E-mails opslaan in een map

Inhoudsopgave:

E-mails opslaan in een map
E-mails opslaan in een map
Anonim

Wat te weten

  • In Gmail en Outlook Mail kun je slepen en neerzetten of Verplaatsen naar in het menu selecteren en een locatie kiezen.
  • In Yahoo! en Mail.com, selecteer Move in het menu.
  • Selecteer in AOL Mail Meer > Verplaatsen naar.

Dit artikel legt uit hoe je een e-mail opslaat in een map. Instructies zijn van toepassing op Gmail, Outlook Mail, Yahoo!, Mail.com en AOL Mail.

Een e-mail opslaan in een map

Bij de meeste e-mailproviders kunt u het bericht eenvoudig rechtstreeks naar de map van uw keuze slepen. Anderen, die slepen en neerzetten niet ondersteunen, hebben hoogstwaarschijnlijk een menu dat u kunt openen om het bericht ergens anders te verplaatsen. Dit geldt zowel voor online clients als voor downloadbare clients.

Bij Gmail en Outlook Mail kunt u bijvoorbeeld, naast slepen en neerzetten, het menu Verplaatsen naar gebruiken om een geschikte map te selecteren om het bericht naar te verplaatsen. Yahoo! en Mail.com werken op dezelfde manier, behalve dat het menu Verplaatsen gewoon Move heet. Bij AOL Mail staat het in de More > Ga naarmenu.

Bij de meeste providers kan het verplaatsen van e-mail naar mappen in bulk worden gedaan, zodat u niet elk afzonderlijk bericht afzonderlijk hoeft te selecteren. Met Gmail kunt u bijvoorbeeld zoeken naar specifieke trefwoorden of e-mailadressen in uw e-mail en deze vervolgens allemaal selecteren om snel veel e-mail naar een aparte map te verplaatsen.

Image
Image

Hoe e-mailberichten automatisch te verplaatsen

Nog beter, sommige providers laten je automatisch e-mails opslaan in een map met behulp van filters.

U kunt zien hoe u dat kunt doen als u deze links naar de instructies voor Gmail, Microsoft Outlook, Outlook.com, Yahoo! en GMX Mail volgt.

Andere providers die hier niet worden vermeld, hebben vergelijkbare instellingen, zoals Settings > Filter Rules van Mail.com ofvan AOL Mail Opties > E-mailinstellingen > Filterinstellingen pagina.

E-mail downloaden naar uw computer

Berichten opslaan in een map kan ook betekenen dat ze worden opgeslagen in een map op je computer, in plaats van in de e-mailclient. Dit is zeker mogelijk voor individuele e-mails, maar misschien niet voor bulkberichten, en het werkt ook niet altijd hetzelfde bij elke provider of is een duidelijke functie die door elke e-mailservice wordt ondersteund.

Voor elke e-mailprovider kunt u natuurlijk de pagina van de e-mail afdrukken om er een offline kopie van te krijgen. U kunt mogelijk ook een ingebouwde afdruk-/bewaarfunctie gebruiken om het bericht naar uw computer te downloaden.

Bijvoorbeeld, met een Gmail-bericht geopend, kunt u het menu gebruiken om Show original te kiezen, wat u een Download Original geeft om het bericht als TXT-bestand op te slaan. Gebruik de Takeout-functie van Google om elk afzonderlijk Gmail-bericht dat u heeft (of alleen berichten met een bepaald label) te downloaden.

Hoewel het niet precies hetzelfde is als Gmail, als je Outlook.com gebruikt, is het heel eenvoudig om een e-mail op te slaan in OneNote, die vervolgens wordt gedownload naar dezelfde OneNote-app op je desktop of mobiele apparaat.

Een andere optie bij elke e-mailservice is om deze in te stellen met een offline e-mailclient, zodat u de berichten, zodra ze op uw computer zijn opgeslagen, naar een enkel bestand kunt exporteren voor archiveringsdoeleinden, of ze gewoon op uw computer voor het geval deze offline gaat.

Dit offline e-mailproces is vergelijkbaar met de ingebouwde functie die wordt aangeboden aan Gmail-gebruikers, genaamd Google Offline.

Aanbevolen: