De 4 beste home-audiosystemen van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste home-audiosystemen van 2022
De 4 beste home-audiosystemen van 2022
Anonim

Het beste audiosysteem voor thuis kan het kijken naar films, tv en sport thuis transformeren in een krachtige, meeslepende ervaring. Ze variëren van enkele soundbars tot kleine stereosystemen en volledige surround-luidsprekeropstellingen.

Als je gewoon een eenvoudige manier wilt om het geluid van je tv te verbeteren, denken we dat je gewoon de Nakamichi Shockwafe Pro moet kopen. Zijn soundbar, twee achterspeakers en subwoofer geven je dat bioscoopgevoel zonder al te veel gedoe.

Factoren zoals de grootte van de kamer spelen een grote rol bij het bepalen van het benodigde vermogen en wattage voor je luidsprekeropstelling, en andere details zouden je moeten helpen bij het kiezen van je perfecte apparaten. Denk bijvoorbeeld aan het wel of niet willen van surround sound. Bekijk zonder verder oponthoud onze lijst met beste audiosystemen voor thuis.

Meest populair: Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 DTS:X Soundbar

Image
Image

Deze enorme 7.1-kanaals 600 Watt soundbar van Nakamichi levert een krachtige home audio-ervaring voor diegenen die zich niet willen binden aan het gedoe en de ruimte van een volledig ontvangersysteem. Hoewel het misschien niet kan wedijveren met een echt systeem op het gebied van vermogen en geluidskwaliteit, geeft het een rijke en meeslepende surround-audio-ervaring die perfect is voor mensen die in appartementen of andere kleine ruimtes wonen.

De bar heeft vijf afgedichte luidsprekerkamers en een quad-core DSP-chipset, waardoor een akoestische breedte ontstaat die je media tot leven brengt met DSP EQ-modi. Het systeem is compleet met 13 afgestemde luidsprekerdrivers, evenals een meegeleverde 8-inch naar beneden gerichte subwoofer voor een diepe, rijke bas. De satellietluidsprekers zijn ook draadloos, terwijl de HDMI-aangesloten bar 4K-doorvoer heeft en Dolby TrueHD- en Dolby Digital plus-inhoud afspeelt.

Kanalen: 7.1 | Draadloos: Ja | Ingangen: 3in/1 uit (ARC) | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 2

Het Shockwafe Pro-systeem aansluiten is eenvoudig genoeg, hoewel je zeker de verbindingen wilt plannen, vooral als je meerdere settopboxen hebt. Met zoveel ondersteunde audioformaten en de duidelijke noodzaak om de beste videokwaliteit door te geven aan onze tv, kan het optimaliseren van alles voor de Shockwafe Pro een probleem zijn. Gelukkig heeft Nakamichi een handige referentielijst gemaakt. Alle apparaten in onze testruimte, en eigenlijk alle apparaten in ons hele huis, stonden in de referentielijst. Hoewel we geweldige audio verwachtten en al meerdere surround sound-systemen in huis hadden die we leuk vonden, werden we overweldigd door hoe ongelooflijk meeslepend deze zeven demo's klonken op de Shockwafe Pro. Het geluid kwam echt van overal om ons heen en was ongelooflijk luid met een diepe, rommelende bas. We waren ook onder de indruk van het geluid van onze andere settopboxen. Of je nu Netflix kijkt, naar muziek luistert op Spotify of een game speelt, het geluid bleek vol en meeslepend, zonder druppels of andere merkbare onvolkomenheden, zelfs bij hoge volumeniveaus. - Bill Loguidice, producttester

Image
Image

Beste voor kleine kamers: Sony CMTSBT100 Micro Music System met Bluetooth en NFC

Image
Image

Het Sony CMTSBT100 Micro Music System is geschikt voor kleinere ruimtes en heeft een boekenplankstijl met een vermogen van 50 watt, een ingebouwde cd-speler, AM/FM-radio, een USB-ingang voor uw muziekafspeellijst, Bluetooth-connectiviteit en een -touch NFC, zodat je muziek kunt streamen via je smartphone, tablet of laptop.

Het geborstelde metaal en de ouderwetse stijl geven de CMTSBT100 een retro-look. En hoewel er misschien geen native iPod-dock is, biedt de USB-poort een oplaadmogelijkheid van 2,1 ampère voor het geval u tegelijkertijd uw smartphone van stroom wilt voorzien en er muziek vanaf wilt afspelen.

Verwacht echter niet te veel brute kracht, aangezien de USB-poort van het apparaat maximaal 250 nummers kan lezen en vanwege de energiebesparende functionaliteit wordt uitgeschakeld na een korte periode van inactiviteit.

Kanalen: Nvt | Draadloos: Bluetooth en NFC | Ingangen: 3,5 mm | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 2

Sony heeft met de CMTSBT100 een buitengewoon aantrekkelijk ontwerp gemaakt, met voornamelijk zwarte kleuren en zilveren accenten. Het is een stijlvolle, klassieke look en zou goed moeten passen in de meeste moderne inrichtingen. De AM/FM-antenne heeft een gecombineerde AM-raamantenne en FM-draadantenne, die slechts een lange, dunne draad is, die beide eindigen in één witte connector die wordt aangesloten op de antenne-ingang aan de achterkant van de middenconsole. Hoewel de kabels wat lang zijn, konden we een goede ontvangst krijgen door ze op dezelfde tafel te leggen als de CMTSBT100. We hadden geen problemen met het afstemmen op verschillende lokale AM- en FM-radiostations in onze omgeving met niets meer dan de CMTSBT100 en zijn antennes. Audiotests over alle ingangen leverden uitstekende resultaten op, die duidelijk afhankelijk waren van de kwaliteit van het bronmateriaal. Opmerkelijk is dat de volumeniveaus van nul naar 31 gaan. Het geluid is om negen uur nauwelijks hoorbaar over de luidsprekers, laat staan lager, terwijl 31 behoorlijk luid is, hoewel nauwelijks kamerschudden. - Bill Loguidice, producttester

Image
Image

Beste introductie: Logitech Z506 Surround-luidsprekers

Image
Image

Onze meest betaalbare aanbeveling, de Logitech Surround Speakers Z506 is een bekabeld tweekanaals 5.1 en 3D stereo surround sound-systeem met zes zwarte luidsprekers en een gepoorte down-firing subwoofer voor een zuivere, dreunende bas. Hoewel het systeem geen Bluetooth-connectiviteit heeft, zoals onze andere aanbevolen audiosystemen, is de Z506 nog steeds uitgerust met 75 watt gebalanceerd vermogen, genoeg om een kamer met geluid te vullen en zelfs een paar ramen te laten rammelen. De luidsprekerbas wordt geleverd met een draaiknop waarmee u eenvoudig de basniveaus kunt aanpassen.

Je bent niet beperkt tot het alleen aansluiten van het systeem op je computer, aangezien het pakket een 3,5 mm of RCA-audio-uitgang induceert, waardoor een eenvoudige verbinding met je videogameconsoles, iPods of een externe bron mogelijk is. Hoewel de luidsprekers kunnen werken met gameconsoles en tv's, produceert de audio, wanneer ze zijn aangesloten, slechts 2.1-audiokwaliteit zonder surround-geluid.

Kanalen: 5.1 | Draadloos: Nee | Ingangen: 3,5 mm, RCA | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 4

Beste voor grote kamers: akoestische audio AA5170 Home Theater 5.1 Bluetooth-systeem

Image
Image

Je zou misschien denken dat krachtige multimedia-audiogeluidssystemen je een arm en een been zouden kosten, maar het Acoustic Audio AA5170 Home Theater 5.1 Bluetooth-luidsprekersysteem 700 W met Powered Sub vertegenwoordigt een zoete middenweg van snel groeiend vermogen en een betaalbare prijs. Het systeem wordt geleverd met zes luidsprekers, die een uitstekende dekking bieden in elke kamer waarin u het plaatst.

Voor een uitstekende prijs bevat het systeem een versterkte subwoofer; vijf afzonderlijke onafhankelijke kanaalinvoer/uitvoerluidsprekers geschikt voor surround sound; Bluetooth-connectiviteit voor mobiel streamen, een SD-kaartingang, een mp3-speler met flashdrive voor diverse muziekafspeellijsten, een FM-tuner om uw favoriete radiostations af te spelen en 3,5 aux-naar-RCA-kabels zodat u direct kunt beginnen met luisteren.

De Acoustic AA5170 Home Theater gebruikt slechts 700 Watt met een vermogensfrequentie van 20Hz tot 20KHz, waardoor het een compact, maar krachtig luidsprekerpakket is dat geschikt is voor elk thuisbioscoopsysteem (hoewel statische elektriciteit kan optreden als het te hoog wordt afgespeeld). De AA5170 werkt vloeiend samen met uw pc/laptop, spelsysteem, digitale mediaspeler of elk ander audio-/videoapparaat dat is uitgerust met Bluetooth, RCA of 3,5 mm auxiliaire interfaces.

Kanalen: 5.1 | Draadloos: Bluetooth | Ingangen: 3,5 mm, RCA | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 5

Het beste home-audiosysteem voor de meeste mensen is de krachtige Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 DTS:X Soundbar (bekijk op Amazon). Het heeft een uitstekende geluidskwaliteit, 4K-doorvoer en indrukwekkende surround sound-mogelijkheden. Voor kleinere kamers is de betaalbare Sony CMTSBT1000 (bekijk op eBay) een mooie draadloze optie die de bank niet kapot maakt.

Emily Ramirez schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze heeft een graad in Comparative Media Studies (Game Design) en schreef voor MIT Game Lab als blogger en verhalend ontwerper. Ze heeft verschillende home-entertainmentsystemen getest in deze verzameling.

Bill Loguidice heeft twee decennia ervaring met het schrijven en beoordelen van technologie. Hij is eerder gepubliceerd in TechRadar, PC Gamer en Ars Technica. Hij is gespecialiseerd in home entertainment, smart home-technologie en computers, tablets en andere apparaten.

FAQ

    Wat heb je nodig om een compleet audiosysteem voor thuis te bouwen?

    De belangrijkste vereisten voor een audiosysteem voor thuis zijn vrij eenvoudig: je hebt eigenlijk alleen een ontvanger, een set luidsprekers en een apparaat nodig om geluid uit te voeren (meestal een kabelbox, streamingapparaat of computer). Extra apparatuur, zoals extra luidsprekers of een subwoofer, is de volgende stap naar het perfectioneren van uw thuisbioscoopgeluid.

    Is een thuisbioscoopgeluid goed ingesteld voor muziek?

    De home-audiosystemen op onze lijst zijn over het algemeen geweldige keuzes om naar muziek te luisteren, films te kijken of games te spelen. Over het algemeen zijn de beste keuzes voor muziek minimaal 5.1 surround sound en in sommige gevallen ook een soundbar.

    Hoeveel wattage hebben mijn speakers nodig?

    Wattage-output is over het algemeen alleen een probleem in zeer grote ruimtes, en voor de meeste mensen zou 50W meer dan voldoende moeten zijn om het gewenste volume voor hun thuisbioscoopsysteem aan te sturen. Als vuistregel geldt: hoe gevoeliger uw luidsprekers (hoe goed ze versterkervermogen omzetten in akoestiek, gemeten in decibel per watt/afstand), hoe minder watt u nodig heeft om ze aan te sturen.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een Home-audiosysteem

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit kan een zeer persoonlijke eigenschap zijn: sommige mensen genieten van diepere bas, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer gebalanceerd geluid. Verschillende luidsprekersystemen hebben verschillende geluidsprofielen (die ook enigszins kunnen worden aangepast door luidsprekers in uw kamer te verplaatsen). De meeste home-audiosystemen worden geleverd met luidsprekers voor het primaire of middenkanaal, een luidspreker voor het linker- en rechterkanaal en een subwoofer. Deze combinatie vormt een goed startpunt voor de meeste thuisbioscopen, maar een combinatie van soundbar en subwoofer kan ook geschikt zijn voor appartementsbewoners.

"Wanneer je luistert naar een hi-end stereoweergave-opstelling, word je ondergedompeld in het geluid omdat het midden van dat stereobeeld je niet alleen omringt met audio, maar het je ook een extreem intieme ervaring geeft als naar hoe de muzikant of artiest je bedoeld heeft om het te horen." - Paul DePasquale, CEO van Tivoli Audio

Kamergrootte

Power is niet alles en wattage wordt vaak overschat. Als je luidsprekers bedoeld zijn voor een kleinere ruimte, heb je waarschijnlijk geen volledige 7.1-kanaalsopstelling nodig; een soundbar of enkele luidspreker kan het lukken. Als je echter een grotere kamer met geluid wilt vullen, spring dan voor iets krachtigers. Bekijk ons overzicht van 2.0, 2.1, 5.1, 6.1 en 7.1 kanaalsystemen om een goed idee te krijgen van uw mogelijkheden.

Bedraad versus draadloos

Net als bij hoofdtelefoons leveren bedrade systemen vaak een beter geluid, maar de installatie ervan is vaak ingewikkelder. Als je bereid bent een beetje geluidskwaliteit in te ruilen voor gemak, dan is een draadloos systeem een goede keuze. Standaard draadloze connectiviteit wordt aangeboden via Wi-Fi en Bluetooth. Sommige geluidssystemen worden ook geleverd met NFC om te koppelen. De meeste afzonderlijke subwoofers zijn ook draadloos, wat betekent dat ze automatisch worden gekoppeld aan de rest van uw geluidssysteem wanneer u deze aansluit.

Image
Image

Over onze vertrouwde experts

Emily Ramirez schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze heeft een graad in Comparative Media Studies (Game Design) en schreef voor MIT Game Lab als blogger en verhalend ontwerper. Ze heeft verschillende home-entertainmentsystemen getest in deze verzameling.

Bill Loguidice heeft twee decennia ervaring met het schrijven en beoordelen van technologie. Hij is eerder gepubliceerd in TechRadar, PC Gamer en Ars Technica. Hij is gespecialiseerd in home entertainment, smart home-technologie en computers, tablets en andere apparaten.

Aanbevolen: