Hoe maak je Flashcards op Word

Inhoudsopgave:

Hoe maak je Flashcards op Word
Hoe maak je Flashcards op Word
Anonim

Wat te weten

  • Open in Word een nieuw leeg document. Kies het tabblad Lay-out. Selecteer Lay-out > Oriëntatie > Landschap.
  • Kies in Layout > Size 4" x 6". Typ wat je wilt dat de kaart zegt. Druk op Ctrl+ Enter om een nieuwe kaart te genereren.
  • Ga naar het tabblad Design om een thema, kleur of effecten aan de flashcard toe te voegen.

Dit artikel legt uit hoe u flashcards kunt maken met Microsoft Word door de grootte van het document te wijzigen. Het bevat ook informatie over het maken van indexkaarten met behulp van de instellingen voor het afdrukken van enveloppen en etiketten. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Microsoft Word 2019, Microsoft 365 en Word 2016.

Hoe maak je je eigen Flashcards in Word

Flashcards zijn een geweldig leermiddel voor zowel kinderen als volwassenen, maar ze allemaal met de hand schrijven kan tijdrovend zijn. Met Microsoft Word kunt u uw eigen flashcards maken en deze gebruiksklaar afdrukken.

Hoewel oudere versies van Microsoft Word eenvoudige flashcard- of indexkaartsjablonen hadden, lijkt het erop dat die sjablonen niet langer beschikbaar waren vanaf Word 2016. U hoeft zich geen zorgen te maken, want het maken van flashcards in Word is nog steeds gemakkelijk te doen, en u kunt sla je flashcards ook op als een sjabloon.

  1. Open Microsoft Word en selecteer een nieuw leeg document.

    Image
    Image
  2. Klik op Layout Tab, hiermee kunt u het formaat van de pagina wijzigen in een meer correct flashcard-formaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Layout > Oriëntatie Landscape.

    Image
    Image
  4. In Layout > Size, selecteer 4”x 6” size. Dit geeft je het perfecte formaat voor afdrukbare flashcards.

    Image
    Image
  5. Typ wat je wilt dat de kaart zegt en druk op Ctrl+ Enter om een nieuwe kaart te maken. Hier schrijft u indien nodig het antwoord voor de eerste kaart of maakt u een nieuwe kaart.
  6. Onthoud ook dat je naar het tabblad Design kunt gaan en een thema, kleuren en effecten aan de flashcards kunt toevoegen als je ze nodig hebt om een beetje op te vallen of ze kleurrijk te maken.

Dit is ook een geweldig hulpmiddel voor docenten om flashcards voor hun leerlingen te maken zonder dat ze hun toch al beperkte hoeveelheid tijd en middelen hoeven te besteden aan het maken ervan.

Indexkaarten maken van de afdrukinstellingen voor enveloppen en etiketten

Een andere gemakkelijke manier om indexkaarten te maken, is door de afdrukinstellingen voor enveloppen en etiketten in Microsoft Word 2016 te gebruiken. Dit is wat u moet doen:

  1. Begin met een leeg document in Word en ga naar de Mailings tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Labels optie in de linkerbovenhoek van het tabblad Mailings.

    Image
    Image
  3. Er wordt een venster geopend, klik op het tabblad Labels en selecteer de knop Options.

    Image
    Image
  4. Selecteer nu Indexkaarten in het menu. Rechts van de selectie ziet u de afmetingen voor de indexkaart.

    Image
    Image

Printerinstellingen voor Flashcards op Word

Nu je klaar bent met het maken van de kaarten, is het tijd om ze allemaal uit te printen. Als je de stijl van flashcards hebt waarbij je de ene kant nodig hebt met een vraag of stelling en de andere kant om het antwoord te hebben, dan wil je dubbelzijdig afdrukken inschakelen. Als u alleen de informatie of afbeelding op één zijde van de kaart wilt laten afdrukken, zorg er dan voor dat dubbelzijdig afdrukken is uitgeschakeld.

Ga naar File > Print. Kies nu gewoon het formaat dat je voor de kaarten hebt gekozen: 3,5 x 5 of 4x6. Misschien wilt u Smalle marges selecteren voor de flash-kaarten.

Sla de Flashcards op als een Microsoft Word-sjabloon

Hoewel de stappen om flashcards te maken eenvoudig te volgen zijn, wordt het leven gemakkelijker als je dit bestand opslaat als een sjabloon. Op deze manier kunt u altijd direct in het opgemaakte document springen en gewoon de nieuwe informatie invoegen die u nodig heeft voor de nieuwe indexkaarten.

Aanbevolen: