Automatisch afspelen op YouTube uitschakelen

Inhoudsopgave:

Automatisch afspelen op YouTube uitschakelen
Automatisch afspelen op YouTube uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Desktop: selecteer op de pagina voor een video de knop Autoplay is on onder de afspeelkop (naast CC). Automatisch afspelen wordt uitgeschakeld.
  • Mobiel: terwijl een video is geopend of wordt afgespeeld, selecteert u de knop Autoplay bovenaan de speler om deze uit te schakelen.

De YouTube-autoplay-functie begint automatisch een nieuwe video af te spelen nadat je klaar bent met het bekijken van de huidige video. Automatisch afgespeelde video's zijn gerelateerd aan uw kijkgeschiedenis en helpen u meer inhoud te ontdekken. Hier leest u hoe u automatisch afspelen uitschakelt als u niet wilt dat nieuwe video's vanzelf beginnen te spelen.

Automatisch afspelen op YouTube uitschakelen in een desktopbrowser

Volg deze instructies om automatisch afspelen uit te schakelen via desktopversies van YouTube.

  1. Open YouTube.
  2. Als u nog niet bent aangemeld bij uw Google-account, selecteert u de blauwe Aanmelden link in de rechterbovenhoek om uw inloggegevens in te voeren en u aan te melden.

    U hoeft niet per se in te loggen op uw account om automatisch afspelen uit te schakelen, omdat de functie standaard is ingeschakeld, of u nu wel of niet bent aangemeld. Het voordeel van inloggen op uw account is dat wanneer u uit autoplay, wordt het uitgeschakeld voor uw account, ongeacht vanaf welke machine of welk apparaat u het opent.

  3. Zoek of selecteer een video om naar de pagina te gaan en te beginnen met kijken. Je hoeft niet alles te bekijken en kunt de pause knop selecteren om het te pauzeren.
  4. Selecteer de Autoplay is on knop onder de afspeelkop (naast de Ondertitels/ondertiteling knop).

    Image
    Image
  5. De knop verandert in een pauzesymbool, het lezen van Autoplay is uitgeschakeld.

    Image
    Image

    Selecteer de play-knop op de videospeler om de video tot het einde te blijven bekijken of sleep de rode stip langs de videospeler tijdlijn om vooruit te spoelen naar de laatste paar seconden van de video en selecteer vervolgens play.

Autoplay uitschakelen in de YouTube-app of YouTube in een mobiele browser

Volg deze instructies als je autoplay wilt uitschakelen in de mobiele YouTube-app.

De volgende instructies zijn hetzelfde, of je nu de YouTube-app voor Android of voor iOS gebruikt. Ze zijn ook van toepassing op YouTube.com in een mobiele webbrowser.

  1. Open de YouTube-app of bezoek YouTube in een mobiele webbrowser.
  2. Als je nog niet bent aangemeld bij je account, tik je op het profielpictogram in de rechterbovenhoek om je inloggegevens in te voeren en in te loggen (of selecteer een bestaand account dat je heb al verbinding gemaakt).

    Net als bij YouTube.com op het desktopweb, hoef je niet per se in te loggen op je account in de app of de mobiele site om automatisch afspelen uit te schakelen. De functie is standaard ingeschakeld, of u nu wel of niet bent aangemeld. Aanmelden helpt alleen maar om uw autoplay-instelling in uw account te stroomlijnen, ongeacht waar u zich aanmeldt.

  3. Zoek naar of selecteer een video om naar de pagina te gaan en deze te bekijken (zonder deze op volledig scherm in te stellen). Als je niet alles wilt bekijken, selecteer je de pause-knop om het te pauzeren.
  4. Zoek naar de Autoplay-knop bovenaan de speler. Selecteer het om het uit te schakelen zodat het van blauw naar wit verandert.

    Image
    Image

    Video's worden niet automatisch afgespeeld als je bent verbonden met een mobiel netwerk en minstens 30 minuten niet actief bent geweest. Indien verbonden met Wi-Fi, worden video's automatisch afgespeeld na maximaal vier uur.

  5. Selecteer de play-knop op de videospeler om door te gaan met het bekijken van de video of sleep de rode stip langs de tijdlijn van de videospeler om vooruitspoelen naar de laatste paar seconden van de video. Selecteer play.
  6. De video zou normaal moeten eindigen en je zult niet zien dat een nieuwe video automatisch wordt afgespeeld.

Aanbevolen: