YouTube-video's delen, insluiten en koppelen

Inhoudsopgave:

YouTube-video's delen, insluiten en koppelen
YouTube-video's delen, insluiten en koppelen
Anonim

Met meer dan een miljard gebruikers over de hele wereld die dagelijks ontelbare uren aan inhoud bekijken, zijn er veel video's om te delen op YouTube. Gebruik de YouTube-opties voor delen om clips rechtstreeks met vrienden en familie te delen of via sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Twitter.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op YouTube-desktopgebruikers.

Waar vind je de deeloptie op YouTube

Als je een YouTube-video wilt delen, kijk je onder de videospeler om de link Share te vinden. Als je Share selecteert, wordt er een menu geopend met een aantal opties. Deze optie werkt zowel op desktop als op mobiel. In de app verschijnt de Share-knop ook in de modus Volledig scherm.

Image
Image

Een YouTube-video delen via sociale media of in een e-mail

YouTube-video's rechtstreeks vanaf de website delen op sociale-mediaplatforms via de SHARE-link; selecteer een sociaal netwerkpictogram om de video daar te delen. Ondersteunde platforms zijn onder meer Facebook, Twitter, Tumblr, Reddit, Pinterest, Blogger en meer.

Je moet ingelogd zijn op de sociale mediasite waar je de video wilt delen; dit kan worden gedaan voor of nadat u SHARE heeft geselecteerd. Wanneer je een platform selecteert, maakt YouTube de link en wordt de titel van de video automatisch toegevoegd om snel en eenvoudig te kunnen delen.

Image
Image

Als je een van de social media iconen in YouTube selecteert, wordt de video niet meteen gepost. Er is nog minstens één knop om op te drukken voordat je deze op elk platform deelt.

Op de sociale mediasites staan de opties om Embed de video of Email it te plaatsen. Als u de e-mailoptie kiest, wordt de standaard e-mailclient geopend en begint een nieuw bericht met de YouTube-link erin.

Een YouTube-video insluiten

De optie om een YouTube-video in te sluiten vind je links van alle sociale media-opties die worden weergegeven nadat je SHARE hebt geselecteerd. De clip insluiten in uw blog of website:

  1. Selecteer SHARE.
  2. Selecteer Insluiten.
  3. Kopieer de HTML-code.

    Image
    Image
  4. Plak de code in je blog of website.

Er zijn meer insluitopties als je je video verder wilt aanpassen. Schakel het Start at selectievakje in om de video op een bepaald punt af te spelen. Typ de starttijd in het veld of blader door de video om deze te bereiken. De insluitcode voegt automatisch een nieuwe regel toe die aangeeft wanneer de video moet beginnen. Kies of je spelerbedieningen wilt weergeven of een privacyverbeterde modus wilt inschakelen.

YouTube stelt je in staat een hele afspeellijst in te sluiten en een ingesloten video automatisch te laten starten.

Hoe de YouTube-videolink te kopiëren

Als je alleen de hyperlink voor een YouTube-video wilt, vind je deze onderaan het SHARE-menu, samen met de optie om de link naar het klembord te kopiëren. Dit is een geweldige manier om het adres van de video vast te leggen om deze te delen via een niet-ondersteunde sociale-mediawebsite, deze in een commentaargedeelte te plaatsen of uw eigen bericht op te stellen. Kies een specifieke starttijd door het selectievakje Start at te selecteren.

Aanbevolen: