155

Image
Image

Als alles-in-één apparaat biedt de HP Envy Photo 7155 niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Het kan in heel wat verschillende digitale bestandsindelingen scannen (bijv. RAW,-j.webp

Voor connectiviteit is alles inbegrepen, van Wi-Fi 802.11bgn, USB 2.0, Bluetooth LE en een SD-kaartsleuf. De 7155 print met een resolutie tot 4800 x 1200 dpi, wat niet slecht is voor een all-in-one in deze prijsklasse, maar hij is ook niet zo goed als een duurdere printer zoals de PIXMA Pro-200 of de Canon iP8720.

Gezien het enorme aantal afbeeldingen dat de meesten van ons regelmatig maken, is het zeker logisch om een fotoprinter aan te schaffen. Er zijn er nogal wat op de markt en dit is een goede optie voor iemand die naast documenten en andere bestanden ook foto's wil afdrukken. Hiermee kunt u levendige en rijk gedetailleerde foto's afdrukken vanuit een breed scala aan bronnen, waaronder sociale-mediaplatforms en de filmrol van uw smartphone. Bovendien kunt u met behulp van het 2,7-inch kleurendisplay van het apparaat (met aanraakinvoer) foto's die zijn opgeslagen op externe SD-kaarten bekijken en bewerken voordat u ze afdrukt.

Type: InkJet | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB, draadloos | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken, kopiëren, scannen

Beste Mini: Canon SELPHY CP1300

Image
Image

We zijn dol op de functionaliteit van de Canon SELPHY, met name de mogelijkheid om afbeeldingen af te drukken door simpelweg op een knop op je smartphone te tikken via de bijbehorende app van Canon. Aangezien veel speciale fotoprinters vaak te groot zijn om mee te nemen, is de Canon SELPHY CP1300 uitstekend draagbaar.

Als je voornamelijk op zoek bent naar prints die geschikt zijn voor Facebook en Instagram, is de toepasselijk genaamde SELPHY een geweldige keuze. In feite is het hele koopvoorstel van Canon misschien gebaseerd op het idee dat je een smartphone hebt die je regelmatig gebruikt voor foto's. Ze rekenen erop dat je geluk zult vinden met prints die precies lijken op wat je op het scherm van je smartphone ziet.

Voor een printer die compact genoeg is met een gewicht van 1,9 pond en 7,1 x 5,4 x 2,5 inch (L x B X H), is dat precies waar we op konden hopen. Als extraatje voor compacte prints heeft Canon een doorzichtige overcoat op elke print om te helpen beschermen tegen vuil of vloeistoffen. Onze recensent Theano was onder de indruk van de algehele afdrukkwaliteit, maar merkte op dat het ontbreken van een meegeleverde batterij de draagbaarheid verminderde. Je kunt een batterij voor de SELPHY krijgen, maar dat is een extra aankoop.

Type: Dye Sub | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: iOS, Android, Mopria, AirPrint | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken

"Sommige testafdrukken zagen er beter uit dan veel die we hebben gezien in de doe-het-zelfkiosken in lokale winkels." - Theano Nikitas, producttester

Image
Image

Beste draagbare: Kodak Mini 2 Instant Photo Printer

Image
Image

De Kodak Mini 2 Instant Photo Printer produceert kleine afbeeldingen ter grootte van een creditcard vanaf een draagbare printer. Hoewel de printer klein is, hebben de foto's een uitstekende beeldkwaliteit, met een gradatie van 256 met 16,7 miljoen kleuren. U kunt foto's van 2,1 x 3,4 inch rechtstreeks afdrukken vanaf sociale media of vanuit uw telefoonbibliotheek, en u hebt geen kabels of snoeren nodig omdat de telefoon via Bluetooth met de printer is verbonden.

De afdrukken zijn waterdicht en Kodak beweert dat ze nog jaren meegaan. Onze recensent Hayley testte de foto's van deze printer door ze een seconde of twee onder een lopende kraan te plaatsen en ontdekte dat de foto's uitzonderlijk goed standhielden.

Het lithium-polymeer van 620 mAh kan ongeveer 20 afdrukken per lading afdrukken, hoewel het niet verwijderbaar is. Bovendien is deze printer voor een prijs van minder dan $ 100 een uitstekende waarde. We zouden echter willen dat er meer fotopapier in het startpakket zat, aangezien je maar acht vellen krijgt om mee te beginnen.

Type: Dye sublimatie thermische overdracht | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Bluetooth | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken

"Maakt de gewenste foto's in minder dan een minuut." - Hayley Prokos, producttester

Image
Image

Beste ontwerp: HP Sprocket draagbare fotoprinter

Image
Image

HP's tandwiel is 3,15 inch breed, 4,63 inch hoog en minder dan 2,5 cm dik, dus je kunt hem in een tas of zelfs in je zak meenemen. Het werkt op een batterij die tot 35 uur meegaat per oplaadbeurt, en u kunt foto's van 2 x 3 inch afdrukken op plakkerig papier dat u op kluisjes, notebooks kunt plakken, of u kunt de achterkant erop laten en de foto's gewoon als een herinnering. Onze recensent Theano ontdekte echter dat als je ervoor kiest om de achterkant aan te houden, de afdrukken de neiging hebben om te krullen, dus dat is iets om in gedachten te houden.

Er komen steeds meer mini-fotoprinters op de markt, van de Kodak Mini 2 tot de Polaroid Zip, en elk model heeft voor- en nadelen. De Sprocket heeft een stevig ontwerp en zal niet snel breken als je hem in je rugzak of tas stopt. Theano was onder de indruk van de duurzaamheid, hoewel hij niet voorstelt de printer te laten vallen. De gratis app biedt ook coole functies zoals randen, tekst, emoji's en stickers. Dit maakt het een leuke optie voor foto's die je op je locker of notebook wilt plakken.

Type: Zink Zero-Ink Technology | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Bluetooth | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken

"De HP Sprocket 2nd Edition zal zeker de nieuwsgierigheid van mensen wekken wanneer je hem uittrekt op een feest of familie-evenement." - Theano Nikitas, producttester

Image
Image

Beste voor vierkant formaat: Fujifilm Instax SP-3

Image
Image

Je zult wat meer geld moeten uitgeven voor de Fujifilm Instax SP-3, omdat de film zelf duurder is, maar verder is het een geweldige keuze. Vergeleken met zijn voorganger, de SP-2, kan de SP-3 draadloze printer het grotere, Instax Square filmformaat aan, maar de printer zelf is nog steeds compact. Met afmetingen van 5,1 x 4,6 x 1,8 inch en een gewicht van slechts 11,1 gram, kunt u de printer probleemloos in uw tas stoppen.

Het werkt op batterijen (oplaadbaar via microUSB-poort), waardoor het nog draagbaarder is, en ongeveer 160 afdrukken per oplaadbeurt levert. Het print vierkante afbeeldingen tot 2,4 inch die doen denken aan oude polaroids, maar met een betere kwaliteit. Je kunt de Instax Share-app gebruiken om foto's naar de printer te sturen, filters toe te voegen en kleine bewerkingen uit te voeren. Als u echter grotere bewerkingen wilt uitvoeren, raden we u aan een speciale bewerkings-app te downloaden.

Type: Actiecamera | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Draadloos | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken

Beste voor gigantische prints: Canon imagePROGRAF Pro-2100

Image
Image

De Canon imagePROGRAF Pro-2100 is een enorme, grootformaat printer die verbluffende 24-inch brede prints kan produceren met een maximale resolutie van 2400 x 1200 dpi. Wat deze reus echt onderscheidt, is dat hij print vanaf een rol, wat betekent dat je geen limiet hebt aan hoe lang je prints mogen zijn. U kunt posters, fotografische kunst en grote portretten afdrukken.

De Pro-2100 bevat ook Canon's LUCIA PRO 11-Color plus Chroma Optimizer-inktsysteem dat de kleurnauwkeurigheid en detail in donkere delen van de print verbetert, en er is een sensor ingebouwd om ervoor te zorgen dat de kleur consistent blijft vanaf één print naar de volgende.

Natuurlijk kost een grote machine als deze een prijs die past bij de grootte, kwaliteit en functies. Het neemt ook een serieuze hoeveelheid ruimte in beslag en heeft praktisch een kamer voor zichzelf nodig. Tenzij je een professionele fotograaf bent met zowel de ruimte als de middelen om grote prints te verkopen, is de Pro-2100 voor de meeste mensen geen goede optie. Als je echter diepe zakken hebt, veel ruimte en de wens om dat epische panoramische beeld dat je hebt vastgelegd in al zijn glorie te zien, dan is dit de printer voor jou.

Type: InkJet | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Draadloos, USB | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken

Beste printer zonder cartridge: Epson Expression Premium ET-7750 EcoTank

Image
Image

De Epson Expression Premium ET-7750 EcoTank-printer doorbreekt de frustrerende cyclus voor het vervangen van inktpatronen die door de gemiddelde printer wordt ingesteld. In plaats van irritante, verkwistende cartridges voor eenmalig gebruik, gebruikt de ET-7750 enorme, navulbare inkttanks. Het wordt geleverd met voldoende inkt om ongeveer twee jaar mee te gaan: ongeveer 9.000 pagina's kleurenafdrukken, of 14.000 pagina's bij afdrukken in zwart-wit.

Vervangende inkt wordt verkocht in eenvoudige, voordelige flessen die in de vijf tanks worden gegoten. Het voorbehoud is dat de EcoTank meerdere keren kost wat u zou betalen voor een vergelijkbare cartridgeprinter. Op de lange termijn werkt de ET-7750 echter tegen lagere kosten dan de meeste cartridgeprinters. Het heeft ook wat toeters en bellen, met een ingebouwd 2,7-inch LCD-scherm, SD-kaartlezer en draadloze mogelijkheden maken afdrukken mogelijk zonder dat u het op een computer hoeft aan te sluiten.

De ET-7750 kan foto's van hoge kwaliteit produceren tot 11 x 17 inch met een maximale resolutie van 5760 x 1440 geoptimaliseerde dpi. Dit is een goede keuze voor zakelijke professionals die posters of advertenties afdrukken, of voor degenen die thuis foto's willen afdrukken. Voor professionele artiesten of fotografen zijn er betere opties, maar het is geen slechte keuze voor een hobbykunstenaar of fotograaf.

Type: InkJet | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB, draadloos | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Afdrukken, scannen, kopiëren

Beste voor Smart Homes: HP Tango X

Image
Image

De HP Tango X maakt verbinding met uw smartphone en u kunt overal ter wereld een afbeelding verzenden om af te drukken. Je kunt de Tango X zelfs bedienen met spraakopdrachten via je virtuele assistent in je telefoon of smart home setup.

Smart home-functionaliteit is niet uniek voor de Tango, aangezien andere printers zoals de HP DeskJet 3755 Alexa-compatibiliteit bieden, maar de HP Tango X heeft ook een aantrekkelijk ontwerp. De Tango X wordt geleverd met een stoffen hoes, waardoor het een zachter ontwerp heeft dat meer geschikt is voor een thuis- of thuiskantoor. Bovendien werkt de Tango X met HP's Instant Ink-abonnementsprogramma, waardoor u altijd van inkt blijft.

De belangrijkste nadelen van de Tango X zijn dat alleen afdrukken van 5 x 7 inch en kleiner randloos kunnen zijn, en de scanfunctie maakt gewoon een foto met je smartphonecamera. Over het algemeen is de HP Tango X een strak ontworpen moderne printer die ideaal is voor slimme huizen en voor degenen die hoogwaardige foto's via internet willen afdrukken.

Type: InkJet | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Draadloos | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Printen, mobiel scannen, kopiëren

Het is misschien niet verwonderlijk dat Canon onze lijst domineert, waarbij de PIXMA Pro-200 (bekijk bij Amazon) de bovenste sleuf blijft haken op basis van zijn perfecte balans tussen kwaliteit, functies en waarde. Als grootformaat echter een prioriteit is, kun je beter worden bediend door Canon's iP8720 (bekijk bij Amazon), die is gespecialiseerd in grotere prints, maar ook een uitstekende allround keuze is.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Gannon Burgett is gepassioneerd door fotografie en brengt een decennium aan ervaring met fotografie-uitrusting en een breed scala aan andere technologie mee in zijn recensies van een paar van de fotoprinters die op onze lijst staan.

Waar u op moet letten bij een fotoprinter

Fotokwaliteit

Bij het kopen van een fotoprinter zijn er veel factoren die van invloed zijn op de fotokwaliteit, waaronder het type inkt, de afdrukmethode en het type en de kwaliteit van het papier. Blijf in het algemeen uit de buurt van printers die prioriteit geven aan snelheid. Hoewel fotoprinters snel kunnen zijn, is een goede vuistregel dat snel afdrukken de afdrukkwaliteit vermindert. Resolutie is ook belangrijk: hoe hoger DPI (Dots Per Inch), hoe beter.

Maximale afdrukgrootte

Ben je van plan om je favoriete Instagram-foto's af te drukken? Met een vierkant formaat fotoprinter zit je wel goed. Maar als u foto's wilt afdrukken die groter zijn dan de standaard van 4 x 6 inch, moet u op zoek naar een grootformaatprinter, waarvan de meeste afbeeldingen tot 13 x 19 inch kunnen afdrukken. Een groot deel van het kiezen van de perfecte printer is weten hoe groot je wilt printen. Meestal geldt: hoe groter het maximale afdrukformaat, hoe duurder en omvangrijker de printer zal zijn. De Canon imagePROGRAF Pro-2100 kan bijvoorbeeld gigantische 24-inch brede prints produceren van elke gewenste lengte, maar het kost meer dan $ 2.000 en heeft praktisch een kantoor voor zichzelf nodig. Zelfs voor veel professionele fotografen is een printer van dit formaat overbodig.

Houd er rekening mee dat hoe groter je afdrukt, hoe groter en duurder je nodig hebt. Als je foto's alleen voor je eigen plezier afdrukt, kijk dan eens naar de foto's die momenteel aan je muur hangen om je te helpen beslissen welk formaat je verwacht af te drukken. Als u uw foto's wilt gaan verkopen, wilt u waarschijnlijk een printer die groter kan afdrukken dan 8 x 10 inch.

Gebruiksgemak

Als je net leert je eigen foto's af te drukken, kunnen een ingebouwd LCD-scherm en gemakkelijk te navigeren bedieningselementen enorm nuttig zijn. Zelfs voor ervaren professionals kunnen een scherm en goede bedieningselementen het oplossen van problemen stroomlijnen.

Operationele kosten

Zelfs een relatief dure, high-end printer lijkt misschien vreemd ondergewaardeerd op het eerste gezicht. Deze apparaten zijn minstens zo complex en moeilijk te produceren als een DSLR-camera of computer, dus waarom zijn ze voor zoveel minder verkrijgbaar? Het antwoord is dat Canon, Epson en de rest hun geld verdienen na de eerste verkoop wanneer u de inkt en het papier koopt die uw printer verbruikt tegen een angstaanjagend tempo. Zorg er dus bij het kopen van een printer voor dat u weet hoeveel het per foto kost, en houd er rekening mee dat afdrukfouten onvermijdelijk extra inkt en papier opslokken.

Als u van plan bent uw afdrukken te verkopen, of dit al doet, is dit een belangrijke overweging waarmee u rekening moet houden bij de exploitatiekosten van uw printer. Als u afdrukken van hogere kwaliteit kunt verkopen voor een aanzienlijk hoger bedrag, dan is een printer die meer kost om te werken de moeite waard. Als alternatief, als u geen hoge prijs voor uw werk vraagt, moet u weten hoeveel van uw winst wordt opgeslokt door een inktverslindende printer. Als u niet met winstoogmerk print, is de balans tussen kosten en kwaliteit natuurlijk helemaal aan u.

Bekijk zeker onze gids voor het schatten van de kosten van een printer per pagina, en als je je afvraagt waarom printerinkt zo duur is, hebben we daar ook naar gekeken.

FAQ

    Zijn laserprinters goed voor het afdrukken van foto's?

    Laserprinters gebruiken toner, terwijl inkjetprinters inkt gebruiken. Toner heeft het voordeel dat het scherpe tekst en diepe zwarttinten produceert en toner is meestal goedkoper, dus laserprinters zijn ideaal voor documenten. Een laserprinter kan foto's in een mum van tijd aan als je geen andere opties beschikbaar hebt, maar het is waarschijnlijk beter om te kiezen voor een inkjetprinter die is ontworpen voor foto's.

    Zijn Brother-printers goed voor foto's?

    Brother-printers zijn meestal werkpaardmodellen die zijn ontworpen voor op kantoor, maar er zijn verschillende kleureninkjetmodellen die gemakkelijk foto's kunnen verwerken. Een voorbeeld is de Brother INKVestment MFC-J6545DW, een draadloze all-in-one-kleurenprinter die zowel scherpe foto's als documenten kan afdrukken. Dat gezegd hebbende, wil je misschien een van de meer speciale fotoprinters in deze verzameling overwegen als je van plan bent veel afbeeldingen af te drukken.

    Heeft u speciaal fotopapier nodig?

    Als u de beste fotokwaliteit wilt, moet u fotopapier gebruiken in plaats van standaard printerpapier. Normaal printerpapier is ontworpen om inkt te absorberen en een eenvoudige achtergrond te bieden voor tekst en afbeeldingen. Fotopapier is glanzend en neemt geen inkt op, wat betekent dat een injketprinter nauwkeuriger kan inkten. De reflecterende kwaliteit zorgt er ook voor dat de foto's er glanzender en levendiger uitzien.

Aanbevolen: