Hoe penselen te installeren in Adobe Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe penselen te installeren in Adobe Photoshop
Hoe penselen te installeren in Adobe Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Download een penseel of penseelpakket. Als het gecomprimeerd is, pak het bestand dan uit.
  • Open een nieuw of bestaand bestand in Photoshop. Selecteer in het Borstels-venster het three-line pictogram om een vervolgmenu te openen.
  • Selecteer Penselen importeren. Open het bestand met het penseel, selecteer het.abr-bestand en kies Load.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u penselen voor Adobe Photoshop kunt vinden, downloaden en installeren. Deze informatie is van toepassing op Adobe Photoshop CC 2019 tot en met Photoshop 2022.

Hoe Photoshop-penselen te installeren

Een dynamisch ecosysteem van door kunstenaars geleverde inhoud, inclusief penselen, breidt de kernfuncties van Adobe Photoshop uit. Deze aangepaste penselen zijn toegankelijk in het menu Penselen. Gratis Photoshop-penselen zijn gemakkelijk online te vinden. Populaire plaatsen om penselen te vinden zijn DeviantArt, Brusheezy en Tumblr.

Als u een penseel van een online site wilt installeren voor gebruik in Photoshop, voert u de volgende stappen uit:

  1. Download het Photoshop-penseel of penseelpakket dat u hebt gekozen.

    Als het penseel in een.zip-archief staat, moet je het bestand uitpakken voordat je het penseel kunt installeren. Photoshop Brush-bestanden gebruiken de extensie.abr.

  2. Start Photoshop en maak een nieuw bestand of open een bestaand bestand. Klik in het venster Borstels op het hamburgerpictogram met drie regels om een vervolgmenu weer te geven.

    Als het venster Penselen niet zichtbaar is, gaat u naar het menu Window en selecteert u Borstels.

    Image
    Image
  3. Selecteer Penselen importeren.

    Image
    Image
  4. Open het ABR-bestand van het penseel of penseelpakket en selecteer vervolgens Load.
  5. Het nieuwe penseel (of penseelpakket) wordt weergegeven in het venster Penselen. Selecteer en gebruik een tool uit deze nieuwe groepering.

    Aangepaste penselen gedragen zich identiek aan standaardpenselen.

    Image
    Image

Test de penselen met een leeg document, of voeg een transparante laag toe aan een bestaand document om het te testen zonder de originele inhoud te wijzigen.

Image
Image

De Adobe Stock-service biedt duizenden penselen. Adobe Stock volgt echter een abonnementsmodel dat losstaat van Creative Cloud, dus de penselen die u daar vindt, zijn niet gratis. Deze penselen passen echter netjes in Photoshop.

Aanbevolen: