OnePlus zegt dat het populaire apps vertraagt om de levensduur van de batterij te verlengen

OnePlus zegt dat het populaire apps vertraagt om de levensduur van de batterij te verlengen
OnePlus zegt dat het populaire apps vertraagt om de levensduur van de batterij te verlengen
Anonim

OnePlus gaf toe met opzet de prestaties van populaire apps te verminderen om de levensduur van de batterij in zijn telefoons te verbeteren.

Voor het eerst opgemerkt door Anandtech, werd ontdekt dat de OnePlus 9- en OnePlus 9 Pro-telefoons 300 apps vertragen die als populair worden beschouwd in de Google Play Store, zoals Google Chrome, Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, Discord en Twitter. De site vond een "vertraging in typische werkbelastingen zoals surfen op het web."

Image
Image

Anandtech zei dat uit tests bleek dat apps zoals Chrome en Twitter drie tot vier keer langzamer waren als het ging om laad- en browsetijden.

Het bedrijf bevestigde woensdag aan XDA Developers dat dit gebeurde, en voegde eraan toe dat het dit deed om de levensduur van de batterij op telefoons te verlengen.

"Na de lancering van de OnePlus 9 en 9 Pro in maart vertelden sommige gebruikers ons over enkele gebieden waar we de levensduur van de batterij en het warmtebeheer van de apparaten konden verbeteren. Als resultaat van deze feedback heeft ons R&D-team heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het optimaliseren van de prestaties van de apparaten bij het gebruik van veel van de meest populaire apps, waaronder Chrome, door de processorvereisten van de app af te stemmen op de meest geschikte kracht, "vertelde een woordvoerder van OnePlus aan XDA Developers.

"Hoewel dit van invloed kan zijn op de prestaties van de apparaten in sommige benchmarking-apps, is onze focus zoals altijd om te doen wat we kunnen om de prestaties van het apparaat voor onze gebruikers te verbeteren."

Anandtech merkt op dat hoewel de officiële verklaring van OnePlus het lijkt alsof de beslissing om apps te vertragen onderdeel was van een update, apparaateigenaren een vertraging hebben ervaren sinds de lancering van de telefoon in maart.

Veel gebruikers gingen naar sociale media en hadden er bezwaar tegen dat het bedrijf hun favoriete apps vertraagde.

Het is niet de eerste keer dat OnePlus in heet water staat bij gebruikers. Na een update van mei naar Android 11 kregen de telefoons uit de OnePlus 7- en 7T-serie te maken met problemen zoals het leegraken van de batterij, oververhitting, daling van de framesnelheid, trage gebruikersinterface en meer.

Aanbevolen: