Video insluiten in Google Presentaties

Inhoudsopgave:

Video insluiten in Google Presentaties
Video insluiten in Google Presentaties
Anonim

Wat te weten

  • Klik op een dia, selecteer Insert > Video en selecteer de locatie van de video, kies Google Drive , By URL, of gebruik de YouTube-zoekbalk.
  • Kies vervolgens een video en klik op Select om in te voegen.
  • Klik met de rechtermuisknop op een ingesloten video en selecteer Opmaakopties om de grootte, plaatsing en afspeelopties te bewerken.

Een video toevoegen aan de webversie van Google Presentaties is een effectieve visuele manier om gegevens en informatie te delen. Hier leest u hoe u een video toevoegt aan Google Presentaties vanuit Google Drive, YouTube en externe bronnen, zoals de harde schijf van uw computer.

Een YouTube-video insluiten in Google Presentaties

YouTube is de bekendste plek om allerlei soorten video's te vinden. Misschien heb je zelfs een YouTube-kanaal waar je je eigen video's uploadt. Omdat YouTube een Google-bedrijf is, is het toevoegen van video's aan uw dia's vanuit de service vrij eenvoudig.

  1. In je presentatie heb je misschien een plaats gedefinieerd voor een video of moet je er een maken. Als je klaar bent, klik je op de dia waar je de video wilt hebben en klik je vervolgens op Insert > Video.

    Image
    Image
  2. Het Insert Video dialoogvenster verschijnt en standaard biedt het opties voor een YouTube-zoekopdracht. Typ uw zoekterm en klik op het vergrootglas om de video te zoeken die u wilt toevoegen.

    Image
    Image
  3. Als u de URL weet voor de YouTube-video die u wilt toevoegen, kunt u ook By URL selecteren en de URL vervolgens in het daarvoor bestemde tekstvak plakken.

    Image
    Image
  4. Zodra je de video hebt gevonden die je wilt insluiten in Google Presentaties, klik je op Select en de video wordt in je dia ingevoegd. U kunt het vervolgens klikken en naar de gewenste positie slepen.

    Image
    Image
  5. Zodra je je video in de dia hebt, kun je het blauwe selectiekader gebruiken om het formaat van het videoframe te wijzigen, of als je de video wilt knippen of andere opties wilt wijzigen, kun je met de rechtermuisknop op de video klikken en selecteren Opmaakopties.

    Image
    Image
  6. De Opmaakopties werkbalk wordt geopend aan de rechterkant van de pagina. Daar kun je je Begin om en Einde om tijden voor de video wijzigen. Als u een vinkje plaatst in het vakje naast Automatisch afspelen tijdens presentatie, wordt de video automatisch afgespeeld wanneer de dia wordt geopend tijdens een presentatie.

    Je kunt ook Audio dempen selecteren om de audio van de dia automatisch te dempen wanneer deze wordt afgespeeld.

    Naast deze opties heb je ook opties voor Grootte & Rotatie, Positie en Slagschaduw. Gebruik deze opties om het uiterlijk van de video op je dia aan te passen.

    Image
    Image

Een video toevoegen aan dia's vanuit Google Drive

Video's toevoegen aan uw Google Presentaties-presentatie vanuit Google Drive is slechts iets anders dan het toevoegen van een YouTube-video. Het begint hetzelfde, maar het verschil zit 'm in waar je de video vindt.

  1. Klik op de dia waar u de video wilt hebben en klik vervolgens op Insert > Video.
  2. In het Insert video dialoogvenster dat wordt geopend, selecteert u Google Drive.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar de locatie van de gewenste video in Google Drive. Je hebt opties voor:

    • Mijn schijf: hier vind je bestanden die je hebt gemaakt in of geüpload naar Google Drive.
    • Gedeelde schijven: deze optie is voor schijven die met andere mensen worden gedeeld. Als je bijvoorbeeld een gedeelde Drive met het gezin hebt waarnaar een familielid een video heeft geüpload, vind je deze hier.
    • Gedeeld met mij: Hoewel het lijkt alsof dit hetzelfde is als een gedeelde schijf, is het dat niet. Hier vindt u bestanden die toebehoren aan iemand anders die ze met u heeft gedeeld (alleen het bestand, niet de hele schijf).
    • Recent: als je onlangs de video hebt geopend die je wilt insluiten in je Google Presentaties-presentatie, wordt deze waarschijnlijk hier weergegeven.
    Image
    Image
  4. Zodra je je video hebt gevonden, kies je deze en klik je op Select om de video aan je presentatie toe te voegen.

Video toevoegen aan Google-presentaties van een externe bron

Als je een video wilt toevoegen aan Google Presentaties vanaf je harde schijf of ergens anders op internet, kun je deze niet rechtstreeks toevoegen aan Google Presentaties. U moet het bestand eerst uploaden naar of toevoegen aan Google Drive en vervolgens de bovenstaande stappen gebruiken om de video aan uw presentatie toe te voegen.

Je kunt ook geen video toevoegen aan Google Presentaties met een URL voor een andere YouTube-site. Als de video die je wilt gebruiken op een andere site staat, moet je hem eerst in Google Drive zetten (wat kan betekenen dat je hem naar je harde schijf moet downloaden en vervolgens naar Google Drive moet uploaden) voordat je hem kunt gebruiken.

Als je video's van internet of van iemand anders aan je presentaties toevoegt, zorg er dan voor dat je over de juiste gebruiksrechten beschikt. Het gebruik van de video van iemand anders zonder hun toestemming kan reden zijn voor juridische stappen tegen jou.

Aanbevolen: